$
אייפוניסט

סיכום חדשות האייפון: המסננת הצפופה של האפסטור

הוירוס הראשון לאייפון; אפל ממשיכה לצנזר אפליקציות; "מיין קאמפף" מגיע לאפסטור; וגם: גוגל באה עם הצעה שקשה לסרב לה

שי ענבל 20:0012.11.09

 

כל החדשות, כל המדריכים, כל הטיפים. אייפוניסט גם בפייסבוק

 

צנזורת האפליקציות של אפל מגיעה לשיאים חדשים

 

Someecards הוא אתר פופולרי לברכות אלקטרוניות (E-Cards), המכיל אלפי יצירות מקוריות של כרטיסים סאטיריים שניתן לשתף במייל, או ברשתות החברתיות. מייסדי האתר החליטו לא מזמן שגם הם רוצים אפליקציה לאייפון. בנקודה זו החל תהליך האישור המפורסם, ולאחר זמן מה התברר כי אפל פסלה את האפליקציה בעקבות שלוש גלויות בעייתיות מהמאגר שלה. אחת מהן הכילה, בתרגום חופשי, את הטקסט: "אני חוזה שהסרט 'ממזרים חסרי כבוד' מכיל יותר התייחסויות להיטלר, יהודים לוחמניים ותתי מקלע, מהוויכוחים על רפורמת הבריאות (בארה"ב)".

 

אחת מהגלויות הבעייתיות אחת מהגלויות הבעייתיות

 

כרטיס הברכה הזה מתייחס לסרט האחרון של קוונטין טרנטינו - המכיל, בעיקר, את שלושת הדברים שצוינו בגלויה. הדרישה לצנזרו, בגלל אזכור שמו של היטלר, הכעיסה מאוד את יוצריו, שהתלוננו על פגיעה בחופש הביטוי. עם זאת, מחוסר ברירה הם החליטו להוריד את שלושת הגלויות ולשלוח את האפליקציה לעיון מחודש אצל אפל. Someecards אושרה, והרוחות נרגעו, פחות או יותר. עד ש"מיין קאמפף" הגיע לאפסטור.

 

אפליקציית "מיין קאמפף" אפליקציית "מיין קאמפף"
האפליקציה הכילה את ספרו הראשון של אדולף היטלר בספרדית, והתהדרה בצלב קרס באייקון שלה - למען הסר ספק בקשר לתוכנה. וכדי להוסיף עוד סימן שאלה: תיאור היישום, שנלקח מערך הספר בוויקיפדיה, נכתב באנגלית פשוטה - כזו שעובדי אפל ודאי מבינים. קהילת הבלוגים עטה כמוצאת שלל רב על המציאה וטענה לצביעות מצד אפל, אשר דחתה את Someecards מספר שבועות לפני כן, רק בגלל אזכור להיטלר. גם Someecards עצמם התייחסו לנושא בטוויטר: "הייתם מעדיפים לקרוא אזכור להיטלר בכרטיס ברכה או את כל 'מיין קאמפף' בספרדית? רק אחת מהן נמצאת באפסטור!". לאפל לקח בדיוק יום בודד כדי להבין את גודל הפאדיחה ולהסיר את האפליקציה מהחנות.

 

יום לאחר מכן אפל יצרה קשר עם Someecards ודרשה להסיר גלויה חדשה שהתווספה ליישום שלהם. בחברה מיהרו למלא את הדרישה, בעיקר משום שהובהר להם, בעדינות, שסירוב מצדם יגרום להורדת האפליקציה מהאפסטור. בתזמון מעניין, הם קיבלו מספר שעות לאחר מכן שיחה מגוגל - לא פחות - שהציעה להם ליצור את האפליקציה עבור האנדרואיד. והחלק החשוב: הם לא יצנזרו אותה. נשמע כמו הצעה שקשה לסרב לה.

 

ככל שהזמן עובר מתברר שההתעקשות של אפל לאשר כל אפליקציה שעוברת דרכה נעשית יותר ויותר מגוחכת. היא פוסלת אפליקציות סאטיריות, אך מאשרת אפליקציות על גבול הפורנוגרפיה (אחת מהן נקראת בשם המעודן "Asian Boobs"). היא מעבירה את המפתחים מסכת ייסורים כדי להכניס את היישום שלהם לאפסטור, אבל ממשיכה לנטר אותו גם לאחר שהוא כבר בחנות. לצד חוסר העקביות, האבסורד והנזק התדמיתי שנגרם לחברה, יש גם בעיה נוספת: מה יקרה כאשר האפסטור יגיע למיליון אפליקציות? צוות האישורים יגדל, או שעדיין יישאר בהיקפו הנוכחי, המתקשה להתמודד עם העומס ומאשר אפליקציות נאציות? האם אפל תיתן ליישומים כאלו לחמוק לה שוב מתחת לרדאר? לא פשוט.

 

למפתח אפליקציית האייפון של פייסבוק נמאס ממדיניות אפל

 

עוד בנושא תהליך אישור האפליקציות באפסטור: מפתח יישום הפייסבוק לאייפון, ג'ו יואיט, הודיע אתמול בחשבון הטוויטר שלו (אלא מה), על עזיבת הפרויקט והעברתו למפתח אחר. הוא לא ציין את תהליך האישור כגורם משפיע, אולם בראיון לטקראנץ' כבר דאג להפנות אצבע מאשימה.

