$
פרסום ושיווק

ההצבעה על הוספת ערוץ החינוכית לטלוויזיה הדיגיטלית נדחתה למחר

עלות הצעת החוק נאמדת בכ-4.5 מיליון שקלים לקופת המדינה. מנכ"ל ערוץ החינוכית, יפה ויגודסקי: "הערוץ חייב להיות חלק מחבילת החינם, וכל טענה טכנית היא מיותרת לגמרי"

שאול אמסטרדמסקי 12:0922.07.08

נדחתה למחר (ד') ההצבעה בוועדת הכלכלה, על הצעת החוק לצירוף ערוץ החינוכית (ערוץ 23) לחבילת הטלוויזיה הדיגיטלית.

 

הדחייה נובעת מבקשתם של חלק מחברי הכנסת להכליל בחבילה הדיגיטלית גם את הערוץ הרוסי. את הצעת החוק להוספת ערוץ החינוכית  לערוצי הטלוויזיה הדיגיטלית יזמו הח"כים רונית תירוש (קדימה) ואבישי ברוורמן (עבודה).

 

במסגרת הדיון היום בוועדת הכלכלה נקבע, כי במידה שיצורף ערוץ החינוכית לחבילה, הרי שבעת התחלת השידורים הדיגיטליים, שצפויה בחודש מאי 2009, יפסיק ערוץ החינוכית לשדר באמצעות ערוצים 1 ו-2.

 

עלות הצעת החוק נאמדת בכ-4.5 מיליון שקלים לקופת המדינה. לקראת הכנת הצעת החוק לקריאה שניה ושלישית, תשקול הוועדה האם לדון בחובה המוטלת כיום על הכבלים והלווין לשדר ללא תמורה את הערוצים המשודרים באמצעות החבילה הדיגיטלית, קרי ערוצים 1, 2, 10, 33 ו-99.

 

הדיון בוועדת הכלכלה החל אמנם סביב הוספת ערוץ החינוכית לחבילה הדיגיטלית, אולם גלש עד מהרה להוספת ערוצים נוספים לחבילה, דוגמת הערוץ הרוסי. יו"ר ועדת הכספים, ח"כ סטס מיסז'ניקוב, אמר בדיון: "כשניהלנו את הדיונים על הקמת הטלוויזיה הדיגיטלית לא כללנו את הטלוויזיה החינוכית, כשם שלא כללנו את הערוץ הרוסי, שפונה למיליון תושבים דוברי רוסית. אני שמח שהח"כים יזמו את הצעת החוק להכניס את ערוץ החינוכית לחבילה, שאני תומך בה. לא ברור לי איך שרת החינוך, שהיא חלק מן הממשלה, לא חשבה על כך בעצמה ואף התנגדה לכך במליאת הכנסת".

 

ביום ד' האחרון אישרה הכנסת בקריאה טרומית הצעת חוק להוספת הערוץ הרוסי לחבילה. ח"כ מיסז'ניקוב ביקש להוסיף את ערוץ 9 להצעת החוק שנידונה אתמול בוועדת הכלכלה, אולם מרבית חברי הוועדה הצביעו נגד הצעתו של מיסז'ניקוב. אולם בתום הדיון ביקש ח"כ אמנון כהן (ש"ס) לקיים הצבעה חוזרת על הוספת הערוץ הרוסי לחבילה. כהן נחשב מקורב ללב לבייב, בעלי הערוץ הרוסי. לפיכך, דחתה הוועדה את ההצבעה למחר.

 

מנכ"ל הרשות השניה, מנשה סמירה, אמר בדיון, כי בעוד שהמערך שמוקם בימים אלו מסוגל מבחינה טכנית להכיל ערוץ אחד נוסף בעלות שולית יחסית, הרי שהוספת ערוצים מעבר לכך תיצור צורך בהרחבת מערך השידורים בצורה משמעותית, דבר שמשמעותו עלות תקציבית נוספת של כ-19 מיליון דולרים.

 

מוטי שקלאר מנכל רשות השידור. "מוטב להתרכז בערוץ החינוכית בלבד" מוטי שקלאר מנכל רשות השידור. "מוטב להתרכז בערוץ החינוכית בלבד" צילום: אלכס קולומויסקי

 

מנכ"ל רשות השידור, מוטי שקלאר, הוסיף על הדברים, כי "יש מקום לערוץ החינוכית בפלטפורמה, אולם אם הדבר יביא לדחייה של העניין אזי חבל על הזמן. הוספת ערוצים נוספים תסתום את הגולל על היוזמה, ולכן מוטב להתרכז בערוץ החינוכית בלבד".

 

מנכ"ל ערוץ החינוכית, יפה ויגודסקי, אמרה בדיון, כי "הערוץ אמור להיות ערוץ חינוכי לרשות כל הציבור, ובגלל זה אנחנו משדרים גם בערוצים 1 ו-2 וגם בערוץ 23 באמצעות שידורי הכבלים והלוויין. הערוץ חייב להיות חלק מחבילת החינם, וכל טענה טכנית היא מיותרת לגמרי. הוספת הערוץ לחבילה תחסוך למדינה כ-20 מיליון שקלים בשנה, משום שנוכל להפסיק לשדר באמצעות ערוצים 1 ו-2 וכך נוכל להפסיק לשלם את האגרות שאנו משלמים כיום".

 

יוזמת הצעת החוק להוספת ערוץ החינוכית, ח"כ רונית תירוש, אמרה בפתח הדיון, כי "כשנותנים לאזרחי ישראל את האפשרות לקבל בחינם במסגרת חבילה בסיסית מספר ערוצים שנמצאו רלבנטיים לכלל האוכלוסיה, יהיה זה עוול שלא לכלול גם את ערוץ החינוכית משום שזהו ערוץ שמכוון לקהילה רחבה ומגוונת שיש בה גם ילדים ובני נוער וגם הורים שמעוניינים לקבל תכניות איכותיות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x