$
אייפוניסט

חמש אפליקציות אייפון הזויות במיוחד

להישמע כמו ראפרים, למדוד את הביצועים במיטה ולדרג את המראה החיצוני לפי תמונה באייפון. היישומים שימשכו אליכם את מלוא תשומת הלב במסיבת הסילבסטר, וגם אחריה

שי ענבל 19:4131.12.09
כל המדריכים, החדשות, האפליקציות והטיפים - ערוץ אייפוניסט ב"טכנולוגי": iphonist.calcalist.co.il - יש גם פייסבוק וטוויטר

 

1. להוציא אוויר מהאייפון

 

Blower הוא יישום המתיימר להפוך את האייפון לסוג של מפוח לעת מצוא. הטכניקה פשוטה למדי: Blower משמיע צליל מאוד חזק וגבוה, אשר גורם להוצאת אוויר בעוצמה נמוכה מהרמקול של המכשיר. בעזרת האוויר שיוצא ניתן להעיף חתיכות נייר קטנות, בולים, רסיסי עשבים וכמובן גם לכבות נרות, כפי שמדגים הסרטון הבא:

 

 

מחיר: 0.99 דולר

 

(להורדת Blower)

 

2. לסנתז את הקול כמו ראפר 

 

האפליקציה I Am T-Pain נהפכה ללהיט ישר עם השקתה לפני כשבועיים, ואף זכתה לככב במשך מספר ימים בטבלת האפליקציות הפופולריות ביותר בתשלום. ההגעה להישג המרשים הזה אחראית בין השאר התגייסותם של זמרים ואמנים רבים לעניין, בהם הראפר T-Pain בכבודו ובעצמו (המוכר לקהל הישראלי בעיקר בזכות הלהיט הוויראלי I'm on a boat). עם זאת, גם הייחודיות והמקוריות של האפליקציה עצמה תרמה בהחלט לעניין.

 

פעולת היישום היא במילים פשוטות, עיבוד ממוחשב של הקול בטכנולוגיית Auto Tune (הקרויה בשפה המקצועית Pitch Correction), אשר מעניק, בברירת המחדל של התוכנה, גוון מכני ומלאכותי לקול, בדומה ליצירותיו של T-Pain, ה-Auto Tune, אגב, הפך לסמלו המסחרי של הראפר, הניכר בכל שיריו. בנוסף ל"מצב T-Pain" האפליקציה כוללת גם אפשרויות נוספות ומתקדמות יותר להתאמה של הקול, המיועדות למתמצאים בתחום המוסיקה. 

 

 

פעולות נוספות שניתן לבצע באפליקציה הן הקלטה, לפי מנגינת רקע או מקצב או בלעדיו, שמירת היצירה ושיתופה במייל, פייסבוק, טוויטר או מייספייס. כמו כן, ניתן לרכוש שירים ומנגינות רקע נוספים שנוצרו על ידי T-Pain ו-Smule, יוצרת האפליקציה והאחראית גם ליישום ה-Ocarina הנודע, ההופך את האייפון לסוג של חלילית מוזרה.

 

מחיר: 2.99 דולר. מנגינות רקע, שירים ומקצבים נרכשים דרך האפליקציה, במחיר 0.99 דולר כל אחד

 

(להורדת I Am T-Pain)

 

3. האפליקציה שתדרג את המראה החיצוני שלכם

 

Fit or Fugly Fit or Fugly צילום מסך

Fit or Fugly ("חתיך או מכוער") היא ללא ספק אחד הדברים המוזרים שתראו באפסטור. היא מתיימרת לעשות דבר אחד: לקבוע האם אדם כלשהו נראה טוב או לא ולתת ציון בהתאם. כל שיש לעשות הוא לבחור תמונה מהמכשיר, לסמן לאפליקציה היכן נמצאים האוזניים, השפתיים, העיניים האף והסנטר – והיא כבר תעשה את עבודת הניתוח הקשה

 

יוצריה מתיימרים לתת תוצאה מדוייקת המתבססת על חיתוך הזהב המסמל, לדעת מתמטיקאים, אמנים ואדריכלים את "הפרופורציה האלוהית". לדעת רבים, כך ניתן לקבוע את שלמותם של עצמים החל ממבנים, דרך דיוקנים, וכלה בתווי פנים של בני אנוש. בתיאור האפליקציה באפסטור נכתב כי היא פועלת גם על חיות מחמד.

 

מחיר: 0.99 דולר. קיימת גם גרסה חינמית, המאפשרת לדרג שתי תמונות בלבד

 

(להורדת Fit or Fugly)

 

4. יישום אייפון למדידת הביצועים במיטה

  

באפסטור של אפל קיימים לא מעט יישומים הזויים להפליא, אולם גם שועלי אייפון ותיקים יופתעו (לרעה) מהיישום Passion, שמטרתו אחת: לדרג את ביצועי המשתמש במיטה. את הוראות ההפעלה ל-Passion, המופיעים בעמוד האפליקציה באפסטור, נשאיר למי שבאמת מעוניין להשתמש בו.

 

הציונים שהעניקו משתמשי Passion בעמוד שלו באפסטור, חצויות ומסתכמות בדירוג ממוצע של שלושה כוכבים. כמו כן, קיימת רק תגובה אחת שאינה מעידה על טיבו ומידת אמינותו, אלא על היותו דרך מצויינת להתחיל עם בחורות. לפיכך, קשה לדעת עד כמה היישום מוצלח ושווה קניה, בהתבסס על חוות הדעת של משתמשיו. אפשר לנחש שמי שמוריד את Passion ומקווה לעשות בו שימוש הוא לא בדיוק הטיפוס עם הסיכויים הרבים ביותר למצוא שידוך.

 

מחיר: 0.99 דולר

 

(להורדת Passion)

 

5. דוחה בני הנוער האולטימטיבי

 

Annoy-A-Teen הוא הפיתרון המושלם עבור ההורה המעורער בנפשו, המעוניין להתנקם בצורה מקורית (ומטרידה) בבן התשחורת שלו, רצוי בעקבות השמעת מוסיקה חזקה בשעות המנוחה. פעולתה של האפליקציה היא השמעת צלילים בתדר גבוה במיוחד, מהסוג שבני נוער, ילדים או סתם אנשים עם תעלת אוזן תקינה שומעים היטב, אך מבוגרים, זקנים וחיילים משוחררים שסיימו שירות מלא בחיל התותחנים - לא.

 

כל שיש לעשות הוא לבחור תדר מסוים ואת אופן השמעתו וללחוץ על הכפתור הגדול שבאפליקציה. בן הנוער שלכם ישנא אתכם עד יום מותו.

 

מחיר: 0.99 דולר. קיימת גם גרסה חינמית, עם שני תדרים בלבד והרבה פחות אפשרויות התעללות

 

(להורדת Annoy-A-Teen)

 

כתבות נוספות באייפוניסט:

 

לקחת את הטלוויזיה לכל מקום עם האייפון

 

חמש דרכים לקבל המלצות על אפליקציות לאייפון

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x