$
המדריך

בדיקת כלכליסט

HP Omen: הסטייל מגיע לעולם הגיימינג

מחשב הגיימרים של HP מתהדר בעיצוב אלגנטי וייחודי ועמד בכבוד כמעט בכל מטלת גיימינג שהטלנו עליו, אבל המחיר הגבוה שלו גרם לנו לצפות לקצת יותר

הראל עילם 15:5311.04.16
בסוף 2014 חברת HP השיקה את Omen, מחשב הגיימרים שלה. זה היה מאורע משמח שסימן את החזרה של HP לתחום הגיימינג לאחר שנים שבהן נעדרה ממנו בצורה די מופגנת. ה-Omen היה במקור אחד המותגים המצליחים של יצרנית המחשבים האהובה VoodooPC, שנרכשה על ידי HP ב-2006 ובמשך שנים הייתה חטיבת הגיימרים של מי שהייתה אז יצרנית המחשבים הגדולה בעולם. אבל לקראת תחילת העשור, הנוכחות של Voodoo בתוך HP דעכה, וב-2013 כבר לא היה לה זכר.

ה-Omen היה אמור להחזיר ל-HP את השליטה בשוק הגיימרים. זה אומנם לא קרה, אבל החברה המשיכה לעדכן את המחשב היפיפה הזה במהלך השנה וחצי האחרונות, גם אחרי הפיצול של היולט-פקארד לשתי חברות נפרדות. ניגשנו לדגם האחרון, HP Omen 15-5211, שכולל את המאיץ הגרפי 960M מבית Nvidia, עם ציפיות גבוהות שנבעו הן מתג המחיר המכובד שלו, שעומד על כמעט 9,000 שקל, והן מהעיצוב המרשים.

לגיימרים שרוצים להראות טוב לגיימרים שרוצים להראות טוב צילום: הראל עילם

 

עיצוב ומבנה

העיצוב היפיפה של Omen שונה מאוד מזה של כל מחשב נייד שראינו עד כה. הוא בנוי כפירמידה הפוכה, כאשר בסיסו צר יותר מהחלק העליון. המבנה מזכיר מונולית' שחור. אבל HP השכילה שלא ללכת על עיצוב חלק ומושלם מדי, וגב המכשיר מחוספס ומנוקד, בצבעי פחם-שחור, עם לוגו כסוף. התוצאה האלגנטית מדגישה את אורות הניאון שמשולבים בכל מקום. התאורה עובדת היטב בתנאי חושך כמעט מוחלטים, אבל בתנאים אחרים תתקשו להבחין בה.

 

בסיס צר וחלק עליון רחב יותר בסיס צר וחלק עליון רחב יותר צילום: הראל עילם

 

ל- Omen מסך 15.6 אינץ' גדול ונאה, מקלדת שקועה עם תאורה אחורית ורמקול סטריאו שהגרילים שלו כוללים גם הם תאורת רקע צבעונית שמגיבה למוזיקה. המבנה המשולש יוצר אשליה שגורמת למכשיר להראות דק יותר מכפי שהוא באמת, והופך אותו קצת נוח יותר לעבודה בזמן ישיבה, משום שהבסיס הצר תופס פחות מקום על הברכיים. אבל מבנה הפרמידה גם הופך את קצהו לחד ולא נעים לאחיזה ממושכת.

 

ממשק ומערכת הפעלה

HP השכילה להבין את קהל היעד שלה. אחת הבעיות המוכרות בשוק הגיימרים היא הנטייה של יצרניות המחשבים להתקין מראש אינספור אפליקציות. ה-Omen מגיע עם גרסה כמעט נקייה לחלוטין של ווינדוס 10, עם אפליקציה בודדת לניהול המכשיר (כולל התאורה) ועם אפליקציית העדכונים של HP.

 

אורות מהבהבים אורות מהבהבים צילום: הראל עילם

 

המקלדת עצמה גדולה, מוארת היטב ועם כפתורים טקטליים שמספקים משוב מצוין ונוחים להקלדה ארוכה. הפיזור של המקלדת פחות מוצלח, בעיקר בגלל מיקום כפתורי המאקרו הייעודיים לגיימינג, אבל סביר להניח שתצליחו להתרגל אליו במהירות. גם הטאצ'פד הרחב עובד היטב, מהיר ומדויק, אבל מצריך תקופת הסתגלות קצרה. דווקא במחשב שמיועד לגיימרים היינו שמחים לראות טאצ'פד משוסע, עם מקום לכפתורים פיזיים, אבל כנראה HP בונה על כך שכולם ישתמשו בעכבר חיצוני.

 

ל-Omen יש גם מסך מגע, שזאת תוספת נחמדה מאוד ולא צפויה במחשבי גיימרים. לא בטוח שיש בו צורך, אבל הוא עובד היטב, עם רמת דיוק גבוהה.

