$
אינטרנט

מלשינון ושמו פייסבוק

הגשתם תביעה לחברת הביטוח? חוקריה כבר מפשפשים בדף הפרופיל שלכם. עו"ד יראון פסטינגר: "חוקרי חברות הביטוח ינסו לאסוף כל תמונה, סרטון או נתון אחר שיכול להעיד על המצב הרפואי או הנפשי של המבוטח"

רימונה פרקש ברוך 17:1518.08.09

"אופנוען בן 27 נפצע קל בתאונת דרכים לפני כחודשיים. בתביעה שהגיש לחברת הביטוח הוא טען שבעקבות התאונה הוא אינו יכול לעשות ספורט כבעבר. חוקר של חברת הביטוח עבר על הפרופילים החברתיים של המבוטח ומצא בפייסבוק סרטון שבו הוא מצולם, עם רולרבליידס, קופץ מעל גרם מדרגות. תביעת הביטוח נדחתה, וכרגע מתגבש כתב תביעה לבית המשפט".

עו"ד אורן בושרי עו"ד אורן בושרי

 

את הדברים האלה מספר עו"ד אורן בושרי, מומחה לדיני נזיקין וביטוח, שמייצג אנשים שמגישים לחברות ביטוח תביעות פיצויים. לעתים, הוא אומר, חברות הביטוח מצליחות להימנע מתשלום הפיצויים באמצעות הצגת ראיות שסותרות את טענות התובע - ראיות ששלפו מהאינטרנט, ובפרט מרשתות חברתיות.

 

לדברי בושרי, חוקרים של חברות ביטוח בודקים דרך קבע את פרופילי הרשתות החברתיות של כל מבוטח שמבקש פיצויים, ומנסים למצוא בפרסומים ובתמונות שבאתרים מידע הסותר את מה שהמבוטח אמר לחברה בעת הבקשה לפיצוי ובמהלך הראיון על ידי חוקר החברה. "אם יש ראיה שכביכול מעידה שהמבוטח מסר מידע לא מדויק, התביעה יכולה להידחות ולהיגרר אחר כך שנים בבית המשפט", הוא אומר.

 

עו"ד יראון פסטינגר, מייסד פורום דיני הנזיקין בלשכת עורכי הדין ושותף במשרד רון־פסטינגר, אמר ל"כלכליסט" שחוקרי חברות הביטוח ינסו לאסוף כל תמונה, סרטון או נתון אחר שיכול להעיד על המצב הרפואי או הנפשי של המבוטח שהגיש תביעת פיצויים.

 

"אבל יש גם דרכים להתגונן", אומר פסטינגר. "למשל, אם חוקר הביטוח שולף מרשת חברתית כלשהי מידע על קטין, הדבר נחשב לחקירת קטין ללא נוכחות הוריו. זוהי פעולה לא חוקית, ואם בעקבותיה תוגש תלונה למשרד המשפטים, הדבר יכול לגרום לשלילת רשיונו של החוקר".

עו"ד יראון פסטינגר עו"ד יראון פסטינגר צילום: עמית שאבי

 

עו"ד בושרי מספר: "לפני כמה שבועות ניסה חוקר של חברת ביטוח לברר אם יש קשר בין נהג משאית שהתנגש ברכב מאזדה וגרם לו לטוטאל לוס, לבין בעלי הרכב, שגר במושב סמוך. הללו הכחישו כל קשר ביניהם, אלא שבדיקה קצרה גילתה שהשניים חברים בפייסבוק, מגיבים זה על תמונותיו של זה, ואף הצטלמו יחד במהלך טיול בחו"ל, שהתקיים זמן קצר אחרי התאונה. חברת הביטוח דחתה את התביעה.

 

"גם עורכי דין אוספים מידע מפייסבוק", מוסיף בושרי. "למשל, עורכי דין שמייצגים נאשמים בעבירות תנועה יכולים לחפש בפייסבוק מידע על עדי הראייה שיופיעו במשפט. כשאני מעלה לדוכן העדים עד ראייה שהוא לכאורה ניטרלי המספר שראה את הנאשם, למשל, חוצה צומת באור אדום, אני בודק אם העד אינו מופיע בפייסבוק ברשימת החברים של הצד שכנגד בתביעה. אם מתברר שהעד והתובע רשומים ברשת החברתית כחברים, אני יכול להציג זאת כראיה ולבקש מבית המשפט להפחית ממשקל העדות. לדברים האלה יש השפעה", אומר בושרי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x