$
מכשירים ומדריכים

פורצי הדרך

להציל את רוקסטדי: מי הופך קרנפים לסייבורגים?

מערכת חדשה שכוללת מצלמה, GPS וחיישני דופק מושתלת בתוך קרניים של קרנפים נדירים ומסוגלת לזהות ציידים שמתקרבים אליהם. המערכת אינה פוגעת בקרנפים ותוכל להזעיק לעזרתם פקחים ולסייע בהצלתם מהכחדה

נמרוד צוק 17:2722.07.15

אנו חיים בעידן בו חלה התקרבות בין ממשקי אדם ומכונה, עד שעתידנים מסוימים כבר החלו לצפות שלא רחוק היום בו נהפוך לסייבורגים. האמינו או לא, אצל הקרנפים זה כבר קרה: בדרום אפריקה מסתובבים כמה קרנפים ביוניים - שנועדו לסייע בהצלת אחיהם במדינה.

הקרנפים למיניהם ניצודים בכל העולם ולאחרונה אף נכחד מהטבע אחד הזנים, הקרנף השחור. לא קל להתמודד עם הציידים, אשר מנצלים טכנולוגיה מתקדמת לאיתור הקרנף, חמיקה דרך מערכי האבטחה בשמורות הטבע וכו'. לאחר שניסו הרשויות להשתמש ברובוטים מעופפים ומערכות גילוי אחרות, בחרו להשתמש בקרנף עצמו.   הפיתרון: מערכת חדשה שמשלבת GPS, מצלמה זעירה, משדר סלולרי וחיישן למדידת קצב הלב של החיה.

 

 

חיישן הדופק, שמושתל מתחת לעורו של הקרנף, מגיב לשינויים קיצוניים בקצב הלב שעשויים להגיד על נוכחות סכנה ושולח איתות למרכז הבקרה של המערכת. המצלמה, שמותקנת בגומחה קטנה שנקדחה בקרן של החיה, מאפשרת לזהות אם מדובר בבהלה שמקורה בלהקת אריות או בלהקת ציידים. אלגוריתם חכם מסייע לאתר בני אדם - ואז שולח צוות חירום של פקחים אל מיקומו של הקרנף המותקף.

 

הקרנף הביוני הקרנף הביוני

 

חדשות רעות לציידים

 

המערכת, שנקראת RAPID, פותחה על ידי הארגון הבריטי פרוטקט, שפועל להצלת זני חיות בסכנת הכחדה - ובימים אלו היא כבר נבחנת בכמה איזורים בדרום אפריקה. מערכת RAPID היא פריצת דרך בהגנה על בע"ח בסכנה, משום שהיא ניתנת לשימוש ללא פגיעה כלשהי בבריאות הקרנף, ועם מעט מאוד תחזוקה (כגון החלפת סוללות פעם בכמה חודשים או שנים). בנוסף, היא נשענת על חושי הקרנף עצמו - יצור ביישן ודרוך מטבעו - שיוכל לזהות אנשים שמתקרבים אליו טוב יותר מכל התקן מלאכותי שניתן להתקין על החיה.

 

מלבד האפשרות לעצור הרג של קרנפים בזמן אמת, אנשי הארגון מקווים כי השימוש במערכת ייצור הרתעה בקרב הציידים וימנע מהם להתקרב לקרנפים שנושאים אותה. "הרעיון הוא שהציידים יבינו שכל חיה שמצוידת במערכת היא מחוץ לתחום - שלא כדאי להם אפילו לנסות לצוד אחד מהקרנפים הללו, מאחר ואין סיכוי שיוכלו לברוח עם האיברים יקרי הערך שתיקח ממנו מבלי להתפס".

 

ציד הקרנפים הואץ במידה רבה בשנים האחרונות ביבשת, בעיקר בדרום אפריקה, בה חיה אוכלוסיית הקרנפים הגדולה בעולם. בשנה שעברה חיסלו הצייידים לא פחות מ-1,200 קרנפים, על פי נתוני הממשלה, כאשר מטרת הציידים היא למכור את הקרן של בעל החיים לארגוני פשיעה שהופכים אותו לאבקה ומוכרים אותה במחירים גבוהים לקונים במזרח אסיה, שם היא נחשבת לבעלת סגולות רפואיות. 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x