$
כלכלה ומדיניות

מיי התחייבה למס החברות הנמוך במדינות ה־G20

בנאום לאיגוד העסקים הבריטי ניסתה ר"מ בריטניה להרגיע חששות לגבי היום שאחרי הברקזיט ונסוגה מהכרזתה לשלב עובדים בדירקטוריונים

שירות כלכליסט 20:0521.11.16

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי נאלצה להתמודד היום (ב') עם מתקפה אווירית בלתי צפויה. בעודה נושאת את נאום הבכורה שלה בפני חברי איגוד העסקים הבריטי התעופף עש ענק סביב ראשה ונחבט בה מספר פעמים. מיי התעלמה מהחרק שגנב לה את ההצגה והמשיכה בניסיון להרגיע את חששות הקהל מפרישתה הצפויה של בריטניה מהאיחוד האירופי. "איש לא רוצה להרגיש שהוא נמצא על פי תהום", אמרה מיי, "אנשים רוצים לדעת מה בדיוק הולך לקרות".

 

 

 

ואכן, בדבריה בכנס השנתי הבטיחה מיי כי ממשלת בריטניה תגבש הסכם שמטרתו להבהיר את מעמדם של בריטים באירופה ואזרחי האיחוד האירופי השוהים בבריטניה. התחייבות בולטת נוספת היתה הורדת מס החברות בבריטניה לשיעור הנמוך ביותר בקרב מדינות ה־G20.

 

 צילום: רויטרס

 

 

לשם כך, אמרה, הממשלה תחזור ותבחן את התמיכה הניתנת לחברות חדשניות באמצעות מערך המיסוי. "מטרתי היא לא רק שלבריטניה יהיה את מס החברות הנמוך ביותר ב־G20, אלא שהוא יהיה גם מאוד פרו־חדשנות", אמרה. כבר עתה צפוי מס החברות הבריטי להתכווץ מ־20% כיום לשיעור של 17% עד 2020. גם צרפת, איטליה ויפן הודיעו על הורדת המס, כאשר ב־2015 עמד הממוצע ב־G20 על 28.7%. שיעור זה צפוי לרדת ל־27.08% עד שנת 2020.

 

 

 

מיי התייחסה בנאומה לאחד החששות המרכזיים בקרב המגזר העסקי, והוא האובדן הצפוי של הסכמי סחר מועדפים בעקבות הברקזיט. תחושות אלה ניזונות מהתחזית הרווחת, כי המו"מ על הסכם סופי יימשך כחמש שנים, וכי בתום השנתיים שיחלפו מרגע שיופעל סעיף 50 באמנת ליסבון ליציאת בריטניה מהאיחוד, הם ייאבדו גישה לשוק המשותף.

 

לוביסטים במגזר העסקי כבר קראו לכינונו של הסדר ביניים שיאפשר להם להמשיך ולסחור כרגיל בימי הפוסט־ברקזיט, ומיי ציינה היום כי היא מודעת לכך שיצוצו נושאים שיחייבו התייחסות. "זה יהיה חלק מהעבודה שאנחנו נעשה במסגרת המשא ומתן עם האיחוד האירופי", אמרה. כן הבטיחה לספק תמונה ברורה כמה שיותר לגבי תוכניות הממשלה, אך הדגישה כי "לא יופיעו כיתוביות בגוף הסרט בכל רגע נתון".

 

 

 

עוד פירטה מיי התחייבות להשקעה שנתית של 2 מיליארד ליש"ט במחקר ובפיתוח עד שנת 2020. עם זאת, במקביל להבטחות, בלטה נסיגתה מהתחייבותה המוקדמת לדרוש מחברות להושיב עובדים בדירקטוריונים. למרות שחזרה על הבטחתה זו מימי הקמפיין בכינוס המפלגה השמרנית בחודש שעבר, היום היא ציינה כי החברות לא יחוייבו לאמץ את ההמלצה. נציגי איגודי העובדים התקשו להסתיר את אכזבתם, ולא עזרה טענת דובר מטעם דאונינג 10 כי מיי מעולם לא התחייבה לכך. "מיי הבהירה שהעובדים ייוצגו בדירקטוריונים. ההצעות בנאום שלה אינן משקפות זאת. לא כך מוכיח שלטון שהוא מעוניין בטובת האזרחים הפשוטים", זעם מזכ"ל איגוד העובדים TUC, פרנסס או'גריידי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x