$
מכשירים ומדריכים

סקירה: מוטורולה i1 – האנדרואיד הראשון של מירס

המפעילה הוותיקה מנערת את האבק ומתחדשת עם סמארטפון המהווה שדרוג למשתמשיה הקיימים. האם יש לה מה להציע ללקוחות החברות המתחרות? בדקנו

שי ענבל 19:4304.08.10

 

מירס נחשבת למפעילת סלולר שכמעט אינה רלבנטית לשוק הצרכני. אחת הסיבות לכך היא הרשת המיושנת שלה: מירס פועלת בטכנולוגיית iDen, הדומה ביכולותיה לרשת דור שני. עובדה זו מהווה גם מגבלה לא קטנה עבורה: iDen פותחה על ידי מוטורולה, וככזו, יצרנית הסלולר היא היחידה שמפתחת מכשירים תואמים עבורה. עד כה, היה מדובר בעיקר בטלפוני דור שני ומכשירי ווקי טוקי – מוצרים שאינם אטרקטיביים, בלשון המעטה, עבור המשתמש הפרטי. לכן, אין זה מקרי שקהל הלקוחות של מירס מונה בעיקר את השוק העסקי, הבטחוני וארגוני חירום.

 

המוטורולה i1. סמארטפון ווקי-טוקי המוטורולה i1. סמארטפון ווקי-טוקי
אבל מירס רוצה להתקדם. החברה נמצאת כיום בתהליכים למיסוד רשת דור שלישי, שצפויה להיות מושקת בשנה הבאה. בינתיים מירס נמצאת בתקופת המתנה, אך נכס חדש עשוי לשנות מעט את התמונה: מכשיר המוטורולה i1.

 

ה-i1 שהחל להימכר במירס השבוע, הוא מכשיר האנדרואיד השני מתוצרת מוטורולה שהושק בישראל. הראשון הוא המיילסטון שזמין בסלקום, אותו סיקרנו בעבר. ה-i1 הוא המשך המגמה של מוטורולה, שהחליטה לשים את יהבה על מערכת ההפעלה של גוגל – מהלך שבהחלט השתלם לה עד כה. בניגוד למיילסטון, ה-i1 אינו כולל מקלדת פיסית. אמצעי הקלט העיקרי הוא מסך מגע בגודל 3.1 אינץ', הכולל מקלדת וירטואלית התומכת בעברית ומגיבה היטב. כמו כן, בקדמת המכשיר מצויים שלושה כפתורים פיסיים – Send, End ועיגול המשמש ככפתור אישור וחיצים. בצדי ה-i1 כפתור נוסף מלבד הווליום והמצלמה – מקש Push-to-Talk המשמש לווקי-טוקי (על כך בהמשך). כמו כן מצויים ארבעה מקשים רכים - דף הבית, הגדרות, חזרה והשתקת צלצול. המכשיר ברובו מורכב מפלסטיק i1 קשיח, המוקף בפס גומי. התוצאה היא מכשיר נוח להחזקה שלא מחליק מהיד, ועושה רושם שגם לעמיד בפני נפילות.

 

עלותו של ה-i1 ברשת מירס זולה יחסית לסמארטפון: 2,516 שקל (ללקוח פרטי), המתחלקים ל-69.90 שקל ל-36 חודשים. המחיר החודשי כולל חבילת גלישה בנפח של 1 ג'יגה.

 

סמארטפון ברשת דור שני

 

במבט ראשון, 1 ג'יגה לחודש לא נשמע הרבה בכלל. אולם עבור רשת ה-iDen זהו בהחלט די והותר. ה-i1 הוא, כאמור, מכשיר הפועל לרוב ברשת דור שני. בהתאם, הגלישה באמצעותו באינטרנט אינה אופטימלית. עם זאת, הוא כולל גם קישוריות WiFi שנועדה לחפות על חיסרון זה.

 

ה-i1 של מירס מגיע עם שני דפדפנים. הראשון הוא אופרה מיני – דפדפן סלולרי המיועד למכשירים עם קישוריות מוגבלת, ומציג אתרי אינטרנט בתצורה דחוסה. הדפדפן השני זהה, לכאורה, לזה המגיע עם כל מכשיר אנדרואיד. אך לא כך הדבר. מדובר ביישום שעבר שינוי דרמטי, כך שלא ניתן להקליד בו כתובת של אתר אינטרנט, ושייעודו העיקרי הוא קישור לפורטל הסלולרי של מירס. פורטל זה זהה לערוצי התוכן של שאר חברות הסלולר ברשת הדור השני. עם קישורים לאתרי חדשות, לוחות ומשחקים בתצורת WAP הזכורה לרעה. ניתן לומר כי ה-i1 מציג יכולות גלישה מוצלחות הרבה פחות מאלה של המיילסטון, האייפון וסמארטפונים מובילים אחרים – גם בקישוריות WiFi.

 

 

פורטל התוכן הסלולרי של מירס ב-i1. נוסטלגיה לימי הדור השני פורטל התוכן הסלולרי של מירס ב-i1. נוסטלגיה לימי הדור השני

 

ה-i1 מכיל תוכן מובנה נוסף: שירות ניווט קולי של טלמפ, אפליקציה של חברת מפה ושאר יישומי תנועה המתריעים על מכמונות ועומסים בכביש. כמו כן, קיים בו יישום בשם "אפליקציות" – פורטל יישומים נפרד ל-Android Market – שבקרוב יאפשר גישה לאפליקציות, שירים, רינגטונים ומשחקים. מדובר בפורטל תוכן שכבר קיים במכשירי מירס השונים, אולם בחברה שוקדים כעת על התאמתו למערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל.

