$
חברות הביומד המובילות 2013

Enzymotec

להפיק מוצרים לטיפול בהפרעות קשב ותחליפי חלב

אסף גלעד 06:4809.04.13

חלומה של עופר הייטק לגבי חברת הפורטפוליו המרכזית שלה, בטר פלייס, התנפץ בחודשים האחרונים לרסיסים. עם זאת, תוכנית אחרת מתקדמת בהתאם לציפיות - על פי כל ההערכות, כוונתה להנפיק את יצרנית תוספי התזונה הישראלית אנזימוטק תתגשם עוד השנה. אנזימוטק צפויה לצאת להנפקה בנאסד"ק לפי שווי חברה של 200 מיליון דולר, כשהיא מציגה הכנסות של 50–60 מיליון דולר בשנה לפי ההערכה, ורווחיות שרק הולכת וגדלה.

 

אניזמוטק נוסדה כשמייסדה ד"ר סובחי בשיר פיתח טכנולוגיה לשימוש באנזימים, אשר במקור תוכננה להפיכת שמן זית למרגרינה. אך החברה זיהתה במהרה את הפוטנציאל הטמון בטכנולוגיה גם לפיתוח מוצרים וחומרים פעילים לתעשיית התרופות, תוספי התזונה והמזון הפונקציונלי - שווקים שמגלגלים מיליארדים ומייצרים רווחיות גבוהה בהשוואה לתעשיית המרגרינה.

 

כיום אנזימוטק מייצרת ומשווקת מוצרים בכמה תחומים במקביל: חומרים פעילים ביואקטיביים לתוספי תזונה הנמכרים למותגים מובילים ברחבי העולם, כמו למשל מוצרי פרימיום מעולם האומגה 3 המבוססים על קריל (יצורים זעירים אנרגטיים עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3); מולקולה אשר מחקה את החלק השומני הקיים בחלב אם לחברות מובילות בעולם פורמולות התינוקות; תוסף תזונה בשם פוספטדיל סירין המופק מסויה לשיפור הזיכרון ולמניעת הידרדרות קוגניטיבית; מוצר בשם זום המשווק בארץ על ידי טבע ועשוי ממולקולה שהוכחה כמסייעת בטיפול בהפרעות קשב וריכוז ומהווה תחליף טבעי לריטלין; והמותג פיטרוגראד שמשווק גם הוא על ידי טבע ומיועד להפחתת שומנים בדם. לשוק בארה"ב הקימה אנזימוטק חברה־בת בשם VAYA USA המשווקת את המוצרים לטיפול בהפרעות קשב, להורדת השומנים בדם ומוצר קוגניטי נוסף למבוגרים כמוצרי מרשם רפואיים.

 

עובדי Enzymotec. פסי ייצור במגדל העמק ובשבדיה עובדי Enzymotec. פסי ייצור במגדל העמק ובשבדיה צילום: אלעד גרשגורן

 

 

בחברה הושקעו 17 מיליון דולר בלבד במשך שש שנים והיא הגיעה למכירות בהיקף של מיליון דולר בשנת הפעילות החמישית שלה. בשנה שלאחר מכן כבר מכרה ב־3 מיליון דולר, וב־2008 הגיעו מכירות החברה ל־30 מיליון דולר.

 

אנזימוטק היא כיום אחת החברות היחידות בתחום מדעי החיים בארץ שמפתחת את המוצרים שלה בעצמה, מייצרת אותם, מבצעת להם ניסויים קליניים ורישום רגולטורי ומשווקת אותם. מעל לכל, אנזימוטק ממשיכה להיות רווחית ולהפעיל כמה פסי ייצור במקביל במגדל העמק ובשבדיה, המעסיקים כ־150 עובדי ייצור ומהנדסי פיתוח. לא רע ביחס לחברה שהחלה מטכנולוגיה להפיכת שמן זית למרגרינה בגליל התחתון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x