$
קורונה

האופטימיסט

ראש ה-FDA לשעבר: "אני בטוח שיהיה טיפול לקורונה כבר בקיץ"

בראיון ל-CNBC סיפר סקוט גוטליב, לשעבר ראש מינהל המזון והתרופות האמריקאי על מחקר שנעשה ואמר כי "היצרנים כבר מדברים על עשרות אלפי מנות מוכנות לקיץ". עם זאת, הוא אומר כי המגפה תמשיך להתפשט בארה"ב, כאשר חודש אפריל צפוי להיות קשה במיוחד

שירות כלכליסט 11:4728.03.20

ד"ר סקוט גוטליב, לשעבר ראש מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), התראיין ל-CNBC בנוגע להתפרצות מגפת הקורונה בארה"ב והתקווה למציאת טיפול בהקדם. יחד עם התחזית האופטימית, הוא צייר תמונה מדאיגה על המצב בערים שונות בארה"ב ואמר שהמגפה תימשך לפחות עד מאי, כאשר חודש אפריל צפוי להיות קשה במיוחד.  

 

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

 

"אנחנו נצליח לשטח את העקומה ואני בטוח שיהיה לנו טיפול לנגיף כבר בקיץ ותוכנית בדיקות הרבה יותר רצינית, כך שנוכל לזהות התפרצויות ביתר קלות, להתמודד איתן, כשברשותנו תרופות להציל אנשים חולים, כך שזאת תהיה מחלה שונה לגמריי ככל שהזמן יעבור, אך אנחנו צריכים לעבור את אפריל ואנחנו צריכים להגיע לקיץ", אמר גוטליב.

 

"ישנו מחקר שמראה שלפלזמה הנלקחת מאנשים שהיו חולים והחלימו, ואז הוזרקה באנשים חולים ישנם יתרונות טיפוליים וזה מתיישב עם מה שאנחנו יודעים על הנסיוב. השתמשו בזה ב-H1N1 (שפעת העופות) ובשפעת הספרדית עם יתרונות טיפוליים.

 

 

 

"זה מחקר קטן, רק חמישה חולים, אבל התוצאות שלו די דרמטיות. כך שתרופות שכבר עובדים עליהן יכולות להיות מאוד מבטיחות, והיצרנים כבר מדברים על עשרות אלפי מנות מוכנות לקיץ עם אפקט אנטי וויראלי.

 

"אנחנו צריכים להצליח להשיג תרופה לנגיף הזה, זה לא נגיף שקשה למצוא לו תרופה. הנגיף לא משתכפל בצורה מסובכת, כך שאני חושב שזאת ההתמקדות של כל ענף התרופות כעת, אני חושב שתהיה לנו תרופה בקרוב". 

 

 

 

נצא מזה, אבל קודם צריך לעבור את אפריל

 

יחד עם התחזית האופטימית למציאת טיפול, התייחס גוטליב גם למאבק בהתפרצות בארה"ב בשבוע האחרון, לאור תמונת המצב המדאיגה שלפיה מספר המקרים במדינה עלה על 100 אלף ומספרם הוכפל בשלושה ימים: "אנחנו מתקדמים בגלל שיישמנו צעדים להתמודדות שיעצרו בסופו של דבר את התפשטות הנגיף ברחבי ארה"ב, כולל בעיר ניו יורק. 

 

"ניו יורק תגיע לשיא בשבועיים הקרובים והעקומה האפידמית שלה תתחיל לרדת. אך יש הרבה עבודה עד שנגיע לשם. אפריל יהיה חודש קשה. אנחנו נצא מזה, ובסוף אפריל נראה את העקומה האפידמית של ארצות הברית יורדת ונהיה בצד השני של זה. אך ערים אחרות - וזה ברור כעת - יתחילו לעלות במהלך אפריל. אם תסתכל על ניו אורלינס - היו להם 12 אלף מקרים שם, שיקגו - 12 אלף, רבבות בדטריוט, מיאמי - 650, פילדלפיה ב-650.

סקוט גוטליב סקוט גוטליב צילום: גטי אימג'ס

 

 

לדברי גוטליב, "יש עוד ערים עם מספרים נמוכים מאלו, וקרובים אליהם, אך בערים שהזכרתי לא מתבצעות מספיק בדיקות - מה שמרמז שמצפות להן התפרצויות גדולות בעתיד, שאותן יהיה קשה להכיל ותהיה להן אפידמיה משלהן. כך שמה שחשבנו שיהיה אפידמיה של עיר אחת, כפי שהיה בווהאן שבסין, שם הצליחו להכיל את זה במרכז אחד, שכאן אמור היה לניו יורק, סביר להניח שתהיה אפידמיה סדרתית, שבה זה מתגלגל בין הערים, כך שזה ימשך הרבה יותר זמן".

 

כשנשאל גוטליב מה מחפשים שירותי הבריאות האמריקאיים, השיב: "את הצמיחה במקרים המאומתים בערים האלו ובערים העוקבות להן. אם נתחיל לראות צמיחה משמעותית, של הכפלה במספר המקרים המדווחים במהלך שלושת הימים הקרובים - זה יהיה סימן די שלילי שתהיה לנו התפרצות משמעותית בערים האלו ואולי גם אפידמיה. הדבר השני שאנחנו נבחן הוא את שיעור המקרים החיוביים - כמה אנשים שנבדקו נמצאו חיובים.

 

"כרגע בניו יורק זה גבוה מאוד - קרוב ל-50% באזורים מסוימיים בעיר. בחלקים אחרים במדינה זה קרוב ל-20%. אם שיעור (המקרים) החיוביים נשאר ברמות האלו ברחבי ארצות הברית או במרכזים שבהם אנחנו יודעים שיש התפרצות, זה רמז שצפויה לנו אפידמיה ארוכה יותר משחשבנו. כך שבעוד חלק מהמודלים האופטימיים מדברים על שיא ההתפרצות באמצע אפריל, זה כנראה יימשך עד סוף אפריל תחילת מאי".

 

כשנשאל על רעיון החזרה לעבודה השיב גוטליב: "אני חושב שאפריל יהיה חודש קשה. השיח צריך לעסוק בשאלה כיצד נכניס משאבים לערים האלו על מנת לתמוך במערכת הבריאות ולנסות להציל חיים. בזה אנחנו צריכים להתמקד כרגע. חודש אפריל יהיה החודש הקשה יותר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x