$
חברה וסביבה

סערת המזון המהיר: האם זהו שיאן שומן הטראנס בארה"ב?

החלטת ה-FDA לאסור על שימוש בשומן טראנס לא הפתיעה חלק מחברות המזון המהיר - שכבר הפחיתו את השימוש בו בשנים האחרונות; ואולם יש גם יוצאים מהכלל

שירות כלכליסט 19:5317.06.15

החלטת מינהל המזון והתרופות (FDA) מאתמול, שלפיה על החברות להוציא בתוך שלוש שנים את שומן הטראנס המלאכותי מכל מוצרי המזון, היא בבחינת "חדשות ישנות" לחלק מחברות המזון המהיר - שהפחיתו את השימוש בו בשנים האחרונות.

 

עם זאת במרקט-ווץ' ציינו כי לפחות רשת מזון מהיר אחת - קרלס ג'וניור (carl's jr) - עושה שימוש בכמויות גבוהות מאוד של שומן טראנס בחלק ממוצריה.

 

הרשת מציעה לארוחת בוקר מגוון לחמניות, שכל קשר בינן לבין תזונה אחראית ובריאה רופף בהחלט; כך למשל, אחת הלחניות - המכונה "מפלצת" - כוללת קתלי חזיר, נקניקיה, שתי ביצים וגבינה שוויצרית ואמריקאית, ומפנקת את הסועדים עם 6 גרם של שומן טראנס ו-840 קלוריות.

 

 

עם זאת השיאנית בקרלס ג'וניור מכונה "לחמניה ברוטב" - הכוללת, יחד עם הרוטב, 7 גרם של שומן טראנס ו-540 קלוריות.

 

לשם השוואה, רשת מקדונלד'ס מציעה לחמניה עם בשר, ביצה וגבינה שמספר הקלוריות בה שווה לזה שב"לחמניה ברוטב" של קרלס ג'וניור - ואולם ללא כל שומן טראנס. גם לחמניות אחרות שמציעה מקדונלד'ס, עם קתלי חזיר, ביצים וגבינה, לא כוללות שומן טראנס.

 

בקליפורניה, אגב, הסיפור שונה; קרלס ג'וניור מציעה בסניפיה במדינה את ה"לחמניה ברוטב" - עם אפס שומן טראנס. הסיבה לכך היא שקליפורניה אסרה ב-2008 על השימוש בשומן טראנס, ורשת המזון המהיר מציעה במדינה מוצרים שונים מבשאר חלקי ארה"ב.

 

שומן טראנס נוצר כאשר לוקחים שומנים צמחיים ומפעילים עליהם תהליכים כימיים תעשייתיים 0 הוספה של מולקולות מימן לשומן נוזלי - במטרה להפוך אותם לנוקשים וכך להוזיל את עלות המוצר שיופק מהם ולהאריך את חיי המדף שלו. כך, למשל, מופקת מרגרינה הקלאסית משמן צמחי בתהליך תעשייתי כדי לאפשר לארוז אותה בצורת מוצק ולשנע אותה בקלות. על אף ששומן טראנס קיים במינונים נמוכים גם בשומנים מן החי - למשל, בבשר או בחלב - הריכוז העיקרי שלו הוא בשומנים מן הצומח שעברו תהליך כימי.

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x