$
כלכלה ומדיניות

שיאני תלושי המזון בארה"ב: עובדי אמזון ורשתות מזון מהיר

ענקית הקמעונאות המקוונת שכבר גונתה בשל תנאי העסקה ירודים זכתה עתה בכבוד מפוקפק נוסף. אמזון בתגובה: "העובדים שלנו מקבלים הטבות רפואיות וחופשות לידה נדיבות". עוד ברשימה השחורה: סטארבקס, וולמארט ומקדונלד'ס

שירות כלכליסט 20:5422.04.18

בעוד ערים ברחבי ארה"ב מתמודדות על הזכות לארח את המטה השני של אמזון, נתונים רשמיים מראים כי רבים מעובדיה נאלצים להסתמך על תלושי מזון ממשלתיים על מנת להתקיים - על כך מדווח האתר גיזמודו.

 

על פי נתונים שהגיעו לידי אתר החדשות The Intercept ואשר כוללים דיווחים מחמש מדינות בארה"ב, עובדי אמזון נמנים עם 20 החברות הבולטות שעובדיהן מקבלים תלושי מזון. המצב חמור באופן מיוחד באריזונה, שם אחד מכל שלושה עובדי אמזון נזקק לתלושי מזון. מדינות נוספות שצוינו כשיאניות בקבלת ההטבות של תוכנית ההזנה החלופית, המכונה SNAP, הן קנזס, פנסילבניה, וושינגטון ואוהיו.

 

על פי ניתוח גיזמודו, הנתונים צורמים במיוחד על רקע הסובסידיות שמקבלת אמזון בתמורה להבטחתה ליצירת משרות, כמו, למשל, בסן ברנרדינו, קליפורניה. מדובר, אחרי הכל, במשרות אשר לפי דיווחים מאלצות את עובדיהן להעביר עשר שעות בתנאים קשים, ללא הפסקות שירותים או הפסקות אוכל, מציין האתר.

 

עובדים של אמזון עובדים של אמזון

בתגובה לדיווחים מסר דובר מטעם אמזון, כי החברה מעניקה לעובדיה שכר תחרותי והעלאות קבועות, זאת נוסף על מניות באמזון ובונוסים. "אנחנו גם מספקים לעובדים הטבות רפואיות החל מיום ההעסקה הראשון, כמו גם חופשות לידה נדיבות ושכר לימוד עבור השתלמויות", נמסר. עוד על פי הודעת אמזון, החברה יצרה בשנה שעברה 130 אלף משרות.

 

ברקע פרסום הנתונים, יו"ר ומנכ"ל ענקית הקמעונאות, ג'ף בזוס, דיווח במכתב למשקיעים בשבוע שעבר כי אמזון פריים מונה עתה 100 מיליון מנויים.

 

עוד עולה מנתוני SNAP, כי אלפי עובדים בתעשיית המזון המהיר בארה"ב מסתמכים על התלושים הממשלתיים. בחמש מדינות מתוך השש שנסקרו, רשתות טאקו בל, וונדי'ז, פיצה האט, בורגר קינג, סאבוויי, מקדונלד'ס וגם וולמארט נמנו עם 50 המעסיקים המובילים של עובדים הנזקקים לתלושי מזון — כך על פי דיווח באתר The New Food Economy.

 

בכמה מקרים, עם החברות שעובדיהן נזקקים לתלושים, נמנות גם חברות שבעבר צויינו לשבח כמי שמשלמות שכר גבוה מהממוצע. עמן נמנות צ'יפוטלה וגם רשת הקפה סטארבקס, המדורגת במקום ה־20 ברשימת העובדים הנזקקים ביותר במדינת וושינגטון. מחוץ לתעשיית המזון בלטה חברת שיתוף הנסיעות אובר עם 1,214 מקבלי תלושי מזון, בשנים 2014־2017.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x