$
פנאי

משאל הייננים: חמשת היקבים הטובים בישראל

12 ייננים מובילים בחרו עבור כלכליסט את היינות שהכי אהבו בשנה האחרונה. מתוך הרשימה בלטו שישה יקבים, והמוביל: יקב רמת הגולן

שלמה פפירבלט 21:2415.09.09

יינות הם מרכיב משמעותי בסל הקניות של החג. השאלה איזה יין להגיש לשולחן החג ואיזה משקה להביא למארחים עולה לא אחת. מחפשים המלצות? קבלו אותן מידי האנשים שעומדים מאחורי המלאכה - הייננים. הם אנשי הקריאייטיב בשרשרת העשייה של היין, מן הכרם ועד הבקבוק. הם הטועמים, המריחים והמעריכים של היין המתהווה ושל המוצר המוגמר. אין יינן שלא פיתח לעצמו בשנות לימודיו, הכשרתו ועבודתו מערכת אישית מיומנת של טעימת יין והערכתו.

 

"כלכליסט" פנה ל־12 הייננים המובילים בענף היין הישראלי וביקש מהם לבחור את היינות שהם אהבו והעריכו בשנה האחרונה - אחד אדום, אחד לבן, מבין כל היינות שטעמו בשנה האחרונה. כל אחת ואחד מן הנשאלים הוסיף לבחירתו הסבר, מי בקצרה ומי בפרוטרוט, איש איש על פי דרכו. אספנו את ההמלצות שלהם, ועל בסיסן ערכנו את רשימת היקבים הטובים ביותר בישראל. היקב שהגיע למקום הראשון עם ארבעה בקבוקים ברשימה הוא רמת הגולן. לפניכם ההמלצות.

 

כרם אורטל. חמישית מהיין מיוצר ברמת הגולן כרם אורטל. חמישית מהיין מיוצר ברמת הגולן

 

ויקטור שונפלד מיקבי רמת הגולן

 

יין לבן: שנסון לבן, בציר 2007, של יקב קלו דה גת. "זהו בלנד מעניין שמצליח, והוא מראה מורכבות נאה ונעימות בלגימה".

יין אדום: מרון, בציר 2006, של יקב הרי גליל. "בלנד של סירה, קברנה סוביניון ופטי ורדו. היין כבר בשל לשתייה, אך יש לו עוד עתיד מבטיח. יש בו פירותיות נאה עם תבליניות. יין גדול ואלגנטי בעת ובעונה אחת".

 

נעמה מועלם מיקב דלתון

 

יין לבן: שנסון לבן, בציר 2008, של יקב קלו דה גת. "מבלנד של ארבעה זנים, העיקרי שבהם שרדונה, ובנוסף ויונייה, סמיון ושנין בלאן. זהו יין מורכב המשלב ניחוחות של הדרים, ליים ואשכולית, עם פרחוניות וקצת מרציפן. הכל בעטיפה של חומציות רעננה. לטעמי אחד היינות הלבנים הטובים בארץ".

 

יין אדום: Misty Hills, בציר 2006, של יקב צרעה. "ראשית, מילה על התווית, העושה כבוד לרוני ג'יימס ז"ל, מייסד היקב וייננו, שהלך לעולמו בשנה שעברה. אבל מעבר לזה, בזכות היין: לטעמי אחד היינות המאוזנים והאלגנטיים יותר שנמצאים על המדף, בלי להיסחף לבשלות היתר הכל כך אופיינית ליינות ארצנו, בייחוד עם סירה וקברנה סוביניון, שמהם מורכב היין. יש בו ארומות פלפל שחור, פלפל ירוק ושוקולד מריר, והשמחה רבה".

 

יותם שרון מיקב ברקן

 

יין לבן: אביבים, בציר 2007, של יקב הרי גליל. "יין שמדגים עבודה יפה של מיזוג בין ויונייה שמנוני לשרדונה רענן, שבהחלט מצליח ליצור יין שלם ואלגנטי, ארומטי ומרענן. זהו יין שמייצג את השיפור הניכר שאפשר לראות בתחום הלבנים הישראליים, ונותן השראה ליצירת בלנדים לבנים מעניינים נוספים".

