$
IT בעולם

ces 2014

סיסקו: "האינטרנט של החפצים הוא שוק של 19 טריליון דולר"

ג'ון צ'יימברס, מנכ"ל סיסקו מסר במסגרת ה-CES את תוכניותיו לעתיד החברה. בין השאר הוא חשף את שיתוף הפעולה עם סמסונג ואת שירות הענן החדש של החברה

רפאל קאהאן 13:2808.01.14

ג'ון צ'יימברס, מנכ"ל סיסקו עלה לנאום אתמול (ג') במסגרת כנס ה-CES שנערך בימים אלו והתייחס לעתיד החברה. בין השאר הצהיר צ'יימברס כי החברה מאמינה כי שוק ה"האינטרנט של החפצים" (Internet of Things), אותה טכנולוגיה שמאפשרת לחבר מכשירים והתקנים שאינם מחשבים לאינטרנט - היא שוק שעתיד להיות שווה כ-19 טריליון דולר. כך על פי סוכנות בלומברג 

"עולם האינטרנט של החפצים יוביל לעלייה בצריכה", הצהיר צ'יימברס, "קישוריות מעין זו יכולה להביא לכך שפחי אשפה מקושרים יכולים לצמצם את הוצאות ניהול פסולת ב-30%, למשל". "האינטרנט של החפצים" יכול להזניק את רווחי החברה בכ-21% עד שנת 2022, מעריכים בסיסקו. על פי הערכות נוספות של החברה - עד 2020 כ-50 מיליארד התקנים יהיו מחוברים לאינטרנט. 

 

ג'ון ציימברס, מנכ"ל סיסקו: "האינטרנט של החפצים יכול הזניק את רווחי סיסקו ב-21% עד 2022" ג'ון ציימברס, מנכ"ל סיסקו: "האינטרנט של החפצים יכול הזניק את רווחי סיסקו ב-21% עד 2022" צילום: רמי חכם

 

הרעיון של "האינטרנט של החפצים" אינו חדש. חברות רבות מנסות מזה שנים רבות לייצר תשתיות תקשורת שניתן יהיה להטמיע במוצרי צריכה יומיומיים - החל במקרר וכלה במנורת לילה. סיסקו שואפת להיות הספקית העיקרית של ציוד התקשורת שאמור להוות את הבסיס לאותה רשת.

 

"סאן מיקרוסיסטמס" אף ניסתה גרסה של מכונה וירטואלית מבוססת ג'אווה שתשמש לתקשורת וניהול מרחוק של מוצרים כבר בתחילת שנות ה-90. הפלטפורמה שכונתה JINI, ננטשה בהמשך וסאן נקנתה על ידי אורקל והפרויקט נזנח לחלוטין.

 

שיתוף פעולה עם סמסונג

 

בתוך כך, סיסקו גם הצהירה כי היא החלה לשתף פעולה עם סמסונג ושמכשירי הגלקסי של האחרונה יזכו למערכת שיחות ועידה מתוצרת החברה האמריקאית. בנוסף סיסקו סיפקה לסמסונג מערכת הזרמת וידאו מבוססת ענן, שתאפשר לספקיות להזרים תכנים לצרכנים מהר יותר. 

 

סיסקו, שאנליסטים רבים חוזים לה ירידה של עד כ-5% בהכנסות בשנה הקרובה, סבלה מהחשיפות של פרשת סנודן בהן נטען כי היא שיתפה פעולה עם ה-NSA על ידי השתלת "דלתות אחוריות" שאיפשרו גישה למידע במוצריה.

 

הפרשה יצרה חשדות רבות בקרב לקוחות החברה בעיקר בשווקים המתפתחים כגון סין, ברזיל והודו. בסין הממשלה אף האשימה באופן ישיר את החברה בריגול ופתחה בחקירה רשמית בעניין. בסיסקו מנסים למזער את הנזקים ולחזור להתמקד בשוק הטבעי של החברה - ארגונים, חברות וממשלות.

 

במקביל הצהירו בסיסקו כי לחברה אין כוונה לחזור לשוק הצרכני והסבירו את נוכחותה של החברה בכנס. דובר החברה הסביר כי:"הסיבה לכך שאנחנו ב-CES היא על מנת להפגיש מנהלים שלנו עם שותפים, לקוחות פוטנציאליים וגורמים משפיעים בתעשיה". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x