ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי
כנס מדדים 2018 גג עמוד

בני גנץ: "אנחנו צריכים לדרוש התנהגות ישירה ויושרה ציבורית, זה לא פריבילגיה"

הרמטכ"ל לשעבר התייחס בכנס המדדים של "כלכליסט" בשיתוף קסם קרנות ו-ETF לבעיות הביטחון וגם לשחיתות הציבורית. בעניין הפיתוח הטכנולוגי בישראל אמר: "אם יהיו בארץ 1,000 מרכזי פיתוח, ישראל תקבל גיבוי חסר תקדים"

קרן-אור גרינברג 10:3723.01.18

"אנחנו יכולים וצריכים שנדרוש התנהגות ישירה ויושרה ציבורית בכל מקום בו נסתובב. זה לא פריבילגיה, זה סם חיינו. אני חש שיש סיבות טובות להיות אופטימיים כי לישראל יש שני יתרונות שאותם אסור לשכוח - הראשון, אין לנו ברירה ביטחונית וכלכלית וחייבים להיות חזקים, והחברה שהמרכיב האנושי שלה חסר תקדים ואיכותי. אני מאמין שאפשר למצוא את הדרך קדימה". כך אמר הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ ויו"ר המימד החמישי, בכנס המדדים של "כלכליסט" בשיתוף קסם קרנות ו-ETF מבית אקסלנס שנערך הבוקר בבורסה לני"ע בתל אביב.  

 

 


בני גנץ בכנס בני גנץ בכנס צילום: אוראל כהן

 

 

בעניין הביטחוני אמר גנץ כי "אי אפשר להתעלם מהציר של איראן. זה דבר שמבחינה גיאו-פוליטית ואסטרגית צריך להציב לו מענה עם בריתות ושיתופי פעולה עם מדינות האזור ומדינות העולם. לכולן יש פה אינטרסים. הוא דיבר על החשיבות שיצירת אינטרסים כלכליים של מדינות העולם בישראל. "לסין יש עניין בישראל והם רואים בישראל מרחב השקעות גדול. לא בטוח שיתערבו בנוכחות מהסוג הביטחוני, אך כן יש להם אינטרסים אחרים".

 

גנץ הדגיש את הצורך להגדיל את היקף מרכזי הפיתוח בישראל גם מנסיבות ביטחוניות. "הייתי שם דגש על מיצוי היתרון היחסי האדיר בתחום המדע והטכנולוגיה. תארו לכם שבמקום 300-200 מרכזי פיתוח יהיו כאן 1,000? זה לא שיפסיקו לירות רקטות, אלא איזה גיבוי ישראל תקבל אם תהווה מפתח לפיתוח להמון דברים. טוב תעשה הממשלה והחברות אם יפתחו את האחיזה של מרכזי הפיתוח בארץ. הרבה עושים רילוקשיין לחו"ל וצריך להתאמץ להשאיר את הפיתוח כאן, בלי להתעלם מהשוק העולמי".

 

בנאום, בו סקר את משנתו בזהירות שכן הוא "רוצה להישאר מחוזר" מבחינה פוליטית כפי שציין בחיוך, הוסיף: "האינטרס להגיע להסדרה ביטחונית הוא קודם כל אינטרס של מדינת ישראל. לשם צריך לחתור ולהגיע ולא להיות שבויים של קיפאון לאורך זמן. זאת,מבלי שנדבר על דבר מתוך השיקולים הביטחונים כי אנו חיים במזרח התיכון ולא בשוויצריה".

 

הרמטכ"ל לשעבר התייחס לאיומים הביטחוניים: "אני לא מזהה איום קיומי ואקטיבי שמסכן את הקיום של מדינת ישראל במובן הכי רחב שמישהו מדבר עליו. אני משוכנע שאתגרי הביטחון כפי שחווינו אותם ימשיכו להיות פקטור משמעותי. אמנם הביטחון עולה כסף אך גם מייצר הזדמנויות. צריך להסתכל על השנים קדימה ולהמשיך להציב מענה ביטחוני שיותאם לא לאירועי העבר ובלבד, אלא יתבסס על זיהוי אתגרי העתיד. מהרובד המבצעי צריך לבצע התאמות. האויבים שאנו פוגשים הם יותר מתוחכמים ממה שהכרנו בעבר. הטכנולוגיה היא לא 'לא' קיימת בידיים של אחרים. עוצמה, דיוק כוח אש, סייבר שיש עליו כל יומיים כנס אחר וכולנו מעורבים בו גם עסקית בצורה זו או אחרת, זה לא נחלה רק שלנו. יש לנו יתרון אך זה מתלווה אליו אתגר מודיעני כי אם לא נייצר רשת מודיעינית בשיתוף פעולה עם אחרים לא יהיה במה לפגוע".

 

גנץ שם דגש על נושא החינוך ואמר כי "להתקבל למכינה קדם צבאית קשה כמו להתקבל לסיירת. צריך להמשיך לעודד את הנכונות לשרת שהיא דבר חשוב. יש כאן חברה טובה, למדתי להכיר אותה 38 שנים דרך הצבא, ובשלוש שנים האחרונות אין שבוע בלי שארבעה-חמישה ארגונים מצטרפים ורוצים ליזום ולקדם את החברה מכיוונים שונים. החברה היא מאוד בריאה ובכל זאת כדי לחזק אותה קדימה צריך להמשיך ולהאיץ את נושא החינוך, שהוא המשתנה המשפיע ביותר על יכולת מדינת ישראל בכל אחד מהתחומים, לצמוח ולשגשג ולוודא שהחינוך מונגש ומתאפשר גם במקומות אחרים ומשרת את צרכי העתיד - שהם שימור ערכים, הקניית ערכי ויכולות למידה ועל תוכן כי הוא רלוונטי להיום או מה שנחזה לחמש השנים הקרובות.

 

"יש דגש על מרכיבי האחדות אל מול האחידות", המשיך גנץ. "יש לנו גוונים רבים, יהודים ולא יהודים, ובתוך היהודים יש עוד גוונים. אין לנו יכולת להגיע לאחידות ואנו יכולים ליהנות מהעובדה שיש ריבוי גוונים שמייצר עושר תרבותי. צריכים לייצר תרבות ישראלית ממרכיבי האחדות שמשותפים לכולנו.  אני פעיל בתנועת 'פנימה' של חרדים וחילונים שרק מדברים אחד עם השני. פתאום זה פחות מפחיד ובעייתי. יש מקום לכולם".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x