$
כלכלה ומדיניות

שרי האוצר של ה-G20 הזהירו את ארה"ב מפני פרוטקציוניזם, אבל בעדינות

הפסגה בעיירת הנופש הגרמנית באדן באדן שהפגישה את שרי האוצר של 20 הכלכלות הגדולות בעולם, הסתיימה בהצהרת תמיכה בסחר חופשי, אך נזהרה מלמתוח ביקורת ישירה כלפי ארה"ב. היחידה שאזרה אומץ הייתה שרת הכלכלה של גרמניה

שירות כלכליסט 19:0618.03.17

פסגת שרי האוצר של מדינות ה-G20 הסתיימה הערב (שבת) בהודעה שמזהירה את ארה"ב מפני נקיטת מדיניות כלכלית פרוטקציוניסטית. הוועידה, שנערכה בסוף השבוע בעיירת הנופש באדן באדן בדרום גרמניה, היתה הראשונה שבה השתתף שר האוצר האמריקאי הטרי סטיבן מנושין. מטבע הדברים, מנושין התנגד להודעה שיצאה מהוועידה.

 

הודעת הגינוי למדיניות האמריקאית זכתה גם לתמיכת סין, שמאז שדונלד טראמפ נבחר לנשיאות ארה"ב, הפכה לתומכת קולנית בסחר חופשי. במקביל לוועידה התראיינה שרת הכלכלה הגרמנית בריג'ט ציפריס לתחנת הרדיו דויטשלאנד-פאנק ואמרה כי אם ארה"ב תממש את תוכניתה להטיל מס על מוצרי יבוא, גרמניה תוכל לתבוע אותה בבית הדין של ארגון הסחר העולמי (WTO).

 

למרות הטונים החריפים שהגיעו מצד הממשלה בברלין, נציגי גרמניה בפסגה היו אלה שפעלו לריכוך נוסח הודעת הסיום. עד עתה היתה המדיניות הרשמית של ארגון הכלכלות הגדולות בעולם "התנגדות לכל צורה של פרוטקציוניזם". לאור העובדה שהפסגה נערכה בשער שקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל נפגשה עם הנשיא טראמפ בוושינגטון, לחצה המשלחת הגרמנית לשנות את נוסח ההצהרה לכזו שמביעה "התחייבות לחיזוק מנגנון הסחר הבינלאומי".

 

ניצחון קטן נוסף רשם הממשל האמריקאי החדש כשבניגוד לעמדת גרמניה וצרפת, מן ההצהרה נעדר כל אזכור של שינוי האקלים והצעדים הדרושים לרסנו. עם זאת, היא כן הכילה פסקה לפיה המדינות "חוזרות על התחייבותן לצמצם בהדרגה ולהפסיק בטווח הבינוני את השימוש בסבסוד השימוש בדלקי מאובנים". שר האוצר הגרמני וולפגנג שויבלה התייחס לטון המאופק של ההצהרה ואמר "זה לא נכון שלא הסכמנו. ברור לכל שאנחנו נגד פרוטקציוניזם. מה שלא היה ברור הוא המשמעות שכל אחד רואה בהתנגדות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x