ישראל מתחברת לכלכלה
 

טכנולוגי


אנדרואיד מרקט 
תגיות קשורות לכתבה
מניות קשורות לכתבה
     

    הבלגן חוגג באנדרואיד מרקט

    הרשת מהללת את חנות האפליקציות של גוגל, אבל היא נהפכת לכאב ראש למפתחים ולמשתמשים

    שי ענבל

    28.11.09, 16:22
    4 תגובות

    האנדרואיד מרקט, חנות האפליקציות של מערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל, צוברת ברשת מוניטין של מפלט למפתחי אפליקציות אייפון שנמאס להם לעבור את תהליך האישור המייגע בחנות המקבילה של אפל. היא חופשית, מבוססת קוד פתוח, וחשוב מכל — ההעלאה של יישום למרקט היא מיידית.

     

    אך בפועל מתברר שפיתוח אפליקציות לאנדרואיד הוא עבודה מתסכלת לא פחות ואולי אף יותר. הבעיה העיקרית היא שיישום הפועל בצורה תקינה בטלפון אחד שבו מותקנת האנדרואיד, לא תמיד יפעל בטלפון אחר עם אותה מערכת הפעלה. אנדרואיד קיימת בעשרות וריאציות שנוצרו על ידי מפעילות ויצרנים שונים ברחבי העולם. כולם מתאימים את ההגדרות ומוסיפים פונקציות ותכונות לפי ראות עיניהם.

     

    בינתיים המפתחים של אפליקציות לאנדרואיד מרקט מורטים שערות. הם משקיעים משאבים עצומים בתיקוני באגים והתחקות אחר הגורמים המסתוריים לתקלות במכשירים השונים הקיימים בשוק. רבים מהם אף הגדירו לאחרונה את תהליך הפיתוח כ"ירייה באפלה".

     

    ומה יהא על המשתמש? כאשר הוא נכנס לחנות האפליקציות של אפל, נוקיה או בלקברי, הוא רואה אך ורק את היישומים התואמים לו. באנדרואיד מרקט מוצגות
    בפניו אלפי אפליקציות שפשוט לא יפעלו אצלו, או גרוע מכך — יפעלו באופן בעייתי ואף יגרמו לקריסה ותקיעת המכשיר. אין מערכת סינון באנדרואיד מרקט, וגם אם מערכת כזו תושק — לא בטוח שזה יעזור. האנדרואיד מתפתח מהר מאוד, אפילו מהר מדי, ונכנס כל הזמן לעוד יצרניות, דגמים ומפעילים. חוסר האחידות רק יגדל בהתמדה. זהו תהליך בלתי נמנע ואופייני לכל פרויקט קוד פתוח, במיוחד לאנדרואיד מבוסס הלינוקס.

     

    השנה הקרובה, שבה יושקו עשרות מכשירים, תהיה שנת מבחן עבור האנדרואיד. אם גוגל לא תשכיל להנהיג סטנדרט, המפתחים ינטשו והמרקט פשוט לא יוכל לשמש אלטרנטיבה רצינית. ללא חנות אפליקציות ראויה, האנדרואיד צפוי לגווע מהר מאוד ולהיעלם כלעומת שבא. 

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    4 תגובות ל ”הבלגן חוגג באנדרואיד מרקט“

    (4 תגובות)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע