$
קורונה

הסינגפורי שמייצר מכונות הנשמה והרוויח 3.5 מיליארד דולר מהקורונה

לי שיטיניג הוא אחד משלושת המייסדים של יצרנית מכונות ההנשמה הסינית מינדריי, והזינוק בסך 40% במניית החברה מתחילת השנה מציב אותו בחמישייה הפותחת של רשימת המיליארדרים של בלומברג; זאת בשעה שהביקושים למכונות אלה רק גדל עקב התפרצות הקורונה

שירות כלכליסט 10:3603.04.20

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

בזמן שנגיף הקורונה מחולל הרס בכלכלות ובשווקים, יש מי שמרוויח: שלושת מייסדי חברה המייצרת מכונות הנשמה הוסיפו השנה כ-7 מיליארד דולר להונם.

 

 

 

מניות חברת Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics הסינית טיפסו ב-40% השנה, בעקבות גידול בביקוש למכשירים הנדרשים להצלת מטופלים המתקשים לנשום בעצמם.

 

 

מכונת הנשמה של מינדריי מכונת הנשמה של מינדריי

 

היו"ר לי שיטינג, אזרח סינגפור והאיש העשיר ביותר במדינה שייסד את החברה יחד עם לי וונמי וז'ו האנג, הוסיף השנה 3.5 מיליארד דולר לשווי הנקי שלו והונו מוערך כעת ב-12.5 מיליארד דולר, לפי מדד המיליארדרים של בלומברג. דבר זה מציב אותו בחמישייה הפותחת בקטגוריה. ג'ף בזוס מאמזון, שנחשב לאיש העשיר בעול,ם הגדיל את הונו ב-3.4 מיליארד דולר, ואילו הונו של ביל גייטס ממיקרוסופט ירד ב-15.3 מיליארד דולר. מדינתו של לי מצפה למיתון קשה השנה בעקבות התפרצות הקורונה.

 

משבר הבריאות העולמי חשף מחסור במכונות הנשמה, וחברות רבות מפורד ועד ג'נרל מוטורס ממהרות לסייע בהגברת הייצור, מזכיר הדירקטוריון של מינדריי, וונמי, אמר כי הביקוש העולמי גדול בלפחות פי עשרה מהמלאים בבתי החולים. 

 

מניין המתים במחלה ברחבי העולם עבר את ה-53 אלף, ואילו מספר מקרי ההידבקות הגיע למיליון. איטליה וספרד הן מהמדינות המושפעות ביותר באירופה, אך המחלה מתפשטת במהירות גם ברחבי ארה"ב. האגודה לרפואת חירום מעריכה כי 960 אלף חולים יזדקקו לתמיכה במכונות הנשמה בארה"ב, כשברחבי המדינה ישנן רק כ-200 אלף מכונות כאלה. באיטליה, המדינה בעלת מספר המתים הגדול ביותר, המחסור הקשה במכונות הנשמה אילץ את הרופאים לבחור איזה חולה יחובר ומי לא.

 

עד סוף החודש שעבר, מכונות ההנשמה של מינדריי לא היו מאושרות לשימוש בשוק האמריקאי, אך מינהל המזון והתרופות אישר את השימוש בהן תחת חוק חירום שנועד להקל על המחסור. הרשאה זו היא "מתן הזדמנויות למוצרי הנשמה סיניים להיכנס לשוק האמריקאי במהירות", כתבו השבוע אנליסטים ב-Citic Securities Co.

 

 

מעונת הנשמה של מינדריי מעונת הנשמה של מינדריי צילום: רויטרס

 

הזדמנות לסינים

מינדריי, שמייצרת 3,000 מכונות הנשמה בחודש, אינה היצרנית היחידה של מכונות כאלו בסין. גם חברת Beijing Aeonmed קיבלה אישור של מינהל המזון והתרופות בחודש שעבר. מניותיה של Jiangsu Yuyue Medical Equipment, יצרנית נוספת, עלו ב-91%, והעלו את שווי השוק שלה ל -5.5 מיליארד דולר.

 

מינדריי היא אמנם בעלת שווי שוק של 44 מיליארד דולר ונחשבת לקטנה ליד ענקיות מכשירים רפואיים כמו מדטרוניק, אך לחברה הסינית יש פוטנציאל להרחיב את נתח השוק שלה, אמרה ניקי לו, אנליסטית בבלומברג.

 

מינדריי מסרה עוד השבוע כי ההזדמנות שקיבלה מאירופה גדלו באופן דרמטי, כאשר איטליה רכשה כמעט 10,000 מכונות הנשמה ומוניטורים.

 

החברה, המונה 17 חברות בנות בסין ופועלת ב-30 מדינות, מייצרת גם מערכות ניטור, דפיברילטורים, מכונות הרדמה ומערכות אינפוזיה.

x