$
כלכלה ומדיניות

ג'וליאן אסאנג' יבקש מקלט מדיני בצרפת

הדיונים לגבי הסגרתו של מייסד ויקיליקס מבריטניה לארה"ב באשמת ריגול יחלו בשבוע הבא, ועורכי דינו תולים תקוות בנשיא צרפת עמנואל מקרון. לטענת אסאנג', ממשל טראמפ החל לדרוש את הסגרתו לאחר שסירב להצהיר שרוסיה אינה מעורבת בפרשת דליפת המיילים מהמפלגה הדמוקרטית בבחירות 2016

שירות כלכליסט 17:0021.02.20

עורכי הדין החברים בצוות ההגנה האירופי של ג'וליאן אסאנג' הודיעו כי ינסו לבקש עבורו מקלט מדיני בצרפת. זאת, בעוד הדיונים לגבי הסגרתו של אסאנג' מבריטניה לארה"ב באשמת ריגול אמורים להתחיל בשבוע הבא בלונדון.

אחד מפרקליטיו של אסאנג', אריק דופונד-מורטי, אמר כי "גורלם ומעמדם של כל העיתונאים" מונחים על כף המאזניים בעניינו של אסאנג'. "המצב כה חמור עד שחובתנו לדבר על זה עם נשיא צרפת עמנואל מקרון".

 

מייסד ויקיליקס במשטרת לונדון באפריל 2019 מייסד ויקיליקס במשטרת לונדון באפריל 2019 צילום: רויטרס

 

דופונד-מורטי התייצב במסיבת עיתונאים בפריז על מנת להסביר מדוע הם רואים את התיק נגד אסאנג' כבלתי הוגן, תוך שהוא מתייחס למצבו הבריאותי הירוד ולהפרת הזכויות שלו בעת ששהה בכלא בלונדון. חברי הצוות הצרפתים אמרו כי הם עבדו על "דרישה קונקרטית" ממקרון להעניק לאסאנג' מקלט מדיני בצרפת, שם נמצאים ילדיו ושם נוסד האתר המפורסם שלו ויקיליקס.

 

בלטסר גרזון, הרכז הספרדי בצוות ההגנה של אסאנג', טען כי ממשל טראמפ הציע לאסאנג' חנינה בתמורה לכך שיצהיר כי רוסיה אינה מעורבת בהדלפת מיילים ממטה המפלגה הדמוקרטית במהלך מערכת הבחירות בארה"ב ב-2016. גרזון אמר כי אסאנג' "היה תחת לחץ מצד ממשל טראמפ" אך התנגד לעסקה מסוג זה, ולכן "ניתנה הוראה לדרוש את הסגרתו".

 

הבית הלבן הכחיש בתוקף את טענת אסאנג' בהקשר זה. עם זאת, גרזון אמר כי עדויות לכך יוצגו לבית המשפט בדיון שייפתח ביום שני הקרוב.

 

אסאנג', בן 48, שהה שבע שנים בשגרירות אקוודור בלונדון לפני שפונה ונעצר באפריל 2019. בנובמבר האחרון, ביטלה שבדיה חקירת פשעי מין שנפתחה נגדו בשל חלוף הזמן. אסאנג', אזרח אוסטרליה, זכה לגיבוי מכיוונים רבים. נציבת המועצה האירופית לזכויות אדם, דוניה מיג'טוביץ', הוסיפה ביום חמישי את קולה להתנגדות להסגרתו, תוך שהיא מציינת את החששות מהיחס שיקבל אסאנג' בכלא בארה"ב וההשפעה שתהיה לכך על חופש העיתונות.

x