$
כלכלה ומדיניות

בכיר באיחוד האירופי: על סין להיות יותר שקופה בנוגע לתוכנית "החגורה והדרך"

מארוס ספקוביץ, סגן נשיא הנציבות האירופית אמר שעל בייג'ינג לספק יותר פרטים בנוגע ליוזמת ההשקעות שלה, אם ברצונה למשוך תאגידים מאירופה

שירות כלכליסט 21:1125.04.19

מארוס ספקוביץ, סגן נשיא הנציבות האירופית, מאמין כי בנקים וחברות מאירופה יהיו מעוניינים לקחת חלק ביוזמת ההשקעות הסינית, תכנית החגורה והדרך (Belt and Road), אך רק אחרי שילמדו יותר פרטים בנוגע אליה. בריאיון ל-CNBC שנערך בבייג'ינג אמר ספקוביץ כי משיחותיו עם חברת גדולות עולה כי סין צריכה להיות שקופה יותר אם ברצונה למשוך תאגידים אירופיים ליוזמה. מדובר בתוכנית, שעומדת בלב מדיניות החוץ של הנשיא הסיני שי ג'ינפינג, והיא אמורה ליצור רשת רחבת היקף של ספנות, רכבות, כבישים ורשתות דיגיטליות שיבססו את מעמדה המרכזי של סין בעולם.

 

על פי הדיווחים, סין מעוניינת להשיג עוד השקעות חיצוניות שיעזרו לתמוך בפיתוחי התשתיות המתוכננים, וספקוביץ הוא חלק מרשימה ארוכה של בכירים מרחבי העולם שמשתתפים השבוע בפורום החגורה והדרך בבייג'ינג. בכל זאת, הוא הדגיש כי בראש ובראשונה החברות האירופיות מעוניינות להשיג מידע נוסף. "החברות ישמחו להיות מעורבות יותר ביוזמת החגורה והדרך, אבל אנחנו זקוקים לעוד קצת מידע: כיצד החברות יוכלו להשתתף, כיצד יוכלו לקחת חלק במכרזים, וכמובן המימון של הפרויקט חשוב כי הוא מעלה כמה חששות באירופה", אמר.

סינית סינית צילום: שאטרסטוק

 

 

לאחרונה מספר מדינות ביטלו או ביקשו לפתוח מחדש את תנאי המעורבות שלהם בפרויקטים הקשורים ליוזמה, זאת בשל חששות מצבירת חובות גדולים למקורות סינים. כך למשל סרי לנקה נאלצה להעביר ב-2017 לידיה של סין נמל אסטרטגי לאחר שלא עמדה בחובות שלה לחברות סיניות. עם זאת, ספקוביץ מאמין כי סין מנסה לפתור את הבעיות הללו. "אני מאמין שהממשלה תפתור את הבעיות לסיפוקן של החברות האירופיות מבחינת הצד הפיננסי של העסקאות הללו", אמר. "במקרה הזה, אם תהיה יותר שקיפות ויהיה יותר מידע, אני בטוח שהפרויקט הזה יעניין מוסדות פיננסיים באירופה וחברות אירופיות". המידע הנוסף שהאירופים מעוניינים לגלות כולל לדבריו, "מידע מעט מתקדם יותר בנוגע לסוגי הפרויקטים המתוכננים, מה ההיקף של הפרויקטים הללו, כדי שיוכלו להשתתף במכרזים הציבוריים".

 

בעוד שבאירופה מביעים פתיחות לנושא, בארה"ב נקטו בגישה הפוכה ולא שלחו משלחת לכנס בבייג'ינג, זאת לאחר שהממשל הביע חשש מפני היוזמה. כך למשל במרץ, לאחר שאיטליה הצטרפה ליוזמה, מסרה מועצת הביטחון הלאומי של הבית הלבן כי המהלך "מעניק לגיטימיות לגישה הטורפנית להשקעות וכלל לא תיטיב עם האיטלקים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x