 

יין אדום: סירה סיקרא, בציר 2006, של יקב קלו דה גת. "זאת דוגמה נהדרת לפועלו של יינן, שמצליח בעבודה נהדרת בכרמים ועם הרבה מקוריות ביקב ליצור יינות בעלי עומק רב ו'טרואר'. כמי שמכיר היטב את אזור מורדות הרי יהודה כמקור ליינות פשוטים יחסית, יש הרבה השראה בהצלחה של קלו דה גת, שמפיק יינות מרשימים בכל קנה מידה מכרמים בגובה נמוך יחסית. היין מראה דחיסות ועוצמות שיכולות לנבוע רק מיבולים נמוכים ומטיפול מוקפד ביותר בכרם. יהיה מעניין ללוות אותו בהתיישנותו".

 

כרם כרם צילום: ישראל כהן

 

גיל שצברג מיקב רקנאטי

 

יין לבן: אור, בציר 2008, של יקב צרעה. "עשוי מענבי גוורצטרמינר מכרם באזור שורש. יין קינוח מעולה".

 

יין אדום: שיראז T-selection, בציר 2005, של יקב פלטר. "יין מצוין, מאוזן ומלא טעמים. רואים שהיין נעשה באהבה".

 

ליאור לקסר מיקבי כרמל

 

יין לבן: גמלא, סוביניון בלאן, בציר 2008, של יקבי רמת הגולן. "זהו יין רענן, ניחוחי, ארומטי. יש בו חומציות טובה והתכונות האופייניות לזן".

 

יין אדום: קברנה פרנק, בציר 2006, של יקב עמק האלה. "יין עשוי היטב, מאוזן להפליא".

 

יורם שלום מיקב אלכסנדר

 

יין לבן: רקאנטי רוזה ברברה, בציר 2008, של יקב רקנאטי. "היין משתלב בצורה אלגנטית, ברכות מאוזנת להפליא, לא עוד 'מיץ תות'. יין עדין מאוד, שבו הפרי משתלב עם שאר הטעמים, נקי ורענן בטעמו ומאוזן".

 

יין אדום: יתיר קברנה מרלו שיראז, בציר 2003, של יקב יתיר. "בלנד מוצלח מאוד של קברנה, מרלו ושיראז. צבע היין מגלה סימנים של בגרות עם שוליים מעט נוטים לצבעי אדמה. הארומה מרוכזת מאוד, פרי בשל מאוד, מתובל, וברקע טבק איכותי. טעם היין הוא על סף הריבתיות, מלא, עשיר בפירות יער בשלים. כעבור כמה דקות היין נפתח עוד ומצטרף טעם השזיף, טאנינים עדינים ורכים עם סיומת ארוכה ואלגנטית".

 

אורנה צ'ילאג מיקב צ'ילאג

 

יין לבן: שנין בלאן, בציר 2008, של יקב סוסון ים. "הענבים מהרי ירושלים נתנו יין עם גוף מלא, בצבע זהוב, בעל חומציות טובה, שמתפתח בכוס וכן על הלשון. לדעתי ימשיך להתפתח בבקבוק עוד כמה שנים. כל הכבוד ליינן על הרעיון ועל התעוזה לקחת ענבים לבנים של שנין בלאן ולהמציא אותו מחדש. יין מיקב בוטיק עם משנה סדורה".

 

יין אדום: קברנה סוביניון, בציר 2005, של יקב מישר מאזור גדרה. "יין עם גוף בינוני, בצבע ארגמני עמוק, מאוזן ועגול, בעל ארומות של קפה קלוי ופירות אדומים, אשר שכב 18 חודשים בחביות עץ אלון. יקב מישר הוא יקב משפחתי קטן שכל הענבים מגיעים אליו מהכרם שליד ביתם במושב מישר. היין מתאים מאוד לעלות על שולחן החג לצד מאכלי החג".

 

זאב דוניה מיקב סוסון ים

 

יין לבן: שרדונה, בציר 2007, של יקב עמק האלה.

