סיכום חדשות האייפון: ב-cnet נזכרו לקטול את האייפון
ב-cnet בריטניה מכתירים את הטלפון הגרוע בעולם; אפל מכריזה על מאה אלף אפליקציות באפסטור; ואדובי מפנה אצבע מאשימה לעבר החברה האחראית לכך שאין פלאש באייפון
כל החדשות, כל המדריכים, כל הטיפים. אייפוניסט גם בפייסבוק
כתבת ב-Cnet בריטניה: האייפון הוא זבל של מכשיר טלפון
האייפון, בתור מכשיר שההייפ הוא חלק בלתי נפרד ממנו, זכה לשבחים רבים אך גם לביקורת לא מעטה. למבקרים מצטרף השבוע אתר cnet בריטניה, אשר שיגר לצורך העניין את כתבת הטלפונים הניידים שלו, פלורה גראהם. אותה כתבת, יש לציין, כתבה בחודש מרץ השנה מאמר שכותרתו: "כיצד למדתי להפסיק לדאוג ולהתחיל לאהוב את האייפון". מאז הספיקה לשנות את דעתה, מסתבר.
"האייפון הוא אולי המכשיר הטוב ביותר לגלישה באינטרנט ונגן מדיה מעולה", כותבת גראהם, "אבל כמכשיר טלפון הוא זבל - ואנו מתכוונים להוכיח את זה". הכתבה מפרטת במאמר את מגוון תקלותיו הנפוצות של האייפון: איכות הקול הגרועה, בעיות קליטה, שיחות מתנתקות, התחממות יתר, התעלמות משיחות נכנסות, רינגטונים מזוויעים וחיי סוללה קצרים.
המאמר מסתיים במילים: "אם כך, מדוע האייפון כה פופולרי? העובדה היא שלמרות שמדובר בטלפון הגרוע בעולם, זהו גם המחשב הנייד הטוב ביותר שקיים. הגלישה באינטרנט מהפכנית, ההאזנה למוסיקה והצפייה בסרטים פנטסטית, וניתן בקלות להתקין אלפי אפליקציות שמאפשרות לעשות הכל - החל מלערוך תמונות וכלה בלכוון את הגיטרה. אבל בכל מה שקשור במה שנדרש מטלפון נייד, האייפון עושה עבודה איומה. אל תנסו אפילו לבצע בו שיחת טלפון".
על פי התגובות בכל רחבי הרשת וגם באתר עצמו, מילותיה של גראהם גרמו למשתמשי אייפון רבים להנהן בצער, וגם ללא מעט שמחה לאיד עבור מתעבי המכשיר לדורותיו. המיקרופון הקטן שמקשה על ביצוע שיחות, הרמקול הזעיר והחומרה היפנית הזולה הם רק חלק מהדברים שנשמעו שוב ושוב במהלך השנים מכיוון כתבי הטכנולוגיה. זאת, לצד טענות בעייתיות פחות, כמו החוסר במקלדת "אמיתית", המעורבות הגבוהה של אפל באישור אפליקציות, המסך הנשבר בקלות ונטייתו של המכשיר להתפוצץ, כביכול.
הדברים הללו אינם חדשים, ואף התייחסנו אליהם במדור בעבר. חשוב לציין כי רוב הבעיות, כמו הקליטה החלשה, השיחות המתנתקות ואיכות הקול הבעייתית נפתרו, לדברי רבים, בדגם האחרון של האייפון, ה-3GS. כמובן שהמכשיר אינו חף מבעיות, אולם הסיבות לכך הן לרוב בעקבות רשת הדור השלישי העלובה בחברות כמו O2, ספקית הסלולר אליה התייחסה הכתבה ב-cnet, ו-AT&T הידועה לשמצה. בכל הקשור לחיי סוללה, אם הכתבת אכן משתמשת באייפון שלה בתור מחשב לכל דבר וגולשת בו באינטרנט באמצעות רשת הדור השלישי תוך שמיעת מוסיקה - הגיוני שהבטרייה שלו תיגמר תוך שעות ספורות. עם זאת, העובדה כי לא ניתן להחליף את הסוללה במכשיר היא אכן נושא כאוב (אולם קיימות בטריות חיצוניות).
