$
משפט

הבעל היכה את אשתו והחל בהליכי פשיטת רגל. ביהמ"ש ביטל אותם

הבעל חויב לשלם לאישה כ-300,000 שקל פיצויים על כך שדקר אותה בבטנה. לאחר שהאישה פתחה נגדו בהליכי הוצאה לפועל, הבעל הגיש בקשה לפשיטת רגל והשופט ביטל ההליכים

עו"ד יניב בסט 13:1114.09.16

ב-2006 התרגז הבעל על אשתו כי דיברה עם אמו. הוא דקר אותה באמצעות סכין בבטנה, נשך אותה באצבע ועיקם לה אצבע אחרת עד זוב דם. האישה אושפזה ונזקקה ל-30 תפרים. לאישה נגרמו נזקים פיזיים ובעיקר נפשיים. ב-2014 היא זכתה בתביעת פיצויים שהגישה נגדו בבית המשפט למשפחה ונפסקו לטובתה 310,000 שקל בתוספת 10,000 שקל הוצאות.

 

הבעל – שבינתיים הפך לגרוש – לא שילם דבר והאישה נאלצה לפתוח נגדו תיק בהוצאה לפועל. כחודשיים לאחר מכן הבעל הגיש בקשה למתן צו כינוס ולהכרזתו כפושט רגל. בנובמבר 2014 בקשתו התקבלה והוטל עליו תשלום חודשי של 700 שקל, שלאחר מכן הופחת ל-350 שקל.

 

האישה בתגובה ביקשה לבטל את הליך פשיטת הרגל. לדבריה, בעלה לשעבר סיכן את חייה וגרם לה לנזקים המשפיעים עליה עד היום. האישה הדגישה כי מבחינה מוסרית אין לתת לבעל הפטר מהחוב כלפיה, הדבר אינו מתיישב עם מטרת הליכי פשיטת הרגל ומהווה מסר שלילי המחליש את ההרתעה כלפי אנשים אלימים. היא ציינה כי החוב היחיד שלו הוא סכום הפיצויים ואין לו נושים נוספים.

 

החייב השיב כי הוא מתנצל על האירוע אך ביקש להביא בחשבון את מצבו הכלכלי הקשה, את כושר עבודתו המוגבל – הוא נכה בשיעור של 100% וסובל מהתמכרות לאלכוהול ומחרדות. הוא טען בנוסף כי הליך פשיטת הרגל עשוי לתרום גם לאישה שכן הוא ישלם לה תשלום חודשי שיכסה לפחות חלק מהחוב.

 

פגיעה קשה בתחושת הצדק

 

השופט ישראל פבלו אקסלרד מבית המשפט המחוזי בבאר שבע הבהיר כי כאשר אדם מבקש פשיטת רגל יש חשיבות רבה לתום ליבו. חוב שנוצר תוך כדי ביצוע עבירה עלול בחלק מהמקרים לשלול מהחייב את "כרטיס הכניסה" לשערי ההליך.  

 צילום: bigstock

 

השופט הדגיש כי בניגוד למקרים אחרים בהם התאפשר לחייבים לנהל הליך פשיטת רגל אף שחלק מהחוב שלהם נוצר תוך כדי ביצוע עבירה, במקרה זה החוב היחיד של החייב הוא כלפי אשתו ואין לו נושים אחרים. בנוסף, החייב לא עשה כל מאמץ לשלם את הסכום בהוצאה לפועל אלא "הזדרז והגיש הבקשה לחסות תחת הגנת דיני פשיטת הרגל".

 

השופט ציין כי מדובר במקרה אלימות במשפחה קשה ביותר בו בעל פגע באשתו בביתה, במקום שאמור להיות מוגן לה ביותר, ומעשיו היו אכזריים. לדבריו, החייב אמנם ריצה עונש מאסר ו"שילם את חובו לחברה" אך את החוב הכספי לאישה לא שילם כלל.

 

בנסיבות אלה, כתב השופט, המשך הליך פשיטת הרגל יהיה משום "פגיעה קשה בתחושת הצדק ובתקנת הציבור" ולכן הוא מקבל את הבקשה ומורה על ביטול הליכי פשיטת הרגל.

 

מכיוון שהאישה לא ביקשה הוצאות, לא ניתן צו להוצאות.

 

לפסק הדין

• ב"כ המבקשת: עו"ד אמיר בן נפלא

• ב"כ המשיבים: עו"ד לירון קמפו

 

* עורך דין יניב בסט עוסק בפשיטת רגל

** הכותב לא ייצג בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת

אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

 

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer

 

באדיבות אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x