$
הייטק והון סיכון

בלעדי ל"כלכליסט": מיקרוסופט במו"מ לרכישת קונדואיט הישראלית

אחרי כמעט שנתיים שבהן לא ביצעה רכישות בישראל, מיקרוסופט מתעניינת בסטארט־אפ הסרגלים המקוונים קונדואיט. לפי הערכות בשוק, מחיר הרכישה יעמוד על כ־300 מיליון דולר. המרוויחים הגדולים מהאקזיט יהיו המייסדים

מאיר אורבך ואסף גלעד 06:5503.11.10

האם מיקרוסופט עומדת לשבור "צום" של כמעט שנתיים ולבצע רכישה של חברה ישראלית? ל"כלכליסט" נודע כי ענקית התוכנה האמריקאית מנהלת משא ומתן לרכישת הסטארט־אפ הישראלי קונדואיט (Conduit), המתמחה ביצירת סרגלי כלים מקוונים.

 

גורמים בתעשייה מעריכים כי הפעם מיקרוסופט תשקיע לפחות 300 מיליון דולר ברכישת החברה הישראלית. עד אפריל 2009 רכשה מיקרוסופט תשע חברות בישראל, כשהאחרונה שבהן היא מפתחת השבבים 3DV. עם החברות הישראליות שרכשה מיקרוסופט נמנות גם זומיקס, חברת התוכנה של קרן JVP, שנמכרה בכ־30 מיליון דולר, קידארו, ידעת, ג'יטקו ווייל קומיוניקיישן. אם יבשיל המשא ומתן בין שתי החברות, קונדואיט תיהפך לרכישה הגדולה ביותר של מיקרוסופט בארץ, ולישראלית הראשונה שרוכשת מיקרוסופט מתחום החיפוש.

 

 

1.5 מיליון הורדות וריהאנה

 

קונדואיט נחשבת לחברה רווחית, והכנסותיה מתקרבות השנה אל רף ה־100 מיליון דולר. אם העסקה תצא אל הפועל, המרוויחים העיקריים מהאקזיט יהיו שלושת המייסדים, שמחזיקים יחד ב־48% מהחברה. על פי רשם החברות, המייסדים דרור ארז ורונן שילה מחזיקים ב־22% ממניות החברה כל אחד. המייסד השלישי, גבי בילצ'יק, מחזיק ב־4%. המשקיע החיצוני הגדול בחברה הוא קרן בנצ'מרק ישראל (21%), ואחריה יו"ר החברה צחי רינת (15%). עובדי החברה, שמספרם הכולל עומד על כ־150 איש, מחזיקים ב־3% מקונדואיט.

 

בתחילת השנה כיכבה קונדואיט במקום השני ברשימת הסטארט־אפים המבטיחים של "כלכליסט". היא נחשבת לאחת מחברות הסטארט־אפ הרווחיות והצומחות ביותר בישראל. מיום הקמתה היתה קונדואיט למכונת מזומנים רווחית המספקת סרגלי כלים מקוונים לכ־250 אלף אתרים. בין הלקוחות של קונדואיט נמצאות חברת המשחקים הפופולרית זינגה, ליגת הבייסבול האמריקאית, לופטהנזה ואף הזמרת האמריקאית ריהאנה. מדי יום מורידים את הסרגלים השונים 1.5 מיליון גולשים, ועד היום הורידו את הסרגלים 170 מיליון משתמשים פרטיים.

 

תצטרך להיפרד מגוגל

 

הסרגל של קונדואיט משווק כאמצעי תקשורת בין עסק לבין הגולש, שבאמצעותו יכול האתר לעדכן בחדשות, לאפשר האזנה למוזיקה וקניות ברשת. קונדואיט משלמת לאתרי התוכן שבהם היא נמצאת לפי מספר הגולשים הנאמנים לסרגל הכלים, וכן מספקת להם כלי לניתוח תנועת הגולשים.

 

מרכיב מרכזי בהכנסות של קונדואיט הוא השילוב של מנוע החיפוש של גוגל בסרגליה, שממנו נוטלת קונדואיט עמלה על כל חיפוש ורכישה. סביר כי מיקרוסופט תדרוש מקונדואיט לחתוך את קשריה עם היריבה הגדולה בשוק החיפוש, גוגל, ולהכניס במקומה את מנוע החיפוש Bing.

 

בשנה האחרונה פיתחה קונדואיט מקור הכנסה חדש ששואב את השראתו ממודל חנות האפליקציות של אפל. תחת הכותרת מרקטפלייס מאפשרת קונדואיט למפתחי תוכנה ליצור יישומים הניתנים להורדה לתוך סרגלים, ולחברות מסחריות לפתח יישומים בעלי אופי פרסומי, ולהציע אותו בחנות האפליקציות שלה.

 

לאחר שסירבה למספר הצעות רכישה, בהן הצעה של 100 מיליון דולר מענקית האינטרנט IAC, החברה פזלה גם לכיוון הנפקה.

 

ממיקרוסופט נמסר כי החברה אינה נוהגת להגיב על ספקולציות. מקונדואיט נמסר: "איננו יודעים במה מדובר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x