סגור

"נקודת מפנה": וורן באפט וביל גייטס בונים כור גרעיני מבוסס נתרן

חברות החשמל שבבעלות החברים המיליארדרים - טרה פאוור של גייטס ופסיפיקורפ של באפט - החליטו לבנות את הכור הגרעיני הראשון שלהן, שיתבסס על נתרן, בוויומינג. כורים קטנים ומתקדמים שמתבססים על טכנולוגיה נטולת פחם נחשבים על ידי רבים כמקור עתידי לאנרגיה חלופית, וצפויים להיות חלק מהותי מהמאבק במשבר האקלים

חברות החשמל שבבעלות החברים המיליארדרים וורן באפט וביל גייטס, בחרו לבנות את הכור הגרעיני הראשון שלהן שיתבסס על נתרן בוויומינג, באתר של מפעל פחם לשעבר. כך לפי הודעה שפרסמו אתמול (ד'), טרה פאוור (TerraPower) שהוקמה על ידי גייטס לפני 15 שנה, ופסיפיקורפ (PacifiCorp) שבבעלות ברקשייר האת'וויי של באפט.
כורים קטנים ומתקדמים יותר, שפועלים על דלקים שונים מאלו בהם נעשה שימוש בכורים המסורתיים ובהתבסס על טכנולוגיה נטולת פחם, נחשבים על ידי רבים ככורים שיכולים לשמש כמקור אנרגיה חלופי, כמו רוח וסולר, ויהיו מהותיים במאמצים של מדינות לצמצם את הפליטה הגורמת לשינויי אקלים.
"אנחנו חושבים שהנתרן יהיה נקודת המפנה של תעשיית האנרגיה", אמר גייטס במסיבת העיתונאים שבה הכריזו על השקת הפרויקט בוויומינג. "זה המסלול המהיר והברור ביותר שלנו להגיע לאפס פליטת פחמן", הוסיף מושל ויומינג מארק גורדון.
הפרויקט כולל מתקן של 345 מגה וואט לקירור נתרן, עם אחסון אנרגיה המבוסס על מלח מותך שיכול להעלות את התפוקה של הכור ל-500 מגה וואט בשיא הביקוש לאנרגיה. בשנה שעבה טענו בטרה פאוור כי הכורים יעלו בסביבות מיליארד דולר.
1 צפייה בגלריה
מימין ביל גייטס ו  וורן באפט
מימין ביל גייטס ו  וורן באפט
ביל גייטס ווורן באפט
(צילום: רויטרס)
בשנה שעברה העניק משרד האנרגיה האמריקאי מימון ראשוני של 80 מיליון דולר לטרה פאוור כדי שהחברה תוכל להדגים את טכנולוגיית הנתרן, ובמשרד התחייבו להעביר מימון נוסף בשנים הבאות בהתאם להקצאות שייקבעו בקונגרס. לפי כריס לבסקיו, נשיא ומנכ"ל טרה פאוור, הקמת כור ההדגמה תימשך שבע שנים. "אנחנו נזדקק לסוג כזה של אנרגיה נקייה במערכת שלנו בשנות ה-30 של המאה הנוכחית", אמר במסיבת העיתונאים.