$
חדשות טכנולוגיה

"אין עם מי לדבר באפל"

פליקסווגון הישראלית פיתחה יישום המאפשר לצלם ולשדר סרטוני וידיאו באמצעות האייפון, אך אפל לא מעלה אותו לאתר התוכנות שלה, ולכן ניתן להשתמש בו רק במכשירים פרוצים

אסף גלעד 16:2025.08.08

התגובות המעורבות שמעוררים המכשירים החדשים של אייפון לא פסחו גם על החברות שמתפרנסות מפיתוח תוכנות עבור הטלפונים, בהן חברות ישראליות רבות. כמו הצרכנים, גם המנהלים בחברות הללו פיתחו יחסי אהבה-שנאה עם המכשיר המעוצב והיוקרתי, שהתגלה גם כמשופע בבעיות בחומרה.

 

"אפל הוציאו מכשיר שיש בו מהירות פעולה ועיצוב מושלם, אבל יכולות וידיאו ירודות", אומר ערן הס, מנכ"ל פליקסווגון (Flixwagon), חברה ישראלית שמפתחת יישום המאפשר למכשיר סלולרי בעל מצלמה להפוך למצלמת וידאו המשדרת בשידור חי.

 

ערן הס, מנכ"ל פליקסווגון (מימין) ורועי גינת, סמנכ"ל הטכנולוגיות ערן הס, מנכ"ל פליקסווגון (מימין) ורועי גינת, סמנכ"ל הטכנולוגיות צילום: אוראל כהן

 

פליקסווגון הוציאה לאחרונה תוכנה חדשה המאפשרת לבעלי מכשיר האייפון החדש לצלם ולשדר. למרות שהמכשיר צויד במיטב טכנולוגית הצילום, אוסרת אפל על כל שימוש בתוכנה שתנצל את היכולות הללו, מסיבות ששמורות אצלה, ולכן היישום ניתן כיום להורדה רק על מכשירים שבהם נפרצה מערכת ההפעלה של אפל.

 

"זה מאוד מוזר. לדעתי אין כאן כוונה זדונית או מיוחדת לפגוע ביכולות הווידיאו של המכשיר", אומר הס. "העניין פשוט לא נמצא על סדר היום של חברת אפל שטרודה כנראה באלף משימות אחרות", הוא מעריך. הס התדפק על דלתה של אפל שוב ושוב, בכדי להפוך את התוכנה שלו לחוקית וניתנת להורדה באתר התוכנות הרשמיות של אפל (App-Store). "באפל אין עם מי לדבר. אני מוכן לעשות הכל: למלא טפסים ולשחות בבירוקרטיה שלהם, אבל הם פשוט לא עונים. זו מדיניות של גן-סגור". לו היתה התוכנה של הס וצוות הפיתוח שלו הופכת לרשמית, ניתן היה לגבות תשלום על כל הורדה. כרגע, נאלצים בפליקסווייגון לחלק תוכנות חינם למכשירי אייפון פרוצים.

 

מדוע לא זנחתם את האייפון לטובת מכשירים כגון נוקיה וסוני-אריקסון?

"יש לנו שיתוף פעולה מצוין עם סוני ונוקיה, אפילו עם מיקרוסופט. הגישה שלהם הפוכה ממש לזו של אפל: הם משדרים לא רק פתיחות כלפי המפתחים העצמאים אלא אפילו מעודדים אותנו. אבל אנחנו לא יכולים לזנוח את האייפון וגם לא רוצים: נתח גדול של ההורדות של התוכנה שלנו הגיעה דווקא ממכשירי אייפון פרוצים. 15 אלף הורדות מתוך כ-38 אלף – הנתח הגדול ביותר השייך למכשיר אחד." אומר הס. "הסיבה לכך היא פשוטה: בניגוד למכשירי נוקיה, באייפון האפשרות היחידה להשתמש בצילום וידאו ושידורה היא רק דרך הורדת תוכנת וידיאו יחודית (כגון פליקסווייגון או Qik, א"ג). במכשירי נוקיה יש אלטרנטיבות אחרות, מכיוון שמכשיריה מגיעים עם יכולות וידיאו ותוכנות זמינות".

 

יכול להיות שאפל מעדיפה לפתח יישום וידאו משלה ברגעים אלה?

"יצרן רציני לא היה יוצא ללא יישום וידיאו על המכשיר לו היתה לו הכוונה לכך", אומר רועי גינת, סמנכ"ל הטכנולוגיות של פליקסווגון. "קל וחומר כשמדובר במכשיר קל ונייד, שעדכון תוכנות בו הוא לא דבר כל כך פשוט. אני די בטוח שאם אפל היתה מתכננת יישום וידיאו הוא היה יוצא על המכשיר בעת השקתו. ייתכן והיא לא עשתה זאת בגלל שהחומרה שלה אינה בנויה לכך".

 

המשתמש הפרטי כמעט ואינו מכניס כיום כסף לקופת המזומנים של פליקסווגון. עיקר הכנסותיה מגיעות מאולפנים וגופי שידור כגון MTV, בעיקר משידורים אינטראקטיביים המערבים גם את הקהל. כך למשל, יישום של פליקסווגון יאפשר להעביר שידורים מן הקהל שישתתף בוועידות של המפלגה הדמוקרטית והמפלגה הרפובליקאית בארה"ב.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x