$
חדשות טכנולוגיה

הכבל התת-מימי של בזק בינלאומי יחל לפעול בתחילת 2012

החברה השלימה את חפירת נקודת הנחיתה של הכבל בתל אביב, ובעוד כחודשיים תחל הפריסה בים לכיוון איטליה. מנכ"ל החברה: "נחזיר את ההשקעה בתוך פחות מחמש שנים"

גילעד נס 17:5605.07.11

בתחילת הרבעון הראשון של 2012 צפוי הכבל התת-ימי שמניחה בזק בינלאומי להפוך למסחרי - כך אמר היום (ג') מנכ"ל החברה, איציק בנבנישתי. הפרוייקט, המוערך בכ-400 מיליון שקלים, מתנהל בחברה מזה כשלוש שנים, במהלכן נבחנה הנחת הכבל כתשתית מתחרה לכבלים התת-מימיים של חברת מד-נאוטילוס.

בנובמבר 2010 התקבלה ההחלטה לפרוס את הכבל, ומאז יוצר הכבל במפעלי חברת אלקטל-לוסנט, שספינותיה גם תפרוס אותו במהלך חודש ספטמבר הקרוב. אתמול (ב') הושלמה חפירת נקודת הנחיתה של הכבל בחוף הים בתל אביב, והוא יתחבר באופן תת-קרקעי מצד אחד למבנה של בזק בינלאומי המצוי כ-3 קילומטרים מהחוף (ביבשה).

 

הכבל יפרס לאורך כ-2,300 קילומטר בין תל אביב לבארי שבאיטליה, כאשר כ-1,850 קילומטר ממנו יונחו על קרקעית הים, וכ-440 קילומטר של כבל, המצויים באיזורים בהם עומק קרקעית הים נמוך מ-1,300 מטרים, יוטמנו בעומק של כמטר וחצי מתחת לקרקעית הים, על מנת להגן על הכבל מעוגני אוניות חולפות וסכנות נוספות. בתוך אירופה יתחבר הכבל לתשתית כבלים של חברת Interoute, המתחברת לחוות השרתים של בזק בינלאומי בפרנקפורט, אמסטרדם ולונדון.

 

אלטרנטיבה לכבלים של מד-נאוטילוס

 

כיום משמשים שני כבלים של חברת מד-נאוטילוס, בבעלות טלקום איטליה, כצינורות תעבורת המידע היחידים של ישראל אל מחוץ למדינה, וכל שירותי האינטרנט והשיחות הבינלאומיות מועברים באמצעותם. עובדת היותה של מד-נאוטילוס ספקית החיבור היחידה לישראל וממנה לא הטרידה את המדינה במשך שנים רבות, אך בשנה האחרונה החלו ספקיות האינטרנט - המהוות את עיקר לקוחותיה של מד-נאוטילוס - להעביר מסרים לרשות להגבלים עסקיים בטענה כי יש להכריז על החברה כמונופול ולמנוע ממנה מלכפות מחירים לא תחרותיים על הלקוחות. הרשות מבצעת בחודשים האחרונים בדיקה בנושא, אך במקביל גם נכנסות מתחרות לחברה - בנוסף לכבל של בזק בינלאומי צפויה גם חברת טמרס טלקום, מקבוצת טמרס של פויוזבדלוביץ', להניח כבל נוסף בחודשים הבאים.

 

הכבל שתפרוס בזק בינלאומי יוכל להעביר נפח כולל של 7.2 טרה-ביט, ולדברי החברה מדובר על פי 730 מנפח הצריכה הנוכחי של כל לקוחות האינטרנט הישראלים כיום . עם זאת, יש לציין כי על פי הערכות, כ-70% מהיקף הגישה לאינטרנט של הלקוחות מתבצע לתכנים המאוחסנים על גבי שרתים בישראל, ולפיכך אינו מועבר על גבי הכבלים הבינלאומיים. מכאן שנפח הכבל של בזק בינלאומי גדול עוד יותר מהיקף השימוש הנוכחי בכבל של מד-נאוטילוס. גם גורמים במד-נאוטילוס אמרו בעבר כי ישראל אינה סובלת ממחסור ברוחב פס, שכן נפח הכבל של מד-נאוטילוס משתדרג באופן קבוע, וגם כיום הוא גדול בהרבה מהצריכה הצפויה בזמן הקרוב.

 

כבל נוסף: עד אמצע 2012

 

מנכ"ל בזק בינלאומי, יצחק בנבנישתי, אמר כי בכוונת החברה לפרוס כבל נוסף כבר במהלך המחצית הראשונה של 2012, על מנת להציע גיבוי לכבל הראשון. מבנה דומה משמש כיום גם את מד-נאוטילוס, כאשר החברה מפעילה שני כבלים, "לב" ו"מד נאוטילוס", המשמשים כגיבוי הדדי למקרה של תקלה באחד מהם.

 

בנבנישתי חזר על הצהרותיו בעבר, לפיהן גם מתחרים של בזק בינלאומי יוכלו להיות לקוחות של הכבל שמניחה החברה. כיום משלמות ספקיות האינטרנט הישראליות עשרות מיליוני שקלים בשנה למד-נאוטילוס, ובנבנישתי העריך כי גם אם יספק הכבל שירות רק לבזק בינלאומי עצמה, החיסכון בעלויות לעומת תשלום לגורם אחר עבור תעבורת האינטרנט לחו"ל יאפשר לחברה להשיב לעצמה את ההשקעה בתוך פחות מחמש שנים, ובוודאי שמכירות רוחב פס לחברות אחרות יאפשרו לצמצם גם טווח זמנים זה.

 

עם זאת, בנבנישתי נזהר שלא להבטיח כי הצרכן הסופי ישלם פחות עבור חיבור האינטרנט שלו, אך ציין כי התמורה שיקבל הצרכן עבור התשלום שלו תגדל משמעותית, כיוון שהכבל של החברה יציע מהירויות ורמת שירות גבוהה יותר, לטענתו, מהכבל הקיים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x