$
קורונה

אביגיל דיסני נגד הפיטורים ההמוניים בחברה: "הבונוסים למנהלים יכלו לשלם 3 חודשי שכר לעובדים"

הנכדה של רוי דיסני, אחיו של וולט, תוקפת את ההחלטה של החברה לשלוח לחל"ת 100 אלף עובדים; לדבריה, הבונוסים בהיקף של 1.5 מיליארד הדולרים "הולכים לאנשים שכבר אוספים מענקים שערורייתיים במשך שנים"

שירות כלכליסט 21:1522.04.20

ענקית המדיה והבידור דיסני הודיעה אתמול על הוצאה המונית של עובדיה לחופשה ללא תשלום, כ-100 אלף מעובדי הקבוצה – צעד שיחסוך לה כ-500 מיליון דולר מדי חודש. שעות לאחרי ההודעה הגיעה התגובה התוקפנית של אחת המבקרות החריפות של הקבוצה – הנכדה של רוי דיסני, אחיו של וולט דיסני בכבודה ובעצמה, יוצרת הקולנוע אביגיל דיסני.

 

אביגיל דיסני פתחה בשרשרת ציוצים תוקפנית שבה הבהירה בדיוק מה היא חושבת על ההתנהלות הפושעת של החברה ושל מנהליה חסרי הרגישות. "שמרתי על הפה שלי בשל העובדה שבמגיפה זה לא הזמן לתקוף אנשים באף עניין אלא אם הם פוגעים בנו בהיבט של בריאות הציבור. חשבתי שזה יכול אולי להיות רגע של שלווה ושל פיוס. אבל אני מרגישה שרשור בדרך".

 

מספר העובדים החריג שעליה הודיעה דיסני בהוצאה לחל"ת נובעת בעיקר מכך שדיסני היא מעצמת ענק שמעסיקה עשרות אלפי עובדים בכל תחומי המדיה. מעבר לכך, היא כמובן לא החברה הגדולה היחידה ששחררה את העובדים כחלק מההתמודדות עם משבר הקורונה.

 

ובכל זאת, העובדה שדיסני בחרה לחסוך על חשבון העובדים ולא לעצור את החלוקה לבעלי המניות, באמצעות דיבידנדים או רכישת מניות, אינה מקובלת, בלשון המעטה, על היורשת – שהחלה את השלב הבא בטיעון בפתגם הידוע: What The Actial F*** (הכוכביות במקור).

 

 

אביגיל דיסני אביגיל דיסני צילום: גטי אימג'ס

 

"הדיבידנדים לא כולם רעים, יש אנשים שמסתמכים עליהם, אבל את 80% מהמניות מחזיקים מהעשירים ביותר שהם 10%. כך שהתירוץ הזה אינו מספק. אבל הזעם האמיתי שלי הוא כמובן על הבונוסים האלה – 1.5 מיליארד דולר. זה יכול לשלם שלושה חודשי שכר לעובדים שבחזית וזה הולך לאנשים שכבר אוספים מענקים שערורייתיים במשך שנים", כותבת דיסני ומתייחסת למענקים של המנכ"ל והיו"ר ושל כל צוות ההנהלה הבכיר – בשלב זה לא בוטלו המענקים ל-2020.

 

בעניין הרכישות העצמיות של החברה היא מציינת: "בין 31 במרץ 2018 ל-30 ביוני 2019 החברה ביצעה רכישה עצמית בסכום כולל של 11.5 מילארד דולר. אף אחד לא יכול היה לחזות את המשבר הנוכחי,  אבל כל אחד יכול לצפות לאיזשהו משבר. זה חלק מהאחריות של המנהלים. והנהלה טובה, סולידית, כשירה היא זו שמצדיקה את הכסף שמקבלים אנשיה, כך אומרים לנו".

 

אביגיל תוקפת במשך שנים גם את מדיניות השכר של מנהלי החברה. המנהלים הבכירים של דיסני, בראשות היו"ר בוב איגר (עד לאחרונה כמנכ"ל) והמנכ"ל הנוכחי בוב צ'אפק, קיבלו ומקבלים שכר עתק לאורך שנים.

 

איגר הודיע כי יוותר על שכרו בתקופת המשבר וצ'אפק ויתר על מחצית השכר שלו – אביגייל שקצת מבינה בעניין (היא נלחמת שנים בשכר הגבוה בדיסני) מסבירה למה להחלטה הזו אין שום משקל אמיתי.

 

"בוב איגר הרוויח 65.6 מיליון דולר ב-2018 ו-47 מיליון דולר בשנה שעברה. החבילה האחרונה שלו היא פי 900 מהשכר החציוני בדיסני, העומד על 52,000 דולר. צ'אפק עצמו יכול לקבל מענק של פי 300% מהשכר השלו, לצד מענק לטווח ארוך של לא פחות מ-15 מיליון דולר", אומרת אביגיל דיסני, ומבהירה מדוע הוויתור האמור של איגר וצ'אפק על השכר הוא לא משמעותי. "הם ויתרו על חלק מהשכר שלהם השנה, אמרתי לאנשים שצריך לחכות עד שנשמע מה יהיה החלק הנוסף של חבילת התגמול שלהם, יום התשלום האמיתי טמון בשאר החבילה".

 

אביגיי דיסני מתייחסת כמובן לעובדים שפוטרו ושאחרי מאבק ודיונים ממושכים נגד ההנהלה הצליחו להגיע לשכר מינימום של 15 דולר לשעה: "העובדים בפארקים נאלצו להילחם שנים כדי שהשכר שלהם יעל ל-15 דולר לשעה, ואנשי יחסי הציבור שיווקו אותם אך כמה שהם הקשו עליהם במאבק הזה".

x