אזרחי דרום אמריקה הם האנשים המאושרים בעולם; ומה עם הישראלים?
סקר שערך מכון המחקר גאלופ מגלה כי למעלה מ-70% מהאנשים ברחבי העולם מעידים על עצמם שהם מאושרים. ישראל לעומת זאת חולקת מקום די מפוקפק בדירוג, יחד עם איראן
המדד, שפורסם ביום שישי לכבוד יום האושר הבינלאומי של האו"ם, חושף באילו מדינות יש את האחוז הגבוה והנמוך ביותר של אנשים שדיווחו כי הם חווים רגשות יומיים חיוביים. הדירוג נקבע לפי התוצאות של סקר טלפוני שערכו ב-2014 בין יותר מאלף אנשים בכל אחת מ-143 המדינות שהשתתפו. בסקר נשאלו המשתתפים חמש שאלות על התחושות שלהם מיום האתמול, ביניהן האם הם חשו שהתייחסו אליהם בכבוד? האם הם חייכו או צחקו הרבה? האם הם למדו משהו מעניין.
למעלה מ-70% מהאנשים ברחבי העולם טענו כי הם חווים הנאה מרובה, צוחקים ומחייכים הרבה, ושמתייחסים אליהם בכבוד, ואילו 50% ענו שלמדו משהו מעניין יום קודם לכן. בגאלופ שקללו את הנקודות והעניקו ציון לכל מדינה, כשהציון הממוצע הוא 71. ישראל לדוגמה, זכתה ב-61 נקודות – מתחת לממוצע, זהה לניקוד של איראן ושתי נקודות בלבד מעל לניקוד של הרשות הפלסטינית. באופן כללי, אזור המזרח התיכון היה בעל הרגשות החיוביים הנמוך ביותר. סודן דורגה כמדינה האומללה ביותר, בעיקר מכיוון שסוריה, שזכתה בתואר בשנה שעברה לא נכללה בדירוג השנה.
מצבה של ישראל היה מעט טוב יותר בדירוג האושר שפרסם בשנה שעברה האו"ם. בדירוג, שמתבסס בין השאר גם על אינדיקטורים כלכליים למדידת שביעות הרצון של תושבי המדינות, דורגה ישראל במקום ה-11, כשבמקרה זה דנמרק כבשה את הפסגה.
בגאלופ מסבירים כי המדד נועד למדוד דברים שהתמ"ג אינו מודד. כמה מהמניעים המרכזיים של רגשות חיוביים הם רגשות כמו חירות, הון חברתי ותרומה לצדקה. כמו כן, מתברר כי כסף הוא כנראה לא הכל בחיים, לראיה - גואטמלה שהיא אחת המדינות העניות בעולם, ומדורגת במקום ה-118 מבחינת גובה התמ"ג, דווקא מדורגת שנייה מבחינת הרגשות החיוביים.
חמש המדינות המאושרות, לפי הסקר של גאלופ, והציון שקיבלה כל מדינה:





המדינות שהגיעו למקומות 6-10 הן ונצואלה ופנמה עם ציון 82 וקוסטה ריקה, אל סלוודור וניקרגואה עם ציון 81
חמש המדינות האומללות:





המדינות שהגיעו למקומות 6-10 הן בוסניה והרצגובינה, גיאורגיה, ליטא, נפאל ואפגניסטן, עם ציון של 55 לכל אחת.