$
חדשות טכנולוגיה

ברקזיט

משאזאם ועד בריטיש טלקום: חברות הטכנולוגיה בבריטניה חוששות מהבאות

ארגון TechUK המייצג 900 חברות טכנולוגיה בריטיות הביע חשש מפני "אי הוודאות שהעתיד טומן בחובו באשר לסוגיות מדיניות ורגולציה חדשות שאיתן נצטרך להתמודד"

נמרוד צוק 11:0725.06.16

המגזר הפיננסי ספג אמנם את עיקר הנזק בבורסה מהחלטת בריטניה לפרוש מהאיחוד האירופי, אבל גם בחברות הטכנולוגיה לא מלקקים דבש מאז פרסום תוצאות משאל העם: מניית גוגל איבדה 3.5%, אפל ירדה ב-3.1% ופייסבוק צנחה ב-2.6%, כאשר מדד הנאסד"ק ירד ב-4.1% מיום חמישי בערב.

ירידות אלו עשויות להיות קצרות טווח בלבד, אבל מי שחוששות יותר מההשפעות ארוכות הטווח של היציאה מהאיחוד הן חברות הטכנולוגיה והתקשורת הבריטיות, מענקיות כמו בריטיש טלקום, דרך חדי קרן כמו שאזאם או Funding Circle ועד למאות הסטארט-אפים הקטנים שפועלים בעיקר בלונדון, ורבים מהם הביעו חשש מהבאות, כאשר כמה מהסטארט-אפים הבולטים אף תמכו פומבית בהישארות באיחוד.  

שאזאם. חוששים מהשפעות ארוכות טווח שאזאם. חוששים מהשפעות ארוכות טווח

 

ארגון TechUK, שמייצג 900 חברות טכנולוגיה בריטיות, הביע חשש מפני "אי הוודאות שהעתיד טומן בחובו", והצהיר כי אנשיו מתחילים לבחון את סוגיות המדיניות והרגולוציה החדשות שאיתן יהיה צורך להתמודד. "חברות הטכנולוגיה הבריטיות צריכות להידבר ביניהן ולגבש קול אחיד בנושא כדי להבטיח שהאינטרסים שלהן מובנים וזוכים להתייחסות", הצהיר הארגון בתגובה לפניית מגזין Wired.

 

השפעה נוספת שעשויה להיות על הסקטור המדעי-טכנולוגי בבריטניה היא דרך העולם האקדמי - האוניברסיטאות הבריטיות והסטודנטים שלומדים בהן זוכים למימון ניכר מהאיחוד, הן ישירות והן בצורת מלגות, כאשר 18.3% מהכספים שמגיעים לבריטניה מהאיחוד מופנים למחקר מדעי, ובממסד האקדמי אומרים שהקדימות העיקרית מבחינתם תהיה לדון עם הממשלה הבריטית בדרכים להבטיח כי לפחות חלק מהמימון הזה ימשיך לזרום.

 

בחברות הטכנולוגיה הבינלאומיות הגדולות, מצד שני, יש כנראה לא מעט בכירים שדווקא לא יצטערו על היחלשות כוחו של האיחוד האירופי, שהיה בשנים האחרונות מקור ללא מעט צרות עבור חברות כמו גוגל, מיקרוסופט ופייסבוק, עם רגולציה אגרסיבית שכללה חקירות אנטי-מונופוליסטיות, החלטות שחייבו את גוגל לשנות את תוצאות החיפוש שלה כדי לתת יותר מקום למתחרות, לצד חקיקה בנושאים כמו פרטיות והזכות להישכח שהטילה עליהן דרישות מחמירות יותר לעומת המקובל בארה"ב ומרבית מדינות העולם האחרות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x