 

יין אדום: Misty Hills, בציר 2006, של יקב צרעה. "נימוק משותף יש לי לבחירת שני היינות האלה: בחרתי בהם כי הם אחרים. אפשר לנסוע באוטוסטרדה הישרה והמהירה, ואפשר לבחור כביש צדדי. אני כמעט תמיד מעדיף את הצדדי, המתפתל, עם הנוף היפה, והיינות הללו הם הכביש הצדדי המתפתל עם הנוף היפה. יש בהם, נוסף על הטעמים הטובים, גם ייחוד ומקוריות".

 

כרם כרם צילום: MCT

 

אורי חץ מיקב שאטו גולן

 

יין לבן: ויונייה, בציר 2007, של יקב דלתון. "כי הוא טעים".

 

יין אדום: סירה, בציר 2004, כרם אורטל, של יקבי רמת הגולן. "כי הוא מרשים".

 

ששון בן אהרון מיקבי בנימינה

 

יין לבן: טוליפ לבן, בציר 2008, של יקב טוליפ. "יין בעל רעננות כובשת, מצטיין בחומציות טובה אשר משלימה את הניחוחות והטעמים הפירותיים של היין. היין משאיר סיומת מהנה, והוא קלאסי ליום קיץ חם".

 

יין אדום: קברנה סוביניון, בציר 2005, של יקב פלאם. "יין בעל ארומת פירות יער נעימה, אשר משתלבת היטב בניחוחות הווניל אשר מקורם בחבית עץ האלון. היין מאוזן, בעל גוף ומפגין הרמוניה רבה בטעמיו. היין בעל סיומת ארוכה ומרשימה".

 

מיכה ועדיה מיקב הרי גליל

 

יין לבן: סוביניון בלאן, בציר 2008, של יקב פלטר. "יין ארומטי במיוחד, בעל ניחוחות רעננים של עשב קצוץ ושל לימון ורמז לפרי טרופי. היין בעל חמיצות נעימה ורעננה המתאימה לקיץ הישראלי".

 

יין אדום: ירדן, מרלו כרם תל פארס, בציר 2005, של יקבי רמת הגולן. "יין מרוכז בעל טעמי פרי קסיס ופירות יער, מרקם מלא וסיומת ארוכה".

 

ערן גולדוואסר מיקב יתיר

 

יין לבן: גמלא, סוביניון בלאן, בציר 2008, של יקבי רמת הגולן. "יין מדויק, זני ומרענן".

 

יין אדום: סירה, בציר 2006, של יקב עמק האלה. "יין שיש בו איזון בין פירותיות למרקם ומינרליות".

 

היקבים הטובים בישראל (משמאל לימין): יקב רמת הגולן, יקב קלו דה גת, יקב צרעה, יקב עמק האלה, יקב פלטר ויקב הרי גליל היקבים הטובים בישראל (משמאל לימין): יקב רמת הגולן, יקב קלו דה גת, יקב צרעה, יקב עמק האלה, יקב פלטר ויקב הרי גליל צילום: עמית שעל

 

סיפורו של יקב רמת הגולן

 

הסיפור של יקב רמת הגולן התחיל באופן הראוי לתסריט הוליוודי. מגיע מומחה חקלאות אמריקאי בעל שם לרמת הגולן, מתבונן סביב במטעי התפוחים, ואומר: חברים, כאן המקום לגדל ענבי יין! והשאר היסטוריה. מה שהחל ב־1984 כיקב צנוע אשר הוקם בקיבוץ מרום גולן, הפך מהר מאוד להוכחה שאפשר לייצר בארץ יינות איכותיים ברמה בינלאומית. היקב הזה, אשר התרחב עם השנים ועבר למשכן נאה באזור התעשייה של קצרין, גרר אחריו כמו קטר את הענף כולו.

כיום יקבי רמת הגולן מחזיקים כ־20% משוק היין בארץ, והיקף פעילותם כ־150 מיליון שקל בשנה. היקב - והכרמים רחבי הידיים השייכים לו - הוא חברה בע"מ בבעלות משותפת של ארבעה קיבוצים: אלרום, אורטל, עין זיוון וגשור, וארבעה מושבים: רמת מגשימים, יונתן, אלוני הבשן ורמות נפתלי. מנכ"לית היקב היא ענת לוי רושנסקי, והיינן הראשי שלו הוא ויקטור שונפלד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x