ישראל מתחברת לכלכלה
 

טכנולוגי

צילום: לואיז גרין
פרופ' יצחק פטרבורג, יו"ר טיג'אט 
צילום: לואיז גרין
מניות קשורות לכתבה
     

    בלעדי ל"כלכליסט": התוכנה של טיג'אט הישראלית תופץ על המערכות של אופרה

    טכנולוגיית הענן של הסטארט-אפ הישראלי מאפשרת חיבור ישיר ממכשירי מולטימדיה ליישומי אינטרנט, ובעקבות ההסכם עם אופרה היא צפויה לשמש יותר מ-10 מיליון לקוחות של וודאפון וטי-מובייל

    חברת הסטארט-אפ הישראלית טיג'אט (Tjat) חתמה אתמול (א') על הסכם להפצת התוכנה שלה על גבי הגרסאות הבאות לדפדפן הסלולרי של אופרה. בעקבות ההסכום תשמש הטכנולוגיה של טיג'אט יותר מ-10 מיליון משתמשים במכשירי הסלולר של וודאפון וטי-מובייל, לקוחותיה של אופרה.

     

    במקביל, חתמה בשבוע שעבר טיג'אט על הסכם דומה עם ענקית האלקטרוניקה קוואלקום, שבמסגרתו תשלב קוואלקום את מוצרי התוכנה של טיג'אט במערכת ההפעלה Plaza שלה.

     

    ל"כלכליסט" נודע כי וודאפון, מפעילת הסלולר השנייה בגודלה בעולם, תשיק את הגרסה הבאה של הדפדפן של אופרה ברבים מהטלפונים העתידיים שלה, מה

    שצפוי לקדם משמעותית את מכירותיו של הסטארט-אפ הישראלי.

     

    טיג'אט מפתחת טכנולוגיית ענן למכשירי מולטימדיה – טלפונים סלולריים, ממירי טלוויזיה וקונסולות משחק - המאפשרת להם להתחבר ליישומי אינטרנט כגון דואר אלקטרוני או מסרים מיידיים ללא צורך בהתקנת תוכנה על גבי המכשיר עצמו. כיום ניתן באמצעות הממשק של טיג'אט להתחבר למגוון אתרים ורשתות חברתיות כגון MSN, יאהו, ICQ, AIM, QQ הסיני וצ'יקה הפיליפיני.

     

    המודל העסקי של טיג'אט בנוי על חלוקת הכנסות עם מפעילות הסלולר: כל הורדת יישום מכניסה למפעילת הסלולר סכום שנע בין 1 ל- 5 יורו, שמהם מקבלת טיג'אט 50%.

     

    טיג'אט מעסיקה 15 עובדים במרכז הפיתוח בתל אביב, ועוד כמה אנשי מכירות בסניפיה שבמינכן ולונדון. בקרוב צפויה החברה להקים סניף נוסף בסינגפור. יו"ר החברה הוא פרופ' יצחק פטרבורג, לשעבר מנכ"ל קופת חולים כללית ומנכ"ל סלקום, המשמש גם כיועץ אסטרטגי עבורה. המשקיעים הראשונים בחברה הם קבוצת 3PEN בה חברים שלמה איליה ומשה פטרבורג (אחיו של יצחק), שהשקיעו יחד כחצי מיליון דולר בהשקעת סיד ראשונית לפני כשלש שנים. לפני חודש סיימה טיג'אט לגייס הלוואת גישור של 1.2 מיליון דולר מהקרן הבריטית סטנלי-גיבונס.

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    4 תגובות ל ”בלעדי ל"כלכליסט": התוכנה של טיג'אט הישראלית תופץ על המערכות של אופרה“

    (4 תגובות)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אייפוניסט נדל"ן עולם פנאי 2010 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה השראה מיוחדים
     
    השוק
    השוק - ראשי אחד העם וול סטריט מט"ח וסחורות זירת המניות מדדים קרנות תעודות סל
     
    אודות
     
    כלים
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה / bizportal
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע