$
כלכלה ומדיניות

שר האוצר של נפאל: "עלות השיקום תהיה גבוהה מ-10 מיליארד דולר"

לדברי ראם מאהאט היקף הנזקים שנגרמו כתוצאה מרעידת האדמה הקשה שפגעה במדינה גבוה מההערכות שניתנו ביממה האחרונה; בתוך כך ראש הממשלה מעריך כי מספר ההרוגים עלול לעלות ל-10,000

שירות כלכליסט 13:0128.04.15
עלות השיקום והבנייה מחדש של נפאל בעקבות רעידת האדמה הקשה ביותר שפגעה במדינה מזה למעלה מ-8 עשורים תהיה גבוהה מ-10 מיליארד דולר, כך טוען שר האוצר ראם מאהאט. בתוך כך, ראש הממשלה, סושיל קויראלה, העריך כי מספר ההרוגים ברעידת האדמה עלול לעלות ל-10,000, בעקבות זאת הורה להגביר את מאמצי החילוץ וביקש מהמדינות אספקה של אוהלים ותרופות. "הממשלה עושה כל שביכולתה להציל ולעזור במצב המלחמה", אמר קויראלה לסוכנות החדשות רויטרס. "זו שעה קשה ביותר לנפאל".

 

 

 

ניצולים מרעידת האדמה בקטמנדו ניצולים מרעידת האדמה בקטמנדו צילום: אי פיי

 

מספר ההרוגים כבר גבוה מ-4,300 וצפוי להמשיך ולטפס מעל ל-6,000. בראיון שהעניק ממשרדו בקטמנדו, הודה מאהאט כי הממשלה מתקשה לחלץ אנשים שנתקעו. "יש לנו סיבה להאמין שיש ניצולים מתחת להריסות, אך אין לנו את הציוד להתמודד עם המצב", אמר. "בעמק קטמנדו עצמו בניינים גדולים קרסו, ולא יודעים כיצד לחלץ את האנשים. יש לנו מחסור בציוד מתאים".

 

עלות השיקום מקבילה למחצית מהכלכלה בגודל 20 מיליארד דולר של נפאל. עם זאת, מאהאט אמר כי קשה להגיע להערכה מדויקת של העלויות, והממשלה מתכוונת לפנות לעולם לסיוע. "אי אפשר לחשב את העלויות", הצהיר. "הן יעמדו על מיליארדי מיליארדי דולרים לבנייה מחודשת ושיקום התשתיות. מאמצי השיקום יארכו שנים".

 

מלבד סיוע ממדינות, חברות בינלאומיות החלו להתגייס גם כן לעזור לנפאל. קוקה קולה ופפסי לדוגמה הודיעו כי יתרמו בקבוקי מים ומזון, בעוד שטויוטה הכריזה על תרומה של 10 מיליון ין (84 אלף דולר).

 

ההריסות בקטמנדו. שר האוצר: "יש לנו מחסור בציוד מתאים" ההריסות בקטמנדו. שר האוצר: "יש לנו מחסור בציוד מתאים" צילום: רויטרס

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x