$
הייטק והון סיכון

חברת טריוונט נמכרה ב־35–40 מיליון דולר

ל"כלכליסט" נודע כי מכירת טריוונט תגרום הפסד לרוב הקרנות שהשקיעו בה. טריוונט, שחתמה על הסכמים עם טלפוניקה ואמדוקס, רשמה הכנסות של 5 מיליון ד' ב־2009

מאיר אורבך 08:2522.07.10

חברת טריוונט העוסקת במיקרו־תשלומים, נמכרת ב־35–40 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". מקורבים לחברה מעריכים כי מרבית הקרנות שהשקיעו בחברת טריוונט צפויות לרשום הפסד. אולם כמה מהמשקיעים שהשקיעו בחברה לאחרונה צפויים לרשום רווח. לפי הערכות IVC, החברה רשמה הכנסות של 5 מיליון

דולר ב־2009. הרוכשת - Gemalto הצרפתית - מעוניינת להקים על גבי טריוונט את מרכז הפיתוח הראשון שלה בישראל.

 

בפברואר הודיעה טריוונט על הסכם גדול עם חברת טלפוניקה, שבמסגרתו מספקת טריוונט מערכות לניהול תשלומים באמצעות הרשת הסלולרית בארצות אמריקה הלטינית. שווי העסקה לטריוונט היה אמור להיות כמה מיליוני דולרים, מאחר שטלפוניקה תציע את השירות ב־12 המדינות שבהן היא פעילה באמריקה הלטינית. טריוונט מספקת לטלפוניקה מגוון רחב של שירותים, כגון העברות כספים בין צרכנים, מסחר אלקטרוני, תשלומי חשבונות ובנקאות מקוונת באמצעות טלפונים סלולריים.

 

ביוני בשנה שעברה חתמה טריוונט על הסכם גדול עם חברת אמדוקס, שבמסגרתו מספקת טריוונט לאמדוקס את הטכנולוגיה שלה. כמו כן השקיעה אמדוקס בחברה באמצעות קרן ההשקעות שלה. במסגרת חתימת ההסכם עם אמדוקס אמר עמית מתתיה, מנכ"ל החברה, ל"כלכליסט" כי מדובר בהסכם מאוד מהותי לחברה ולפעילותה.

 

טריוונט, שהוקמה ב־1997, מעסיקה כיום כ־50 עובדים בנתניה. עד היום גייסה החברה כ־45 מיליון דולר. עם המשקיעים בחברה נמנים מגמה, סטאר ונצ'רס סטייג' ואן ואמדוקס. ל"כלכליסט" נודע כי קרן מגמה, שנותרה הקרן הפעילה היחידה בחברה, תגרוף לידיה את מרבית סכום הרכישה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x