 

סמארטפון אנדרואיד מתקדם

 

מסך הבית של ה-i1. אנדרואיד לכל דבר מסך הבית של ה-i1. אנדרואיד לכל דבר
מלבד יישומי מירס, מדובר במכשיר אנדרואיד לכל דבר. קיים בו סינכרון קל ופשוט עם לוח השנה, אנשי הקשר והמייל של גוגל. יישום Google Maps ו-Google Talk השימושיים, ועוד. בנוסף, הוא תומך בריבוי משימות, ווידג'טים ובהורדת אפליקציות דרך חנות האנדרואיד מרקט. גרסת מערכת ההפעלה היא 1.5 המיושנת (כיום ניתן כבר למצוא במכשירי אנדרואיד אחרים את 2.2), דבר מגביל למדי. עם זאת, המכשיר מגיע עם כמה אפליקציות מתקדמות שבטלפונים אחרים שכוללים את גרסת 1.5 אין. השניים הבולטים הם חיפוש על ידי מחוות סימון (Gesture Search) ויישום התומך במייל שאינו ג'ימייל – Exchange ו-POP3.

 

מלבד תוספות אלה, העיצוב של ממשק האנדרואיד ב-i1 רענן יותר מבמכשירים כמו הסמסונג גלקסי, וניכר כי הושקעה בו מחשבה רבה. עקב זאת, נשאלת השאלה מדוע הוא לא זכה לפחות לשדרוג לגרסה 1.6. יש לציין שמדובר במכשיר חדש למדי, שהושק בארה"ב לפני חודשיים בלבד.

 

חומרה חלשה

 

גרסת האנדרואיד אינה הדבר היחיד שמרגיש מיושן ב-i1. גם החומרה אינה המילה האחרונה. המעבד הינו 600 מגה-הרץ בלבד, כמו המיילסטון שהושק בשנה שעברה. התוצאה היא גלילה מקוטעת ואיטיות לפרקים. מצד שני, המכשיר מצויד במצלמת 5 מגה-פיקסל עם פלאש ואוטו-פוקוס, המצלמת גם וידיאו. ה-i1 כולל יכולות מולטימדיה נוספות, כמו האזנה למוסיקה וצפייה בסרטונים. לא רע בשביל מכשיר ווקי-טוקי.

 

תכונה הווקי-טוקי, אגב, פועלת היטב במכשיר. הפיצ'ר הייחודי לרשת iDen הינו שימושי במיוחד לגורמי ביטחון וחירום, וסביר כי גם נהג המונית בה נסעתם לאחרונה משתמש בו רבות. הדבר פועל על ידי חיוג למספר בן ארבע ספרות ולחיצה על כפתור ה-Push to Talk שנמצא בצד שמאל של ה-i1. באופן הזה ניתן גם לנהל שיחות רבות משתתפים – פיצ'ר בסיסי הנמצא בכל ווקי-טוקי.

 

פרמטר אחרון של החומרה ששוה התייחסות הוא הבטריה. על פי מוטורולה, בשימוש ממושך ה-i1 מחזיק 3 שעות וחצי בלבד. לשם ההשוואה, האייפון מסוגל לספק כ-14 שעות דיבור ממושך ברשת דור שני. עם זאת, במצב המתנה מדובר בלמעלה מ-4 ימים ב-i1. במציאות המצב טוב יותר, ועל פי התרשמותנו, ה-i1 מתהדר בחיי סוללה טובים למדי. עם זאת, יש לקחת בחשבון שמדובר בסמארטפון בעל מסך מגע. אם רוב השימוש בו מסתכם בשיחות טלפון ובבדיקת מיילים ולוח שנה, הוא יכול בהחלט לשרוד את יום העבודה. עם זאת, למי שמצפה לגלוש, לנווט עם ה-GPS ולשוחח בווקי-טוקי כאילו אין מחר, צפויה אכזבה בהשוואה לשאר מכשירי הדור השני של מירס, ובכלל.

 

השורה התחתונה

 

המוטורולה i1 הוא בהחלט קפיצת מדרגה עבור חברת מירס ולקוחותיה, שלא צפויים להתאכזב. הטבילה של מירס בתחום הסמארטפונים עם המכשיר ראויה לשבח. יישומים שימושיים ופורטל תוכן מיושן-אך-מספק הם תוצאה של עבודה קשה הניכרת ב-i1. עד שתעבור לרשת דור שלישי, מדובר בהחלט במוצר ביניים שעושה את העבודה.

 

בנוגע ללקוחות החברות הגדולות בכלל וחובבי אנדרואיד בפרט – קשה להגיד שיש כאן בשורה. ה-i1 הוא מכשיר חביב, אך הוא עדיין נמצא ברשת דור שני שאינה אטרקטיבית לצרכן הפרטי. מי שמצפה לחוויית גלישה, אפליקציות ותוכן מתקדמת לא יקבל מענה. פורטל מבוסס טקסט, גלישה איטית, מערכת הפעלה ישנה וחומרה ממוצעת הם לא חומרים מהם בנוי סמארטפון מודרני.

 

עם זאת, עדיין מדובר במכשיר לא רע עם יכולות רבות המבוסס על מערכת הפעלה פתוחה ומוצלחת. ריבוי משימות, שוק אפליקציות גדל והולך וסינכרון עם שירותי גוגל הם יתרונות שאין להתעלם מהם. אנדרואיד היא ללא ספק הכוכב העולה בשוק, ולראות עוד מכשיר המריץ אותו בישראל הוא דבר מבורך.

 

סקירות נוספות:

 

Sony Ericsson Vivaz – טלפון מצלמה לצעירים

 

מוטורולה מיילסטון: מכשיר האנדרואיד האולטימטיבי  

 

 

קבלו את כל החדשות והמדריכים לסמארטפונים לתיבת המייל

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x