 

מולטימדיה ואפליקציות

מחשב גיימרים נמדד, יותר מבכל סעיף אחר, במסך ובמערכת השמע שלו. מסך ה-IPS של ה-Omen הוא מתחרה ראוי בקטגוריה, ומספק צבעים נהדרים, עשירים ומדויקים, עם רמת בהירות מקסימלית גבוהה ומספקת ברוב הסיטואציות. החיסרון הגדול שלו הוא רמת ההשתקפות של המסך. ה-Omen סובל מאפקט המראה יותר מכמעט כל מחשב נייד שעבדנו עליו אי פעם. זה בהחלט לא מחשב לעבודה בחוץ.

 

המסך. ציפינו ליותר, אבל הוא פועל היטב המסך. ציפינו ליותר, אבל הוא פועל היטב צילום: הראל עילם

 

המסך של ה-Omen מוגבל גם על ידי נתונים טכניים לא מאוד מרשימים, יש לו רזולוציית Full HD בלבד וקצב רענון של 60 הרץ, זאת בזמן שלא מעט מחשבי גיימרים כבר עברו לרזולוציית QHD ו-4K. כמובן שהחומרה שלהם לא באמת מאפשרת להם לנצל את הרזולוציות הגבוהות האלו ורזולוציית Full HD בהחלט מספקת תמונה נהדרת על מסך מחשב נייד. אבל, בהתחשב בעלות הגבוהה של ה-Omen, היינו רוצים לקבל חומרה מתקדמת יותר.

 

מערכת הסטריאו של ה-Omen משתמשת בטכנולוגיה של ביטס ומספקת סאונד מדויק מאוד, במיוחד בצלילים גבוהים, ועם באסים סבירים בהחלט. אך בניגוד למחשבי גיימרים אחרים, הרמקולים לא מציעים עוצמת שמע גבוהה במיוחד. זה בהחלט לא רמקול שימלא את החדר.

 

ביצועים וזמן סוללה

השאלה הגדולה ביותר ששאלנו את עצמנו לפני הביקורת הייתה לגבי הביצועים של ה-Omen, שבדגם הנוכחי עדיין מצויד במעבדי האסוול מלפני שנתיים, ולא במעבדים חדשים יותר מארכיטקטורת סקיילייק. בפועל, בעיקר בזכות המאיץ הגרפי מבית Nvidia, 16 גיגה-בייט זיכרון ושטח אחסון על טהרת ה-SSD, לא הרגשנו את ההבדל – ותחושת האכזבה העיקרית נובעת גם הפעם מהעלות הגבוהה, ולא מכך שבחירות החומרה של HP השפיעו על חווית השימוש. המחשב תפקד היטב, עם קצב פריימים מספק של בין 30 ל-50 פריימים לשנייה במשחקים חדשים יחסית, כגון Farcry: Primal ו-The Division.

 

 צילום: הראל עילם

 

כמובן שגם כאן לביצועים יש מחיר, וזה בא לידי ביטוי בזמן הסוללה. ה-Omen סיפק לנו 5-4 שעות משחק לפני ששבק חיים. אבל יש להודות שהוא לא נועד להיות מחשב עבודה שצריך לשרוד שעות ארוכות ללא חשמל, ורוב מחשבי הגיימרים המתחרים מספקים זמן סוללה דומה לשלו, כך שלא מדובר בחיסרון של ממש.

 

סיכום ואלטרנטיבות

החיסרון המרכזי של ה-Omen הוא המחיר שלו, שעומד כיום על קרוב ל-9,000 שקלים ברוב החנויות. המחיר הזה שם את ה-Omen בתחרות ישירה מול המחשבים המתקדמים ביותר בשוק, ממחשבי המקבוק החזקים יותר של אפל, דרך סדרת מחשבי הגיימרים של אסוס, שמיוצרים תחת מותג ROG, ועד מחשבי העילית בסדרת XPS של Dell.

 

 צילום: הראל עילם

 

חלק מהמחשבים האלו מציעים מפרט חזק יותר במשקל נמוך משמעותית, ואילו אחרים מציעים גם מפרט מודולרי יותר, עם תמיכה במאיץ גרפי כגון 980M, שמספק ביצועים גבוהים בעשרות אחוזים או SSD עם שטח אחסון בגודל של טרה-בייט, מעבדי סקיילייק ומסכים ברזולוציית 4K.

 

היתרון הבולט של ה-Omen הוא ללא ספק העיצוב שלו - זהו אחד המכשירים הכי יפים שעבדנו איתם אי פעם – אבל זהו לא בהכרח יתרון רלוונטי עבור קהל הגיימרים.

 

בזירה הישראלית השוממת יחסית, לצערנו, של מחשבי גיימרים יעודיים, ה-Omen הוא מתחרה ראוי למדי. במיוחד משום שרוב המכשירים המתחרים בקטגוריה כבדים ויקרים יותר, כמו מחשבי סדרת ה-ROG של אסוס שיכולים לשקול למעלה מ-4 קילו. אבל מחשבי גיימינג היא נישה ספציפית מאוד. ל-Omen יש את המוניטין, איכות הבנייה והעיצוב המנצחים – עכשיו רק נותר לראות האם יש לו את הקהל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x