$
חדשות טכנולוגיה

ארגון ה-OECD: שוק הסלולר הישראלי אינו תחרותי

דו"ח שנתי של ה-OECD קובע כי ישראל היא בין המדינות היקרות בעולם בעלויות גלישה בחו"ל; מקשר בין זאת ובין תחרותיות השוק

הראל עילם 10:3110.06.11

ארגון ה-OECD פרסם השבוע את דו"ח ה-Data Roaming השנתי שלו, הבודק כמה משתמש סלולר ממוצע משלם על גלישה באינטרנט בחו"ל. לפי ממצאי הדו"ח, האזרח הישראלי משלם 15.15 דולר למגה-בייט של דאטה סלולרי - הרבה מעבר לממוצע, העומד על 9.48 דולר למגה-בייט. המחירים מותאמים לכוח הקניה המקומי.

 

ישראל

ממוקמת בראש הרשימה, ומעליה רק צ'ילה, מקסיקו, ארצות הברית וקנדה - המדינה היקרה ביותר עם 24.61 דולר למגה-בייט. כל מדינות גוש היורו מציעות מחירים תחרותיים בהרבה מישראל. ביוון, הנמצאת בתחתית הרשימה, המחיר הממוצע הוא 4.17 דולר למגה-בייט. בצרפת המחיר הוא 5.24 מגה-בייט ומעליה בריטניה עם 6.02 דולר.

 

לפי הארגון, יש קשר ישיר בין מחירי ה-Data Roaming ובין רמת התחרויות בשוק. הארגון גם מצא שה"פערים בין המחירים המקומיים והבינלאומיים עלה בשנים האחרונות".

 

מחירי ה-Data Roaming נקבעים על ידי הסכמים בין ספקיות הסלולר המקומיות ובין ספקיות הסלולר הבינלאומיות. מכיוון שמדובר בקהל שבוי, שאינו יכול לבחור בעצמו את ספקית הסלולר בחו"ל, המחירים הם גבוהים במיוחד.

  

ה-OECD אסף נתונים מ-68 ספקיות סלולר הפועלות ב-34 מדינות החברות בארגון. ישראל הצטרפה לארגון לראשונה ב-2010, יחד עם צ'ילה, אסטוניה וסלובניה.

 

זאת לא הפעם הראשונה שה-OECD מפרסם ממצאים מדאיגים על מצב שוק התקשורת הישראלי. בספטמבר האחרון, ה-OECD קבע כי תשתית הפס-רחב בישראל היא בין האיטיות והיקרות בעולם. לפי אותו דו"ח, הישראלי הממוצע משלם 5.04 דולר למגה-ביט של פס רחב - פי 3 מהמחיר הממוצע ביוון ופי 14 מהמחיר ביפן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x