סגור

השמינית בעולם: 100 אלף מתו מקורונה בצרפת

צרפת היא המדינה השלישית באירופה עם יותר מ-100 אלף קורבנות: "מעולם לא חשבנו שנגיע למספר הזה". בגרמניה מודאגים מהגל השלישי של הנגיף: "בתי חולים במצב דרמטי"

צרפת הפכה אמש למדינה השמינית בעולם, והשלישית באירופה, עם יותר מ-100,000 מתים מקורונה. לפי משרד הבריאות הצרפתי עוד 300 חולי קורונה מתו ביממה האחרונה. מספר הקורבנות מתחילת המגפה בצרפת הגיע היום ל-100,077 בני אדם.


המדינות הנוספות עם יותר מ-100,000 מתים מקורונה הן ארה"ב, ברזיל, מקסיקו, הודו, רוסיה, בריטניה ואיטליה. יותר מ-3 מיליון בני אדם מתו מקורונה ברחבי העולם מתחילת המגפה. השבוע הגיע מספר קורבנות הקורונה באירופה ליותר ממיליון.
ליונל פטיפה, נשיא ארגון קורבנות הקורונה בצרפת, אמר שמדובר בנקודת ציון משמעותית - אחרי חודשים שבהם הציבור "התרגל" לנגיף. "מעולם לא חשבנו שנגיע למספר הזה", הוא ציין. פטיפה, שרעייתו ג'ולי מתה מקורונה ב-29 במרץ אשתקד, אמר שמשפחות הקורבנות "רוצות שהממשלה תבצע מחווה קולקטיבית כדי להכיר באובדן שלהן".

1 צפייה בגלריה
מגדל אייפל סגר פריז צרפת קורונה וירוס
מגדל אייפל סגר פריז צרפת קורונה וירוס
פריז
(צילום: אם סי טי)
נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר לעיתון לה פריזיאן שהוא חושב על כל קורבנות הקורונה בצרפת, ועל בני המשפחות שלהם. מקרון אמר שהמגפה הייתה "אכזרית כל כך" לאנשים שברגעיהם האחרונים, ובמותם, לא יכלו להיות עם יקיריהם - "אבא, אמא, אהוב, חבר". בנוסף ציין מקרון שהמשבר הראה גם את "היכולת של העם הצרפתי להתאחד".
הדובר של מקרון, גבריאל אטאל, אמר שמוקדם מדי לקבוע תאריך ספציפי כדי לציין את קורבנות הקורונה בצרפת – בשעה שהצרפתים ממשיכים להתמודד עם הגל השלישי של הנגיף. "תהיה מחווה, בוודאות, יהיה אבל לאומי לזכר קורבנות הקורונה", אמר אתמול אטאל. "הזמן יגיע. היום אנחנו משקיעים את כל הכוחות שלנו בקרב נגד המגפה".
ב-17 במרץ 2020 הכריז מקרון "מלחמה" על הנגיף והטיל סגר ראשון במדינה. מאז מתמודדים הצרפתים עם שנה של הגבלות קשות. בתחילת אפריל נכנסה צרפת לסגר חלקי, כשהווריאנטים של הנגיף – במיוחד הבריטי, משתוללים. במקביל נמשך הסגר הלילי שהוטל באמצע דצמבר. בגל הנוכחי סובלת צרפת מעומסים כבדים בבתי החולים שלה. מספר חולי הקורונה שמאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ הגיע השבוע ליותר מ-5,900.
בתי הספר בצרפת אמורים להיפתח בהדרגה החל מ-26 באפריל. הממשלה מעריכה שהגבלות נוספות יוסרו באמצע מאי. הנשיא מקרון קיים היום פגישות כדי להתכונן לפתיחה ההדרגתית של המשק – כשבצרפת דיווח על 38,045 נדבקים חדשים ביממה האחרונה. מספר הנדבקים בצרפת הוא הגבוה באירופה – 5.2 מיליון מתחילת המגפה.
צרפת ומדינות נוספות באיחוד האירופי מנסות להעלות הילוך במבצע החיסונים שלא עומד ביעדים. כרגע קיבלו 11 מיליון צרפתים מנה אחת לפחות של החיסון. צרפת מקווה שעד הסרת ההגבלות מספר המחוסנים יגיע ל-20 מיליון – כ-38% מהאוכלוסייה הבוגרת בצרפת.
בגרמניה הזהיר אתמול ראש מכון רוברט קוך שהמצב בחלק מבתי החולים במדינה "דרמטי", כתוצאה מהטיפול בחולי הקורונה שמצבם קשה. מכון רוברט קוך למחלות מידבקות דיווח על 29,425 נדבקים חדשים ביממה האחרונה ועל 293 מתים. לותר וילר, שעומד בראש המכון, אמר שבבתי החולים בכמה ערים לא נשארו מיטות במחלקות לטיפול נמרץ.
וילר קרא להטיל הגבלות "דרסטיות" בגרמניה כדי לבלום את הגל השלישי של המגפה. וילר ושר הבריאות ינס שפאן הביעו תמיכה בהצעתה של הקנצלרית אנגלה מרקל להטיל עוצר לילי בגרמניה. במקביל פורסם שמרקל תקבל מחר את החיסון של אסטרה-זניקה. גרמניה מאשרת להשתמש בחיסון השבדי רק כדי לחסן בני 60 ומעלה. הקנצלרית בת 66.
דנמרק הפכה השבוע למדינה הראשונה בעולם שמפסיקה לצמיתות את השימוש בחיסון של אסטרה-זניקה – בעקבות דיווחים על עשרות מתחסנים (מתוך מיליונים) שסבלו מקרישי דם. דנמרק אמרה היום שהיא עדיין לא החליטה מה לעשות עם מנות החיסון שבהן לא תשתמש. ארגון הבריאות העולמי הציע למדינה הנורדית למסור את החיסונים למדינות אחרות.