$
כלכלה ומדיניות

מפגן עוצמה סיני: "מזמינים את כל המדינות למיזם החגורה והדרך"

נשיא סין שי ג'ינפינג סיכם את מפגש הפורום השני של היוזמה הסינית, הכוללת בעיקר בניית תשתיות תחבורה המקשרות בין אסיה לאירופה ולאפריקה; היוזמה נתפסת כניסיון של סין להגביר את השפעתה הבינ"ל; ארה"ב והודו לא השתתפו במפגש

שירות כלכליסט 16:1027.04.19
נשיא סין שי ג'ינפינג סיכם היום (שבת) את הפורום השני של יוזמת החגורה והדרך שלו, והדגיש את היתרונות שנשאה עד כה עבור הקהילה הבינלאומית. "כל המדינות המעוניינות מוזמנות להצטרף אלינו. היוזמה הושקה ע"י סין, אך ההזדמנויות והתוצאות שלה משותפות לכל העולם", הוא אמר לכתבים עם סיום הפורום.

 

 

 

יוזמת החגורה והדרך שהושקה ב-2013 נתפסת כניסיון מצד סין להגדיל את השפעתה הבינלאומית, בעיקר על ידי מימון ובניית קווי רכבת ונמלים המחברים בין אסיה לאירופה ואפריקה. מבקרי היוזמה טוענים שעל ידי פרויקט הבנייה המאסיבי מאלצת סין מדינות מתפתחות לקחת על עצמן חובות גדולים שמיטיבים עם חברות סיניות שנמצאות בדך כלל בבעלות המדינה. שי אמר מוקדם יותר היום שהמשתתפות ביוזמה הסכימו לשאוף לפיתוח ברמת איכות גבוהה יותר. בנוסף לתחומים היותר מסורתיים הנוגעים לקשרים הכלכליים, הוא אמר שהתוכנית תעודד גם פיתוח של תשתית דיגיטלית.

 

הנשיא שי הנשיא שי צילום: בלומברג

 

לפי אתר CNBC, המנהיג הסיני ציין שהחברות שמשתתפות באירוע התאגידי שמתקיים כחלק מהפורום הגיעו ביניהן להסכמים בשווי יותר מ-64 מיליארד דולר. הוא הוסיף שלפני הפורום, ואף במהלכו, הגיעו המדינות ל-283 הסכמות כולל הסכמי שיתוף פעולה בין ממשלתיים, ו"פרויקטי שיתוף פעולה מעשיים".

 

ארה"ב והודו נמנו על המדינות שלא שלחו נציגים רשמיים לפורום השנה, בעוד הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין השתתף בה.

 

בדברי הפתיחה שלו שנשא אתמול, התמקד שי בעיקר בתוכניות המקומיות של סין לרפורמה כלכלית. הוא הזכיר יעדים של אכיפת זכויות הקניין הרוחני, עצירת מעבר טכנולוגיה שרירותי, ויישום מדיניות של היפתחות לעולם – כולן נקודות שעומדות במרכז סכסוך הסחר של סין עם ארה"ב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x