$
אינטרנט

אז מה זה ביטקוין?

המטבע שמאיים על המערכת הפיננסית

הראל עילם 08:4505.12.13
מה שהתחיל כמאמר במגזין כלכלי וכניסוי מקוון הפך במהירות למטבע וירטואלי שמאיים על ההגמוניה של הבנקים והמערכת הפיננסית העולמית. אבל מה זה אומר בכלל מטבע וירטואלי, ומהו ביטקוין?

 

ביטקוין הוא מטבע לכל דבר, רק שמאחוריו לא עומד גוף רגולטורי, בנק או ממשלה. למרות זאת, יש חברות ואנשים בכל רחבי העולם וגם בישראל, המוכנים לקבל תשלום בביטקוין כאילו היה מטבע ממשלתי לכל דבר. מה שמוכיח את הטענה של אנשי קהילת הביטקוין - כסף שווה משהו רק כיוון שאנחנו כחברה מסכימים שהוא שווה משהו.

 

מטבעות ביטקוין מטבעות ביטקוין צילום: שאטרסטוק

 

לביטקוין גם אין "מזומן", לא תוכלו למצוא מטבעות או שטרות שלו. כל ביטקוין קיים רק כרצף של מספרים ייחודי ובלתי ניתן לחיקוי. את המטבעות ניתן לשמור בקבצים המכונים ארנק ביטקוין, שיכולים לשבת על דיסק קשיח או שירות מקוון כלשהו. מי שמעוניין בכך יכול לשמור את הכסף שלו מתחת למזרן לכאורה, בכך שהוא מעביר את קובץ הביטקוין לדיסק און קי או מכשיר דומה.

 

כמות הביטקוין הזמינה בעולם מוגבלת על ידי אלגוריתם נוקשה, המשחרר מטבעות בקצב קבוע ומדוד. הכמות המוגבלת היא זו שיוצרת את הדרישה למטבע ומעניקה לו ערך, במקום להיות מגובה בזהב או בנכסים אחרים. ברגע שמטבעות נוספים זמינים, משתמשים בעלי מחשבים חזקים יכולים לכרות אותם - כפי שמכונה פעולת הנפקת הביטקוין - על ידי שימוש בתוכנות הצפנה מתקדמות שיוצרות את רצף המספרים הייחודי של כל מטבע. פעולה זו דורשת יכולת עיבוד משמעותית העולה בהתמדה.

 

לא מעט בורסות מקוונות מאפשרות היום להחליף שקלים או דולרים לביטקוין. כאשר אתם מעוניינים לשלם לאדם המוכן לקבל תשלום בביטקוין, תוכלו להשתמש בתוכנת תשלומים כלשהי שתעביר חלק מהכסף הנמצא בארנק הדיגיטלי שלכם לארנק שלהם.

 

כיום ישנם עשרות אלפי בתי עסק המוכנים לקבל תשלום בביטקוין. מדינות אחדות, כגון גרמניה וניו יורק בארצות הברית, גם דנות בהענקת מעמד לגיטימי לביטקוין, בין השאר כדי למסות אותו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x