$
חברה וסביבה

כל מה שידוע עד כה על הנגיף המסתורי בסין

נגיף הקורונה שהתפרץ בסין והגיע לדרום קוריאה, תאילנד ויפן שייך למשפחת קורונה - מחלה המזכירה את הסארס שלחולים בה מופיעים תסמיני דלקת ריאות; כל המידע בכלכליסט

שירות כלכליסט 13:2121.01.20
וירוס חדש ממשפחת הקורונה, מחלה מסתורית שתסמיניה מזכירים את אלה של מחלת הסארס, התפשט לאחרונה ברחבי סין ובעוד שלוש מדינות אסייתיות מאז שהופיע לראשונה בעיר ווהאן שבמרכז סין.

 

 

מאז שהחלה התפרצות הווירוס הקטלני היא נכנסה לשלב חדש בחומרתה, עם הידבקותם של מספר עובדים רפואיים ועליית מספר המתים מהווירוס ל-6. ארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול (ב') על הקמת צוות מומחים שיקבע האם יש להכריז על מצב חירום בינלאומי בשל התפרצות הנגיף.

 

ב-31 בדצמבר הזהירו הרשויות בסין את ארגון הברית העולמי (WHO) עם התפרצות המחלה, כשנודע על שורת מקרי הידבקות, כשאצל החולים הופיעו תסמינים המזכירים דלקת ריאות.

 

נוסעים מגיעים לשדה התעופה בעיר ווהאן. חשודים בהדבקות נוסעים מגיעים לשדה התעופה בעיר ווהאן. חשודים בהדבקות צילום: איי פי

 

החשש היה מהתפרצות מקרים נוספים בוואהן, עיר שאוכלוסייתה מונה כ-11 מיליון בני אדם. על כן הוכנסו החולים להסגר והחלה עבודת זיהוי מקור הווירוס. נכון לעכשיו, זיהה המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) את שוק פירות הים כחשוד העיקרי להתפרצות המחלה והוא נסגר ב-1 בינואר 2020.

 

ב-9 לינואר מסר ארגון הברית העולמי כי התפרצות הנגיף בווהאן נגרמה בגלל סוג לא מוכר של ווירוס הקורונה, שגורם למחלות בדרגות חומרה משתנות, החל מהצטננות שכיחה ועד למחלות קשות יותר, כמו הסארס.

 

כיום ידוע כי מעל 200 בני אדם כבר נדבקו בווירוס, מתוכם שבעה נמצאים במצב קשה. סך הכל כ-6 בני אדם מתו מהנגיף עד כה. רשויות הבריאות הסיניות דיווחו שמקרה המוות הראשון שנגרם כתוצאה מהווירוס התרחש ב-11 בינואר.

 

נוסעים מגיעים ליפן מסין בינואר, עם מסיכות למניעת הידבקות. נוסעים מגיעים ליפן מסין בינואר, עם מסיכות למניעת הידבקות. צילום: רויטרס

 

ב-13 בינואר הופיע לראשונה הווירוס מחוץ לגבולות סין, כשנודע על מקרה הידבקות בתאילנד, כך לפי ארגון הבריאות העולמי. הנדבקת שאובחנה היא אישה סינית עם תסמיני דלקת ריאות קלה, שהתגלו לאחר שחזרה מביקור בווהאן.

 

ב-15 בינואר הודיעה ועדת הבריאות הסינית כי לא מצאה שהווירוס הועבר בין בני אדם נוספים, אך טענה כי אפשרות כזאת "לא ניתן לשלול". למחרת, נודע על מקרה ראשון של הווירוס שהתגלה ביפן, אצל חולה ששהה בוואהן בתחילת ינואר.

 

ב-17 בינואר נפטר בוואהן אדם נוסף מהמחלה, גבר בן 69, כך לפי הרשויות.

 

באותו היום, הודיע ה-CDC האמריקאי כי יחל בבדיקת נוסעים המגיעים מוואהן לנמלי התעופה של סן פרנסיסקו, ניו יורק ולוס אנג'לס.

 

נוסעים עם מסיכות בינואר בתחנת הרכבת בבייג'ינג נוסעים עם מסיכות בינואר בתחנת הרכבת בבייג'ינג צילום: איי אף פי

 

ב-20 בינואר נרשם המוות השלישי מהמחלה והוכרזו על יותר מ-100 מקרים חדשים בסין, שהעלו חששות ממקרי התפרצות נוספים שלא יאותרו לפני תחילת חגיגות השנה הסינית ב-25 לינואר, שבמהלכה מיליוני סינים יוצאים לנסיעות ברחבי המדינה ומחוצה לה.

 

היום אותר הווירוס גם בערים בייג'ינג, שנגחאי ושנג'ן ודווח על יותר מ-200 מקרים חדשים. גם בדרום קוריאה זיהו את הווירוס, שהתפרץ אצל אזרח סיני שהגיע בטיסה מוואהן.

 

נשיא סין, שי ג'ינג פינג, אמר בהצהרתו הראשונה לאחר התפרצות המחלה כי הווירוס חייב "להיעצר באופן מוחלט". בדיווח בטלוויזיה הממלכתית של סין, אמר מומחה למחלות זיהומיות כי נמצא באופן וודאי שהווירוס מועבר בקלות בין בני אדם.

x