$
התעשייה

חמי פרס בלנדמרק ונצ'רס: "מי שחשב שההון סיכון בדעיכה - טועה"

במהלך הכנס ציין פרס: "העניין של סין בישראל גדל". בהרב: "האתגרים של התעשייה נובעים מכך שלא קמו כאן חברות גדולות בשנים האחרונות"

אסף גלעד 11:2521.02.11
"מי שחשב שענף קרנות ההון סיכון בדעיכה - טועה. אנו בפתחה של תקופה שהעולם טרם ראה, והטכנולוגיות שיפותחו בעשר השנים הקרובות ישנו את העולם, כפי שהוא השתנה לחלוטין בעשר השנים האחרונות", כך אמר הבוקר (ב') חמי פרס, שותף מנהל בקרן ההון סיכון פיטנגו, בפתח ועידת הדילמייקרס של חברת הייעוץ לנדמרק ונצ'רס. את הדברים אמר פרס בפאנל שעסק בטרנדים של חדשנות עולמית, שהנחה ג'רי זליגמן, ראש מחלקת מסים ב-PWC ישראל.

 


"משקיעים כיום לא מחפשים רק טכנולוגיות חדשות, אלא גם אזורים וסקטורים חדשים. היכולת שלנו לצמוח תלויה ביכולת שלנו לצרף סקטורים חדשים לכלכלה שלנו. כלכלת ישראל צמחה ברבעון האחרון - לכן הקמנו את קרן אל-באוודר הפונה למגזר הערבי. כדי לצמוח אנחנו פעילים גם בשווקים מתפתחים חדשים, וכך מצאנו את עצמנו עובדים בקירבה גדולה עם משקיעים סינים".

 

"סין הפכה בשנה שעברה לכלכלה השניה בגודלה בעולם, והעניין שלה בישראל גדל, הן בחדשנות הישראלית והן ביכולת של הישראלים להגיע לכל שוק בעולם. השקענו בחברה הסינית ג'ינקו סולאר, שהונפקה בניו יורק לא בגלל שאין הזדמנויות בישראל, אלא בגלל התפיסה שלנו שם אתה רוצה לעבוד עם משקיעים סינים, לא מספיק לפתוח משרד בסין, אלא עליך לפתח יחסים ארוכי טווח עם הסינים. כמצ'יינה סגרה את עסקת מכתשים אגן, היא עסקה גדולה ומשמעותית, ואני חושב שיש לה משקל מהותי, וראינו עניין רב ולדעתי סין תהיה מנוע גדול לכלכלה הישראלית. למרות זאת, אני סבור שארה"ב תמשיך להוביל את החדשנות העולמית".

 

"הדרך היחידה לחדש היא ליצור חברות גדולות"

 

גם דב בהרב, עד לאחרונה מנכ"ל אמדוקס, וכיום חבר דירקטוריון במלאנוקס, סבור שאנו בפתחה של תקופה חדשה ומרתקת בתחום המובייל, האינטרנט והטלקום, וישראל תופסת מקום מרכזי בתעשייה הזו.

 

"תעשיית הסלולר מכניסה 3 טריליון דולר, מחצית מכך מזה היא מאינטרנט ו-SMS, ו-750 מיליארד משיחות קוליות. את השינוי בתעשייה הזו אנו רואים בכל מקום, החל במהפיכה במצרים ובתוניסיה, ועד כל אספקט בחיים שלנו, כולל בשירותים שאנו מקבלים מהממשלה. לתעשייה הישראלית הזדמנויות רבות בתוך כל זה, אך גם אתגרים רבים שנובעים מהעובדה שלא קמו כאן חברות גדולות בשנים האחרונות. תראו את קוריאה, שתוך חמישים שנה הצמיחה חברות ענק בעלות אחיזה עולמית כמו סמסונג וקאיה. לכן הדרך היחידה לחדש היא ליצור חברות גדולות. מלבד אם סיסטמס, קומברס ומרקורי, שאר הגדולות נעלמות או לא קיימות."

 

מושל מדינת ניו יורק לשעבר ג'ורג' פטאקי, שהתראיין הבוקר ל"כלכליסט", מתח ביקורת קשה על ממשל אובמה  ובעיקר על מדיניותו הכלכלית בתמיכה בחברות מו"פ, והזכיר כי היתה זו ישראל שנחשבה לחלוצה בהשקעות מו"פ באמצעות המדען הראשי.

 

"כשהייתי מושל, החלטנו שננו-טכנולוגיה תהיה שדה מחקרי מוביל. אז הקמנו מוסדות מחקר, והיום יש לנו מוסדות ננו-טכנולוגיה שהושקעו בהם 4 מיליארד דולר, ושמושכים כל חברה גלובלית בתחום, שבונה לצידה מפעל של 5 מיליארד דולר. היתה שם הובלה ממשלתית, אבל בניגוד למדיניות של הממשל הנוכחי בארה"ב לא בחרנו אילו חברות יעבדו איתנו ואילו לא. הגדרנו מדיניות, והשוק הפרטי הגיע אחריו".

 

"אנחנו חייבים לאמץ מדיניות ארוכת טווח, בניגוד למדיניות הטווח הקצר שרווחת לאחרונה בממשלה שלנו. בארה"ב, הממשלה שלנו תמיד בוחרת את החברות הלא נכונות ואת הטכנולוגיות הלא נכונות להשקיע בהן. אובמה חושב שאתנול מתירס הוא הפתרון, במקום לתת לשוק להחליט על כך". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x