$
חדשות טכנולוגיה

הכירו את הסופר האוטומטי

לפרופסור פיליפ מ' פרקר, מרצה לשיווק בביה"ס למנהל עסקים אינסאד יש פטנט, הוא הבעלים של תוכנה לכתיבה אוטומטית של ספרים, הכירו את העתיד של המו"לים

רפאל קאהאן 15:2715.12.12

אם ריי קורצוייל העתידן הנודע המציא תוכנה להלחנת מוזיקה, הרי שפרופ' פיליפ מ' פרקר הלך צעד אחד קדימה והמציא תוכנה לכתיבה של ספרים. למרות שזה נשמע מרשים, הפטנט של פרופ' פרקר לא יזכה בפרס נובל לספרות בשנים הקרובות.

 

 

 

התוכנה של פרקר מסוגלת לכתוב את הספר בהתחשב בנוסחה שמוגדרת לה מראש. למשל, התוכה יודעת למשוך מידע שמוזן לה מראש דרך מסד נתונים ולפרמט אותו על פי פרמטרים שמוגדרים על ידי העורך. לדוגמה אם בכתבת דיווח צריכים להופיע חמשת הממים (מה, מתי, מי, מדוע , מיקום) הרי שהתוכנה תדע לפרמט את המידע על מנת שיתאים לפרסום בעיתון.

 

אולם, התוכנה לא תדע לספק פרשנות למידע או לנתח אותו. כך, הספרים שמיוצרים על ידי התוכנה נוגעים בנושאי נישה ואינם נמכרים לרוב ביותר מכמה עשרות עותקים. הנושאים של הספרים נעים מתשבצים בקריאולית לדיווחים עסקיים או ספרים טכניים בנושאים מסויימים.

 

עלות הפקת הספרים נמדדת בין 0.5 דולר ל-0.2 דולר, מחיר אשר כולל את עלות החומרה והחשמל. באמזון ניתן למצוא כבר כ-100,000 כותרים שנכתבו על ידי התוכנה של פרקר. רוב הכותרים נמכרים בכמה עשרות דולרים עד כמה מאות דולרים.

 

כותרים שנכתבו כוללים למשל: ספר השנה של תעשיית הקונדומים, דיווח 2007-2012 על תעשיית מושבי השירותים מעץ או תזאורוס של וובסטר אנגלי-סלובקי. מחירם נע בין 28.99 דולר ל-795 דולר אמריקאי לדיווח על תעשיית מושבי השירותים.

 

כל כותר נמכר בכמה עשרות בודדות של עותקים, אך מחיר ההפקה הנמוך הופך אותם לרווחיים ביותר עבור חברת ההוצאה לאור של הפרופסור. התוכנה עצמה מקודדת על מנת למנוע תביעות של זכויות יוצרים.

 

פרקר מסביר התוכנה מתוכננת לחקות את דרך המחשבה של "מומחה" בבואו לנתח או להציג נושא מסויים. הוא מודה שהתוכנה לא מיועדת לבצע תהליך יצירתי, קרי להמציא סיפור, אך האתגר הבא שלו הוא להתאים את התוכנה על מנת לייצר ספרים מסוגת הרומן הרומנטי שלטענתו מבוססים על שבלונה שחוזרת על עצמה ושניתן לקדד כאלגוריתם.

 

פרקר עצמו אינו יכול להיחשב כסופר של הסרים הללו, למרות שהואכתב מספר ספרים בעצמו. חברת ההוצאה לאור שלו מדווחת כי מספר הכותרים הכולל שנוצרו על ידי התוכנה מגיע ל-700,000 ספרים.

 

השלב הבא של המערכת לדברי פרקר הוא וידיאו, למשל הוא מדמיין מערכת של קריינים וירטואלים שתאסוף בשבילנו את החדשות ותקריא לנו אותם משל היו קרייני מהדורת החדשות של יומן הערב.

 

עתיד הכתיבה כבר הפך מזמן סוג של מדע בדיוני בפני עצמו, אולם על פניו יעברו כנראה עוד מספר שנים עד שנתרגל לקרוא ספרים שנכתבו על ידי סופר מתוצרת אינטל או אפל. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x