$
כלכלה ומדיניות

ונצואלה: עכשיו גם הבירה אוזלת

יצרנית הבירה הגדולה במדינה, סרבסריה פולאר, נאלצת לסגור את מפעליה בשל מחסור בשעורה ובמרכיבים תושב קראקס: "התחלתי לשתות בירה כשהייתי בן 13, זו הדת שלנו"

שירות כלכליסט 15:1409.08.15
בוונצואלה עומדת להיגמר גם הבירה. יצרנית הבירה הגדולה במדינה, סרבסריה פולאר (Cerveceria Polar), החלה לסגור חלק מהמבשלות והגבירה את התסכול נרחב בקרב הצרכנים במדינה הסובלת גם ככה ממחסור במשאבים רבים.

 

 

החברה, שאחראית להפצת 80% מהבירות בוונצואלה, הודיעה כי בשל מחסור בשעורה ובמרכיבים אחרים היא נאלצת לסגור את המפעלים. מלבד בירה, במדינה סובלים בחודשים האחרונים ממחסור במשקאות כמו חלב ומים מינרלים, אולם נראה שהיעדר הבירה מצליח להכעיס את התושבים יותר מכל מחסור אחר. "אנשים נלחצים יותר מכך שאין להם בירה מאשר מים. זה רק מראה עד כמה סדרי העדיפות שלנו נהיו מעוותים", סיפר ל"גרדיאן" עובד בחנות משקאות.

 

ונצואלה. מחסור בנייר טואלט (ארכיון) ונצואלה. מחסור בנייר טואלט (ארכיון) צילום: רויטרס

 

ניתן עדיין להשיג בירות מיובאות, אך הן יקרות בהרבה מהבירות של פולאר. הייניקן לדוגמה, עולה פי 5 יותר מפולאר נגרה, הבירה הפופולארית ביותר במדינה. העובדה שוונצואלה נמצאת בעיצומו של גל חום, רק מקשה יותר על המצב. בחנות 'אל טיגרה' מצאו פתרון יצירתי ורכשו את כל הבירות של פולאר שמצאו בסופרמרקטים וכעת הם מוכרים אותן ב-200 בוליבר, במקום במחיר הרגיל של 150 בוליבר.

 

"התחלתי לשתות נגרה כשהייתי בן 13", סיפר תושב קראקס הבירה אנחל פדרה. "זו הדת שלנו".

 

מפולאר נמסר כי הם ממתינים לאישור מהממשלה לייבא חומרים גולמיים שיעזרו להגביר את ייצור הבירה, אולם הנשיא ניקולס מאדורו עדיין לא הגיב על הנושא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x