$
משפטיפ

מייקרוסופט מיישמת את ההולודק של ספינת החלל אנטרפרייז

מיקרוסופט מבקשת פטנט נוסף למשקפי המציאות הרבודה שפיתחה - כדי לשפר את חוויית המשתמש

בשיתוף משפטיפ - עו״ד עמית צוקרשטיין 14:4103.01.17

ב-21 בספטמבר, שנת 1974, שודר הפרק השלישי בעונה השנייה של סדרת הטלוויזיה "מסע בין כוכבים". שם הפרק היה "The Practical Joker" ובו הוצג לראש ה'הולודק', הלוא הוא החדר ההולוגרפי אשר מדמה חפצים ואנשים על ידי שילוב של "משגרי חומר", "משכפלי חומר", "קרן גרירה" ו"שדות כח" (כולן טכנולוגיות בדיוניות, בשלב זה).

 

42 שנים לאחר שידור הפרק, ב-22 בדצמבר 2016, פורסמה בקשת פטנט של מייקרוסופט אשר מקרבת אותנו צעד נוסף לכיוון הולודק מציאותי.

 

עיקר הפטנט עוסק בהתגברות על חסרון משמעותי של משקפי המציאות הרבודה של מייקרוסופט (הולולנס) והוא שדה הראייה המצומצם שנוצר על ידי המשקפיים. בעיה זו מעסיקה את מהנדסי מייקרוסופט מזה זמן רב ומובילה אותם לבחינת פתרונות שונים לבעיה. מייקרוסופט מציינת בבקשת הפטנט כי הטכנולוגיה הנוכחית מאפשרת הצגת מציאות רבודה בשדה ראייה של 40 מעלות לערך, בעוד ששדה הראייה של בני האדם מתקרב ל-180 מעלות. ההפרש פוגע בצורה משמעותית בתחושת המציאותיות של ההדמיה באמצעות המשקפיים.

 

הפתרון המוצג בבקשת הפטנט הנוכחית הוא לא על ידי ביצוע שינוי במשקפיים, אלא על ידי יצירת רובד נוסף וזאת באמצעות הקרנת תמונות על אובייקטים הנמצאים בחדר לצורך הגדלת שדה הראייה מחוץ לשדה הראייה הנראה באמצעות המשקפיים.

 

משקפי המציאות המדומה של מיקרוסופט משקפי המציאות המדומה של מיקרוסופט

 

על פי בקשת הפטנט, בחדר יהיו מספר מקרנים שחלקם מבוססי טכנולוגית הדמיית D3 אשר יפעלו ברציפות ליצירת שדה ראייה רחב, גם מעבר לזה המסופק על ידי המשקפיים עצמם. בייחוד, המקרנים יציגו תמונה שעוותה מראש, בהתאם להגדרות מורכבות ופרמטרים כגון זווית הצפייה הנוכחית של המשתמש, מיפוי החדר, המרחקים בין האובייקטים למשתמש ועוד. בקשת הפטנט מציינת עוד, כי המערכת הממוחשבת תוכל להסתיר אובייקטים במציאות, ליצור תחושת תנועה ולהציג תוכן הגלוי לכולם ותוכן הגלוי באמצעות המשקפיים בלבד. ההקרנות יכולות להיות תלויות גם בתנועות העיניים של המשתמש במשקפיים ובכך, ליצור הדמיה מציאותית במיוחד.

 

פתרונות אחרים לבעיה זו ולעניינים דומים כבר קיימים, אולם אין ספק כי בקשת פטנט זו מציגה את אחד מן הפתרונות היותר קיצוניים משום השימוש הנרחב בחומרה חיצונית ובצורך להתקנה מקצועית אשר מרחיקים את הפתרון מהשוק הביתי, שכן המשתמש הממוצע יהיה מעוניין לרכוש מוצר שאינו מצריך התקנות קבועות או מורכבות של מכשירים.

 

כמו כל פטנט, לא בטוח שהמצאה זו תגיע למימוש מסחרי בעתיד הקרוב (או בכלל) אך אין ספק שמדובר בהתקדמות משמעותית אל עבר טכנולוגיה שהוצגה לראשונה כבר לפני קרוב לחצי מאה, על ידי כותביה הדי-גאונים של סדרת הטלוויזיה. עוד חשוב לזכור, כי מדובר בבקשת פטנט שטרם נבחנה, כלומר - מדובר בשלב ראשוני בתהליך רישום פטנט.

 

עו"ד עמית צוקרשטיין עו"ד עמית צוקרשטיין

בנוסף, אנו ממתינים לפרסומה של בקשת הפטנט של מייקרוסופט עליה רמז דייב קופלין בראיון בחודש אוקטובר ולפיו מייקרוסופט עובדת על מערכת ניסיונית שהיא הולודק של ממש. כלומר חדר שבו ישנה הקרנה תלת מימדית אשר דורשת חומרה כמו משקפיים או עדשות מיוחדות ולדבריו: "למייקרוסופט יש תמיד את החזון לספק את החוויה הטובה ביותר, אתה רוצה להיות מסוגל להושיט יד אל העולם הדיגיטלי ולקחת משם את הטוב ביותר כדי לשפר את החוויה בעולם האמיתי.״

 

עו"ד עמית צוקרשטיין שותף מנהל במשרד שילון צוקרשטיין עורכי דין ועורכי פטנטים.

 

 

מחפש עו"ד? השאר פרטים
*
*
* שדה חובה
שלחו
בטל שלח
    לכל התגובות
    x