$
פרסום ושיווק

חלף עם הרוח

פרישתו של מנכ"ל הרשות השנייה שי באב"ד מסיימת כהונה קצרה אך סוערת למדי. למרות כוונות טובות הוא עוזב את התפקיד ללא השינוי שייחל לעשות

אופיר דור 09:2116.12.14
מנכ"ל הרשות השנייה שי באב"ד, שפרש שלשום מתפקידו אחרי קדנציה של שנה וחצי בלבד, הבטיח להיות רגולטור מסוג אחר. הוא נהג לציין בכל הזדמנות כי אינו מתכוון להישאר בתקשורת לאחר סיום תפקידו, ולכן אינו חושש להוביל מהלכים שלא ימצאו חן בעיני הזכייניות שבפיקוחו. באב"ד אהב לומר כי הגיע לרשות השנייה מהשוק הפרטי, מתפקיד בכיר בצים, וכי הוא שואף להנהיג את אותם סטנדרטים של ניהול ויעילות במגזר הציבורי.

 

ואולם, למרות הרבה כוונות טובות ורצון לשנות באב"ד עוזב את התפקיד מבלי שהצליח לחולל שינוי משמעותי ברשות השנייה או בשוק הטלוויזיה והרדיו המסחריים. ההערכות שנשמעו לאורך רוב כהונתו כי הוא רואה ברשות השנייה קרש קפיצה התבררו כנכונות, ומעט מאוד אנשים בשוק התקשורת הופתעו לשמוע על החלטתו להיכנס לפוליטיקה ולהצטרף למפלגתו של משה כחלון, שבחר בו לתפקיד (מי שמינה את באב"ד בפועל היה ארדן במאי 2013).

 

באב"ד. לא הצליח ליצור דיאלוג אמיתי עם זכייניות ערוץ 2 באב"ד. לא הצליח ליצור דיאלוג אמיתי עם זכייניות ערוץ 2

 

העובדה שלא הגיע מאותה ברנז'ה תקשורתית היתה בעוכריו והוא לא הצליח לרכוש את אמונם של בכירי הזכייניות. אלה זלזלו בהבנה שלו את שוק התקשורת וטענו שהוא רץ לצבור הישגים מהירים מבלי ללמוד היטב את השוק שהוא מפקח עליו. אף שנקט מדיניות תקיפה מול הזכייניות בנושאים רבים והכפיל ואף שילש את הקנסות שהוטלו עליהן בנוגע לשידור תוכן שיווקי, קשה לומר שבאב"ד הצליח לייצר הרתעה או לשנות את התנהלות קברניטי ערוץ 2 ו־10.

 

במרכז כהונתו הקצרה עמדה התוכנית לפיצול ערוץ 2 ולהפיכת קשת ורשת לערוצים עצמאיים ב־2015. באב"ד קידם אותה לצדו של שר התקשורת היוצא גלעד ארדן. הוא העריך כי ערוץ 10 לא ישרוד, ולכן שאף להכין מראש אלטרנטיבה כדי שלא יישאר בסוף רק ערוץ מסחרי אחד עם חברת חדשות אחת. נוסף על כך, באב"ד סבר כי לערוץ 2 כוח מונופוליסטי מוגזם שמונע תחרות אמיתית.

 

תוכנית הפיצול המוקדם של ערוץ 2 נגדעה על ידי ראש הממשלה, כשהודיע כי הוא מקפיא את תיקון החקיקה לאחר שאושר כמעט פה אחד בוועדת השרים לחקיקה. אי אפשר כמובן להאשים את באב"ד בהחלטת נתניהו להקפיא את התוכנית, אולם אפשר להתווכח עם האופן שבו ניסה לקדם אותה עם ארדן. השניים לא השכילו לגייס את הזכייניות לתמוך בפיצול המוקדם, ואף שלאורך כמה חודשים נראה היה כי קשת תתמוך בו, בסופו של דבר היא שינתה את דעתה ונסוגה. הזכייניות שבו וטענו כי הפיצול נכפה עליהן ולא התקיים איתן דיאלוג על התנאים שלו.

 

מלבד זאת, הרשות השנייה המשיכה לזגזג בתקופתו של באב"ד בכל הנוגע ליחסה לערוץ 10. באב"ד הגיע נחוש שלא להמשיך את מסורת ההקלות שניתנו לערוץ בידי קודמיו, אך לא הצליח לעמוד מאחורי ההצהרות והערוץ קיבל עוד ועוד הזדמנויות לשרוד, גם כאשר המשיך לא לשלם את חובותיו לרשות השנייה.

 

על באב"ד אי אפשר להגיד שהגיע רק כדי לחמם את הכיסא וליהנות מתפקיד נוח ברשות השנייה, אבל בכהונתו הקצרה הוא לא הצליח להוביל דרך ברורה. הוא הצהיר כי הוא רוצה להחזיר את השפיות לשוק הטלוויזיה המסחרית והציג עבודות כלכליות המעידות שאין מקום ליותר משני שחקנים בתחום, אך לצד זה המשיך לקדם את הפרדת קשת ורשת במקביל לסיוע להישרדות של ערוץ 10. הוא דיבר על הצורך בדה־רגולציה בשוק הטלוויזיה, אבל באותה המידה הגדיל את הקנסות של הזכייניות והרבה לבקר אותן על תוכניות הריאליטי שהן משדרות. הוא נפרד מהתפקיד בלי שמשהו מהותי באמת ישתנה.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x