סגור

מספיחי הקורונה: שפל בשיעורי הקבלה לאוניברסיטאות היוקרה בארה"ב

בשל הגבלות המגיפה בוטלו מבחני הקבלה, כמו ה-SCT וה-SAT - מה שהוביל לזינוק במספר המועמדים - שגרר בתורו שיעורי קבלה נמוכים במיוחד. כך למשל, באוניברסיטת הרווארד התקבלו 1,968 מועמדים, המייצגים 3.4% בלבד מתוך 57,435 האנשים שהגישו מועמדות; שיעור הקבלה בייל עמד על 4.6% מבין קרוב ל-47 אלף מועמדים - לאחר עלייה של 33% במספר הנרשמים

שיעורי הקבלה לאוניברסיטאות היוקרה בארה"ב נפלו השנה לשפל - בין השאר בשל זינוק במספר המועמדים על רקע מגיפת הקורונה. כך למשל, באוניברסיטת הרווארד התקבלו 1,968 מועמדים, המייצגים 3.4% בלבד מתוך 57,435 האנשים שהגישו מועמדות. שיעור הקבלה הנמוך ביותר עד כה עמד על 4.6% והתקבל לפני שנתיים. הירידה בשיעור הקבלה מגיעה במקביל לזינוק ב-43% במספר המועמדים.

2 צפייה בגלריה
אוניברסיטת הרווארד בוסטון 11.4.19
אוניברסיטת הרווארד בוסטון 11.4.19
אוניברסיטת הרווארד
(צילום: Harvard )
בדומה, שיעור הקבלה בייל עמד על 4.6% מבין קרוב ל-47 אלף מועמדים; גם במקרה זה נרשמה עלייה של 33% במספר הנרשמים. באוניברסיטת קולומביה בניו יורק שיעור הקבלה ירד מ-6.3% בשנה שעברה, ל-3.7% השנה - עם מעל ל-60 אלף מועמדים.
השבוע נשלחו הודעות הקבלה - ובעיקר הודעות הדחייה - לנרשמים לאוניברסיטאות היוקרה, בעיכוב של שבוע לעומת השנים הקודמות, בשל מספר הבקשות הגבוה.
2 צפייה בגלריה
בית ספר מינהל עסקים אוניברסיטת קולומביה ניו יורק
בית ספר מינהל עסקים אוניברסיטת קולומביה ניו יורק
בית ספר למינהל עסקים של אוניברסיטת קולומביה
(צילום: בלומברג)
הסיבה העיקרית לזינוק הזה ברישום היא מביטול מבחני הקבלה, כמו ה-SCT או ה-SAT, בשל הגבלות הקורונה. עם זאת, המגפה הובילה גם לירידה במספר המקומות הפנויים, שכן מספר גבוה יחסית של סטודנטים דחו את הלימודים מהשנה לשנה הבאה בשל המגיפה. "10% מהסטודנטים שיתחילו בסתיו התקבלו כבר לפני שנה והחליטו לקחת שנת חופש", הסביר לוול סטריט ג'ורנל כריסטוף גוטנטאג, דיקן קבלת הסטודנטים לתואר ראשון באוניברסיטת דיוק, שם עלייה של 25% במספר הנרשמים הובילה לירידה בשיעור הקבלה לשפל של 5.8%, לעומת 8.1% בשנה הקודמת. "בעקבות זאת היו לנו פחות מקומות פנויים מבדרך כלל", הסביר.
עם זאת, בעוד שהביקוש לאוניברסיטאות היוקרה רק גובר, במוסדות הפחות מוכרים מספר הנרשמים נותר ללא שינוי או אף ירד לעומת שנים קודמות. "המוסדות העשירים ממשיכים להתעשר ושאר המוסדות נקלעים לקשיים", סיכם ביל קונלי, המייסד של חברת ייעוץ לנרשמים למכללות ולאוניברסיטאות. "אני חושב שנמשיך לראות את הפער בין האליטות, האוניברסיטאות הכמעט אליטות וכל השאר", הוסיף.