 

"ההחלטה שלי להפסיק להיות מעורב בפיתוח לאייפון נבעה אך ורק בעקבות מדיניות אפל", אמר יואיט. "אני מכבד את זכותם לנהל את הפלטפורמה שלהם כפי שהם רואים לנכון, ועם זאת מתנגד לקיומו של תהליך האישור באפסטור. אני מודאג מכך שהם קובעים תקדים לפלטפורמות אחרות, ושבקרוב שומרי סף יחלו למרר את חייו של כל מפתח תוכנה".

 

מילים כדורבנות. הדרך שבה מגיעים יישומים לחנות של אפל לא מעניינת את רוב משתמשי האייפון ולא נוגעת להם, אולם עבור מפתחי האפליקציות תהליך האישור כבר הפך לשם דבר. פרישתו של יואיט אינה עניין של מה בכך. אפליקציית פייסבוק היא אחת מחמשת הבודדות שזכו להיות מותקנות על מעל ממחצית האייפונים בעולם, ולפי העמוד של בפייסבוק יש לה כ-17.5 מיליון משתמשים פעילים בחודש.

 

עם או בלי קשר לג'ון יואיט, אפל השיקה השבוע פיצ'ר חדש עבור מפתחי האפליקציות: טבלה קטנה באתר ה-Developer Center המאפשרת לראות את סטטוס האפליקציה, ולדעת לא רק אם היא נדחתה או אושרה - אלא באיזה שלב היא נמצאת בתהליך: נבחנת או ממתינה לאבחון, תוך ציון התאריך והשעה בכל שלב. מדובר בשינוי מזערי בלבד, אולם הדבר משפר את התקשורת והשקיפות מול המפתחים, ומהווה שיפור לעומת המצב הקודם, בו למפתח לא היה שום ידיעה על מצב האפליקציה שלו בתהליך האישור המסתורי.

 

הטבלה באתר ה-Developer Center הטבלה באתר ה-Developer Center

 

במקרה של מפתח אפליקציית האייפון לשעבר זה כבר לא משנה, אבל הפיצ'ר החדש עתיד לחסוך תסכולים רבים. אפל אולי גם מקווה שהוא ימנע ממפתחים לעבור לפלטפורמת האנדרואיד, שחנות האפליקציות שלה צוברת תאוצה בתור מקום חסר מגבלות וצנזורה - בינתיים.

 

ריק אסטלי: עכשיו באייפון הפרוץ שלכם

 

שינוי ה-Wallpaper במכשיר על ידי תולעת האייפון שינוי ה-Wallpaper במכשיר על ידי תולעת האייפון
האינטרנט געש השבוע, בעת שנודע על תולעת האייפון הראשונה. מדובר בתעלול בלתי מזיק, בשלב זה: התוכנה מחליפה את ה-Wallpaper של המכשיר לתמונתו של הזמר משנות ה-80, ריק אסטלי, הזכור בעיקר בעקבות תופעת ה-Rickrolling הידועה. הווירוס פועל אך ורק על אייפונים פרוצים (Jailbroken), בהם מותקנת תוכנה המאפשרת לגשת אל המכשיר והקבצים הנמצאים בו באמצעות פרוטוקול SSH. התולעת, שהתפשטה ברחבי אוסטרליה בתחילת השבוע, מתחברת אל מכשירים באמצעות סיסמת ברירת המחדל למשתמש האדמין ב-SSH. כניסה באמצעות משתמש זה מקנה את היכולת לבצע כל דבר במכשיר, החל מגניבת מידע וכלה בשינוי ה-Wallpaper.

 

ההאקר האוסטרלי, אסטלי טאונז בן ה-21, אמר לרשת ABC במדינה כי יצר את הוירוס כדי להעלות את המודעות לנושא האבטחה במכשיר. בתוך קוד התוכנה אפשר למצוא קצת יותר מידע בנוגע למניע שלו לכתיבת הווירוס והפצתו. "אנשים הם טיפשים וזו הדרך להוכיח זאת", לשון אחת ההערות בקוד התוכנה. "זה לא כזה קשה. אבל היי, זה רק פרטי חשבון הבנק שלכם שנמצאים בסכנה".

 

התולעת, כאמור, לא מזיקה וככל הנראה לא תתפשט מעבר לגבולות אוסטרליה. עם זאת, זה רק עניין של זמן עד שווירוס מזיק באמת יגיע לאייפון ויהווה סכנה של ממש. כאן המקום לציין שאם אתם נמנים עם 10% ממשתמשי האייפון בעולם (או קצת יותר מזה בישראל, לפחות כרגע) שברשותם אייפון פרוץ, רצוי לשנות את סיסמת ברירת המחדל של ה-SSH שלכם. בידיעה בגיזמודו ניתן למצוא הוראות כיצד לעשות זאת בקלות, באמצעות הורדת תוכנה מ-Cydia.

 

(חזרה למדור אייפוניסט - iphonist.calcalist.co.il)

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x