$
הייטק והון סיכון

אייסקוט הישראלית נמכרת לקוואלקום ב-80-60 מיליון דולר

החברה הישראלית מפתחת טכנולוגיה לשילוב של אפליקציות סלולריות מתקדמות בטלפונים מדור 2.5 ו-3. עד כה הושקעו באייסקוט 32.2 מיליון דולר, ולפי ההערכה המשקיעים הרוויחו ממכירתה

אסף גלעד 13:5413.10.10

אקזיט מפתיע בענף האפליקציות הסלולריות בישראל: אייסקוט (iSkoot) הישראלית של האחים ג'ייקוב ודוד גדליה נמכרה לקוואלקום  - כך הודיעה קוואלקום אחר הצהריים (ד'). פרטי העסקה לא פורסמו, אך לפי ההערכה היקף העסקה הוא 80-60 מיליון דולר, והיא הניבה רווח למשקיעים.

 

אייסקוט מפתחת טכנולוגיה לשילוב אפליקציות סלולריות כמו פייסבוק וטוויטר במכשירי טלפון מדורות קודמים, ולאחר הרכישה היא תהפוך למרכז פיתוח של קוואלקום בתחום. 50 העובדים המועסקים בחברה, היושבת בבית שמש, יישארו בה, וככל הנראה ייערכו גיוסי עובדים נוספים בהמשך.

 

זהו אקזיט מהותי למשקיעים, קרנות אמריקאיות ומשקיעים פרטיים, שהשקיעו בחברה עד כה 32.2 מיליון דולר סך הכל מאז שנת 2005. המרוויחים העיקריים מהעסקה הם משקיעיה הראשונים: מייקל ג'סלסון, בנו של הפילנתרופ לודויג ג'סלסון, וקרן קושלה של וינוד קושלה, מייסד סאן מיקרוסיסטמס. בסכום שנותר מתחלקים כמעט באופן שווה הקרנות צ'ארלס ריבר, קרן ZG, אדוונסד אקוויטיז, והמייסדים: האחים דוד וג'ייקוב גדליה. גם מנכ"ל החברה, האמריקאי מרק ג'ייקובסטין, צפוי לממש אופציות שקיבל עם מינויו לתפקיד לפני שנתיים.

 

עובדי אייסקוט חוגגים את האקזיט. במרכז: דוד גדליה, מנהל הפיתוח. מימין לו : יוסי שאולזון, סמנכ"ל הכספים עובדי אייסקוט חוגגים את האקזיט. במרכז: דוד גדליה, מנהל הפיתוח. מימין לו : יוסי שאולזון, סמנכ"ל הכספים צילום: גיא אסיאג

 

אייסקוט הוקמה כחברה בתחום ה VoIP, העברת שיחות טלפון על גבי האינטרנט, ובין השאר פיתחה את האפליקציה הראשונה של סקייפ לטלפונים סלולרים. אלא שבמהלך שנת 2008 נאלצה לבצע שינוי אסטרטגי, ועם כניסת המשקיעים החדשים, קרן ויז'ן אופורטוניטי, שינתה את התמקדותה לפיתוח טכנולגיה המאפשרת לספקיות סלולר לחבר טלפונים מדור 2.5 ו-3 לאפליקציות סלולריות שונות, כאילו היו טלפון מתקדם מדור 3.5.

 

היישום מאפשר להתחבר למעל 50 אפליקציות ולחסוך את הגלישה בהן מדפדפן, דבר הנחשב למסובך ויקר באופן יחסי כשמדובר בטלפונים שאינם מתקדמים. בין השאר חתמה אייסקוט על הסכמים עם המפעילות הגדולות בארה"ב, בהן AT&T, ורייזון וטי מובייל. המוצר הנוכחי מבוסס על רכישה שביצעה אייסקוט בשנת 2008, אז קנתה במיליוני דולרים בודדים את Mogad האמריקאית, שהתמחתה בפיתוח יישומי גישה סלולרית לפייסבוק.

 

לא האקזיט הראשון של האחים גדליה

 

בעקבות האקזיט, תוכפף אייסקוט לחטיבת החדשנות של קוואלקום, ותתמקד בשלושה תחומים עיקריים: תמיכה במוצרי התוכנה הקיימים של קוואלקום, שילוב המוצרים של אייסקוט בחברה, ופיתוח סביבת קוד פתוח למפתחים עצמאיים שיבקשו לתרום לחנות האפליקציות שלה. 

 

זהו אינו האקזיט הראשון של האחים גדליה, שמכרו בעבר שתי חברות: חברת Mobilee בתחום ה VoIP שנכמרה לנטיורל מיקרוסיסטמס תמורת 13 מיליון דולר, וחברת OLiVR בתחום עיבוד התמונה שנמכרה ללייב פיקצ'ר תמורת סכום לא ידוע. השניים גם הקימו את חברת VDOnet, שנחשבת להשקעה הראשונה של מיקרוסופט בישראל, בסך של כ-5 מיליון דולר בשנת 1995. השניים מינו כסמנכ"ל הכספים באייסקוט את יוסי שאולזון, ששימש כמנהל גם בחברות הקודמות של השניים, והם עצמם יהפכו להיות סגני נשיא בחטיבת Qualcomm Innovation Center.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x