ישראל מתחברת לכלכלה
 

טכנולוגי

צילום: shutterstock
להחליף תמונה 
צילום: shutterstock
מניות קשורות לכתבה
     

    יוזמה בארה"ב: פס רחב בחינם לאוכלוסיות חלשות

    רשות התקשורת הפדרלית, ה-FCC, צפויה להכריז על תוכנית שמטרתה להרחיב את מעגל המשתמשים באינטרנט. במסגרת התוכנית - אספקת חיבור בחינם למעוטי יכולת והעברת תדרים מהטלוויזיה לסלולר

    בצעד שכונה על ידי פרשנים "אירוע ייחודי", צפויה מחר (ג') ה-FCC – רשות התקשורת הפדרלית האמריקאית – להכריז על תוכנית שעשויה לשנות את פניה של רשת האינטרנט בארה"ב. כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. במסגרת התוכנית צפויה ה-FCC להמליץ על אספקת חיבור בפס רחב בחינם למעוטי יכולת, וכן להקים מסגרת מתנדבים לחינוך דיגיטלי, במטרה לאפשר לחסרי הכישורים הנדרשים להשתלב בעולם התקשורת הדיגיטלית.

     

    צילום: בלומברג
    יו"ר ה-FCC ג'וליוס גנחובסקי צילום: בלומברג

    לפני כחודש הכריז יו"ר ה-FCC ג'וליוס גנחובסקי, בצעד שעורר התנגדות מצד ספקיות הרשת והסלולר, על תוכנית שאפתנית להביא חיבור במהירות 100 מגה-ביט בשנייה למאה מיליון בתי אב בארה"ב בתוך עשור, ולוודא שמתקנים ציבוריים – מבתי ספר ועד למשרדי הממשלה – יחוברו בתקופה זו למהירות גלישה של ג'יגה-ביט בשנייה. מהירות הגלישה הממוצעת בארה"ב עומדת כיום על 4 מגה-ביט לשנייה.

     

    גנחובסקי מודאג ממה שמכונה "הפער הדיגיטלי" בין האמריקאים בעלי אוריינות טכנולוגית ובין אלה החסרים אותה, פלח אוכלוסייה שנחשב לרחב במיוחד בארה"ב. בתגובה להודעת ה-FCC הודיעה גוגל כי היא מפתחת טכנולוגיית פס רחב שתאפשר חיבור מהיר במיוחד, ויצרנית ציוד התקשורת סיסקו הודיעה לפני כשבוע על נתב רשת חדש שיאפשר מהירויות גלישה הגבוהות פי 12 מהקיים כיום.

     

    המלצה נוספת של ה-FCC, שצפויה לעורר התנגדות עזה בתעשיית הטלוויזיה, היא להעביר תדרים מרשות חברות הטלוויזיה לחברות הסלולר. ב-FCC חוששים כי העלייה החדה בשימוש באינטרנט דרך הסלולר ייצור עומס שחברות הסלולר לא יצליחו, במשאביהן הנוכחיים, לעמוד בו. כדי לפצות את חברות הטלוויזיה, מתכוונת ה-FCC להעמיד את התדרים למכירה פומבית ולחלוק את ההכנסות עם החברות שייפגעו.

     

    המלצותיה של ה-FCC טעונות אישורו של הקונגרס, וכבר נמתחה עליה ביקורת בטענה שהן שאפתניות מדי ועלותן גבוהה מדי.

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    3 תגובות ל ”יוזמה בארה"ב: פס רחב בחינם לאוכלוסיות חלשות“

    (3 תגובות)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים פוטו כלכליסט
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציות