$
אייפוניסט

חמש אפליקציות לחולי הגה

לחסוך בדלק, לעקוב אחרי היסטוריית הטיפולים, למדוד את ביצועי הרכב ולהתעדכן בכל מה שקורה בעולם ה-Nascar. יישומי אייפון לנוסע המתמיד

שי ענבל 19:5312.10.09

 

כל החדשות, כל המדריכים, כל הטיפים. אייפוניסט עכשיו גם בפייסבוק

 

1. לעקוב אחרי צריכת הדלק

 

Gas Cubby Gas Cubby

האפליקציה Gas Cubby מאפשרת לעשות שני דברים חשובים. האחד הוא מעקב אחרי התדלוקים: כל פעם שממלאים דלק מכניסים רשומה ליישום. ניתן להגדיר נתונים רבים: החל מהמחיר לליטר, דרך אמצעי התשלום וכלה בכמות הליטרים שמילאתם (או מיכל מלא, אם רלוונטי) והקילומטרז' הנוכחי. בצורה זו האפליקציה מאפשרת לא רק לעקוב אחרי הוצאות התדלוק, אלא גם על צריכת הדלק של הרכב.

 

הפונקציה השני הקיימת היא מעקב אחר היסטוריית הטיפולים - בו תוכלו להכניס נתונים רבים, כשהמשמעותי מביניהם הוא המחיר. ניתן גם ליצור טיפול בתאריך עתידי כדי לקבל תזכורת (החלפת שמנים, למשל).

 

תכונה נוספת הקיימת ב-Gas Cubby נחשפת לאחר הטיית המכשיר למצב אופקי. מאותו רגע ניתן לראות גרף של ההוצאות על תיקונים ועל דלק, לעקוב אחר היסטוריית המחיר לליטר והכי חשוב - לראות כמה קילומטרים לליטר הרכב צורך.

 

היישום מכיל תמיכה מלאה בשיטה המטרית (קילומטר וליטר). כדי להציג בו את סימן המטבע של השקל לצד המחיר, יש לשנות את ההגדרות האזוריות באייפון לאלו של ישראל, על ידי הקשה על Settings, לחיצה על General ובחירה ב-International. שם, יש ללחוץ על Region Format ולבחור ב-Hebrew.

 

מחיר: 6.99 דולר. קיימת גם גרסת ניסיון בחינם, Gas Cubby Lite, המאפשרת להכניס עד חמש רשומות.

 

(להורדת Gas Cubby)

 

2. למדוד את הביצועים של הרכב

 

Dynolicious Dynolicious
Dynolicious מיועדת עבור חולי הגה אמיתיים. היישום משתמש ב-Accelerometer (מד התאוצה) באייפון על מנת למדוד את זמן הזינוק מ-0 ל-100, המהירות הנוכחית, אחיזה צידית, כוח סוס ועוד. את הנתונים ניתן לשמור במכשיר, להעלות לאינטרנט ואף לפרסם בפייסבוק או בטוויטר - עבור הדאווין שבדבר.

 

כמובן שהחשש הראשון שעלול להתגנב לראשיהם של המשתמשים הפוטנציאליים הוא שהאייפון, עם כל הכבוד, אינו מדויק כמו מכשיר מדידה מקצועי שעלותו נמדדת באלפי שקלים. בדיוק מסיבה זו בחרו בתוכנית Fifth Gear הבריטית לקחת את האפליקציה לנסיעת מבחן ולהשוות בינה לבין הדבר האמיתי. התוצאה לא רעה ואף היתה יכולה להיות טובה יותר אילו הכתב היה מציב את המכשיר בצורה אופקית, כפי שיוצר האפליקציה ממליץ.

 

העלות של האפליקציה אינה שווה לכל כיס - אולם היא כשלעצמה מהווה חיסכון משמעותי למדי על פני רכישת ציוד משוכלל ויקר. לא היינו מתחייבים שהיא תוכל להחליף אותו לגמרי, אבל היא בהחלט שווה ניסיון.

 

מחיר: 12.99 דולר

 

(להורדת Dynolicious)

 

3. לבצע מרתון שיחות בנסיעה בלי לגעת במכשיר

 

לעיתים קרובות בעת נסיעות ארוכות מתעורר הצורך להפיק את המיטב מהזמן המבוזבז, המנוצל בדרך כלל להאזנה לרדיו או לוויכוחים עם בת הזוג. אחת מהאפשרויות היא ביצוע שיחות טלפון. הבעיה היחידה היא שהדבר מצריך לרוב לגעת במכשיר הסלולרי - פעולה לא רצויה בזמן נסיעה.

 

כאן נכנסת לתמונה iDialUDrive. אפליקציה זו מאפשרת ליצור רשימת חיוג מראש באמצעות אנשי הקשר באייפון, ולאחר הכניסה לרכב "להפעיל" אותה. זוהי הפעם היחידה והאחרונה בה נדרש מגע יד אדם כדי לחייג, משום שלאחר שהשיחה מסתיימת האפליקציה עוברת למספר הבא, עד שהרשימה מסתיימת.

 

מדובר ללא ספק ביישום ייחודי בעל רעיון חכם. ניתן ליצור בו מספר רשימות (למשל: "לקוחות" ו"הורים"), לכוון הפרשי זמן בין שיחה לשיחה, לרשום הערות עבור מספר טלפון, לעצור את מרתון החיוג ועוד. כמו כן, האפליקציה מסתנכרנת עם אתר האינטרנט של השירות, המאפשר לערוך את רשימת החיוג מכל מקום - פונקציה שימושית אם אדם אחר מנהל את היומן שלכם.

 

כמובן שכדי להפיק את המיטב מהאפליקציה ולהימנע מסיכונים, יש לחבר את האייפון לדיבורית לרכב, להשתמש באוזניית בלוטות' או למצוא כל פיתרון אחר שאינו כרוך בהצמדת המכשיר לאוזן.

 

מחיר: 0.99 דולר

 

(להורדת iDialUDrive)

Qwik Nascar News Qwik Nascar News

 

4. להתעדכן בכל מה שקורה ב-Nascar

 

Qwik Nascar News, אפליקציה המיועדת לממכורים לליגת המירוצים האמריקאית, מאפשרת גישה מהירה לידיעות האחרונות באתרים המובילים בתחום. היישום עצמו מהיר מאוד, מאפשר לקרוא בצורה אופקית ונוחה ומכיל את כל מה שחובב מירוצים צריך - החל מסרטי וידאו, דרך צפיה במגוון פרטים על נהג מסוים וכלה בקריאת מאמרי פרשנות. חובה לאוהדי הז'אנר.

 

מחיר: 0.99 דולר

 

(להורדת Qwik Nascar News)

 

5. מירוצי מכוניות באייפון

 

האפסטור מכיל לא מעט משחקים על טהרת המירוצים. העקרונות ברורים, המסלולים מאתגרים והשליטה ברכב עם האייפון כיפית לחלוטין. כל שיש לעשות הוא להיכנס לקטגוריית ה-Games באפסטור, ושם לבחור את תת-הקטגוריה Racing - המכילה מאות משחקים משובחים. אחרי הקיפול יש כמה שאהבנו.

 

Need for Speed Undercover Need for Speed Undercover

 

חינמיים:

(להורדת Seat Ibiza Cupra Race)

(להורדת Truth in 24)

 

בתשלום:

(להורדת Fast & Furious The Game. מחיר: 1.99 דולר)

(להורדת Undercover Need for Speed. מחיר: 4.99 דולר)

 

ותוכנה אחת שתעזור לכם עם הפקקים:

 

Waze, עליו כתבנו בעבר, הוא יישום המאפשר לנווט בקלות בכבישי הארץ ולחסוך זמן בנסיעה לעבודה, לקרובי משפחה או לטיול בגליל. מלבד היותו תחליף ליישום ה-Maps באייפון, אשר אינו מציג מפה של ישראל, Waze מעניק ערך מוסף בדמות דיווחי תנועה המתעדכנים תדיר, באדיבות קהילת המשתמשים המסורה. היישום ניתן להורדה בחינם עבור מגוון רב של מכשירים סלולריים - ולאחרונה גם לאייפון.

 

כתבות נוספות:

 

שבע אפליקציות לאייפוניסט המטייל

 

עשר דרכים להיות פרודוקטיביים יותר עם האייפון

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x