מאה אלף אפליקציות באפסטור
עוד ציון דרך לאפסטור: חנות היישומים לאייפון ולאייפוד טאצ' חצתה את קו ה-100 אלף אפליקציות, והשמחה בקופרטינו רבה. מה שהתחיל בתור עדכון לאייטונז ביולי 2008 הוא כיום חנות האפליקציות הגדולה ביותר בעולם. האפסטור הוא, לדברי אפל, הצלחה מסחררת: למעלה מ-50 מיליון משתמשים ב-77 ארצות בעולם הורידו בסך הכל יותר מ-2 מיליארד יישומים מאז פתיחת החנות, לפני שנה וארבעה חודשים.
100 אלף יישומים הם בהחלט הישג, אך הם לא מהווים יתרון של ממש עבור המשתמשים. עם מאות אפליקציות שמתווספות לחנות כל יום, אלפי משחקים גרועים שנזנחים מספר שעות לאחר השימוש, אינספור אפליקציות נפיחות ויישומים שכל תכליתם היא להציג ספר - קשה לא להסכים עם הקביעה שעשרות אחוזים מתוך המבחר האדיר באפסטור אפילו אינו שווה הורדה.
שירות AppsFire, העוסק בהמלצות של אפליקציות באפסטור, מביא את הנתונים המתבקשים: רק חמישה (!) יישומים נמצאים אצל מחצית ממשתמשי האייפון (פייסבוק כנראה ביניהן). קצת יותר מאחוז מהם התקינו את האפליקציה המדורגת במקום האלף. הנתון המעניין ביותר הוא זה: לאחר המקום ה-20 אלף, כמות ההורדות היא אפס. המשמעות: 80% מהיישומים באפסטור לא מורדים כלל למכשירים.
המסקנה: זו לא הכמות, אפל. זו האיכות.
אדובי מפנה אצבע מאשימה לעבר אפל בנושא הפלאש באייפון
הדף באתר אדובי המיועד להתקנת פלאש עבר לאחרונה שינוי קל בדרך שבה הוא מוצג למשתמשי אייפון, וכעת מופיעה בו ההודעה הבאה: "נגן הפלאש אינו זמין למכשירך. אפל מגבילה את השימוש בטכנולוגיות הדרושות על ידי מוצרים כמו פלאש. עד שאפל לא תסיר הגבלות אלו, אדובי אינה יכולה לספק פלאש לאייפון או לאייפוד טאץ' ".
הסיבה להודעה החדשה ומדיניות האצבע המאשימה, המעבירה את האחריות לידי אפל היא ההתפתחות האחרונה בסאגה הבלתי נגמרת, במהלכה הכריזה אדובי על נגן הפלאש החדש שלה למגוון סמארטפונים, כאשר האייפון אינו ביניהם. הסיבה לדברי אדובי היא אפל, הנמנעת מלתת לאדובי את הכלים הדרושים ליצירת הפלאג-אין המבוקש. עקב כך, נאלצה האחרונה לנקוט בצעד חסר תקדים, במהלכו יצרה בתוכנת הפיתוח לפלאש שלה, Flash Proffesional C5, את האפשרות להמיר משחקים ותוכנות לאפליקציות אייפון. מספר הולך וגדל של אפליקציות שנוצרו בדרך זו כבר קיימות באפסטור.
אדובי החליטה, ככל הנראה, שנמאס לה לרדוף אחרי אפל. היא מאפשרת ליצור משחקי פלאש לאייפון, היא ניסתה להשיג שיתוף פעולה מאפל במשך שנים ונתקלה בסירוב, וכל ניסיון להטמיע את הפלטפורמה שלה בסמארטפון הנחשק נחל כישלון. כעת היא מכריזה: יש לכם טענות לגבי הפלאש? פנו ליצרנית הטלפון שלכם. אנחנו ממש לא הכתובת.
(חזרה למדור אייפוניסט - iphonist.calcalist.co.il)
(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)