$
סביבה

צעד נוסף להקמת תחנות כוח סולאריות פרטיות: פורסמו תעריפי החשמל למתקנים אלה

רשות החשמל קבעה גם שיזם שיבקש לקבל רישיון להקמת מתקן סולארי יידרש לעמוד בכמה קריטריונים ביניהם יכולת להשיג קרקע זמינה, והצגת הון עצמי של 20% מהעלות הכוללת המוערכת בעשרות מיליוני דולרים למתקן

גיא מי-טל 13:1517.02.09

בעת שרוב משק האנרגיה המתחדשת מתכנס בכנס אילות לאנרגיות מתחדשות באילת, מפרסמת רשות החשמל את הרגולציה למתקנים סולאריים בטכנולוגיה פוטו וולטאית בגדלים בינוניים של בין 51 קילוואט ועד 5 מגוואט.

 

מדובר בצעד נוסף להקמת תחנות סולאריות פרטיות, שכן עם פרסום התעריפים

יכולים היזמים להעריך את התשואה שיקבלו מהקמת תחנת כוח והשגת המימון הדרוש. מדובר בתחנות כוח המיועדות ליזמים שימכרו את החשמל לרשת החשמל הארצית ולא בדומה למתקנים הפוטו וולטאים שכבר הותקנו על גגות בתים בחודשים האחרונים, לצריכה עצמית.

 

תחנות אלה דורשות מקום רחב של מינימום 8 דונם לכל מגוואט, כך שמתקן בגודל של 5 מגוואט דורש קרקע בשטח של 40 דונם. גם ההשקעה והעלויות אינן דומות. בעוד עלות מתקן ביתי מסתכמת בכמאה אלף שקל, עלות מתקן בינוני מסתכמת במיליוני דולרים.

 

ברשות החשמל קבעו כי התעריף על 50 המגוואטים הראשונים שיותקנו עד שנת 2011 יעמוד על 158 אג' לקווט"ש. לשם השוואה, עבור מתקן פוטו וולטאי ביתי מקבל הצרכן 2 שקל לקילוואט.

החל משנת 2011 יופחת התעריף בשיעור של 5% כל שנה. התעריפים יהיו צמודים למדד, הדולר והיורו בשיעור דומה של 33%. פרסום התעריפים הוא לשימוע ציבורי.  

 

לפי החלטת הרשות, יזם שמבקש לקבל רישיון להקמת מתקן סולארי יידרש לעמוד בכמה  קריטריונים כדי להוכיח את רצינות כוונותיו ויכולתו. בין היתר יכולת להשיג קרקע זמינה, שכאמור דורשת שטחים נרחבים ביותר. נוסף על כך, הצגת הון עצמי בשעור של 20% מהעלות הכוללת המוערכת בעשרות מיליוני דולרים למתקן בגודל מירבי של 5 מגוואט.

 

יו"ר רשות החשמל, אמנון שפירה, אמר כי "ההסדרה החדשה באה בהמשך לפעילות הרשות לקידום יעדי הממשלה תוך הגדלת היקף ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות. הסדרה זו תאפשר כניסה של מתקנים אלו באופן מדורג ובשיקול דעת תוך בחינת צרכי המשק ומזעור עלויות למשק החשמל".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x