$
חדשות טכנולוגיה

רישיון מפעיל סלולר וירטואלי הוענק לפרי טלקום

פרי טלקום כבר מספקת שירותי שיחות על גבי הרשת לאלפי לקוחות. זהו הרישיון השני שמעניק משרד התקשורת. בקרוב צפויה גם איתוראן לקבל רישיון - ואחריה ממתינות שש חברות נוספות

גילעד נס 13:4122.07.10

בטקס שנערך הבוקר (ה') בלשכת שר התקשורת, משה כחלון. הוענק לחברת פרי טלקום רישיון מפעיל סלולר וירטואלי. פרי טלקום מספקת בשנה האחרונה שירות שיחות על גבי האינטרנט (VoIP) לאלפי לקוחות, ללא מעורבות של חברות הסלולר עצמן, וקבלת רישיון המפעיל הווירטואלי תאפשר לה לפנות לחברות

הסלולר ולהיכנס עימן למשא ומתן לגבי השימוש ברשתותיהן על מנת להעניק שירותים סלולריים ללקוחותיה.

 

את פרי טלקום ייסדו ערן שלו, המכהן כיום כסמנכ"ל התפעול, וליאור בנאי, מנכ"ל החברה. לפני כחודשיים רכש איש העסקים שלמה שמלצר כ-80% מאחזקות החברה תמורת כמה מיליוני שקלים, ומינה את דני רוזן, לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת, כיו"ר החברה. שמלצר הוא בעל השליטה במספנות ישראל, שלמה ביטוח ואחזקות נוספות בתחומי הליסינג, נדל"ן וציוד תקשורת ואלקטרוניקה.

 

בנאי אמר לכ"כלכליסט" כי החברה תפנה בימים הקרובים לחברות הסלולר בבקשה להגיע עימן להסכמים, במטרה להציע את השירות ללקוחות מוקדם ככל שניתן. פרי טלקום תמשיך להציע, לפחות בתקופה הנראית לעין, את שירות השיחות על גבי האינטרנט, הפועל כיום מכוח רישיון זמני ומוגבל עד לשירות של 8,500 לקוחות. בחוק ההסדרים, שהצבעה על סעיפיו צפויה לקראת סוף השנה בכנסת, נדרש שר התקשורת להעניק רישיונות קבועים לספקי שיחות על גבי האינטרנט לא יאוחר מה-1 בינואר 2011.

 

לפני כחודש קיבלה חברת טלקום 365, מקבוצת המשביר לצרכן, את הרישיון הראשון, וכעת מונחות בפני שר התקשורת שש בקשות נוספות לרשיונות שכאלה. בימים הקרובים צפויה חברת איתוראן לקבל רישיון דומה, לאחר שבמשרד התקשורת ישלימו את הבדיקות בעניינה. למפעילים הווירטואליים ולחברות הסלולר הוקצבו שישה חודשים להגעה להסכמה ביניהם על תנאי השימוש ברשתות המפעילים הסלולריים והתעריף שיגבו מהמפעילים הווירטואליים. אם לא יגיעו הצדדים להסכמה עד למועד זה, שנקבע ל-16 בדצמבר השנה, יוכל שר התקשורת להתערב ולקבוע בעצמו את התנאים והתעריפים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x