$
חברה וסביבה

"סולאר-סיטי" משיקה תוכנית הלוואות סולאריות ראשונה מסוגה

החברה לאספקת ציוד לאנרגיה סולארית מציעה הלוואות הדומות להסכם רכישת אנרגיה, שבו הלקוח משלם רק על האנרגיה המופקת מהפאנלים הסולאריים

שירות כלכליסט 21:4009.10.14

חברת "סולאר-סיטי" (SolarCity) השיקה את תוכנית ההלוואות הסולאריות הראשונה שלה. החברה לאספקת ציוד לאנרגיה סולארית מציעה ללקוחותיה הלוואות הדומות להסכם רכישת אנרגיה.

 

חברת האנרגיה, שהיא החברה הגדולה בארה"ב להתקנת מערכות אנרגיה סולאריות בבתי מגורים, מצפה שעד 2015 מחצית מלקוחותיה יבחרו בתוכנית ההלוואות שאותה היא מכנה MyPower. זאת במקום הסכמי רכישת האנרגיה וחוזי השכירות שעד כה סייעו לה לצבור פופולאריות.

 

מנכ"ל החברה, לינדון ריב אמר כי לשם מימון התוכנית יידרשו כפי הנראה בין 500 מיליון דולר למיליארד דולר. הוא מתאר את התוכנית כהשקת המוצר הגדולה ביותר בהיסטוריה של החברה ומאמין כי היא תסייע להרחבת פעילות החברה גם למדינות בארה"ב שבהן אין תמריצים לעידוד השימוש באנרגיה סולארית.

 

תחנת כוח תרמו-סולארית תחנת כוח תרמו-סולארית צילום: סולאר מילניום

 

"זהו מוצר ראשון מסוגו בתחום ההלוואות. אנו מעניקים יתרונות פיננסיים ומציעים את אותו הערך לבעלי בתים", אמר ריב למגזין פורבס. במשך שש השנים האחרונות , שוק האנרגיה הסולארית לבתי מגורים צמח במהירות הודות להקלות מס בשיעור של 30%, החזרים ממשלתיים או תמריצים אחרים, וכן הסכמי שכירות או הסכמי רכישת אנרגיה עם חברות האנרגיה.

 

החברה לא נוטלת הלוואות מבנקים

 

בעלי בתים שחתמו על הסכמי שכירות או הסכמים לרכישת אנרגיה - על פי רוב לטווח של 15-20 שנה - משלמים עבור חשמל סולארי המופק באמצעות פאנלים סולאריים המותקנים על גג ביתם. החברות הסולאריות מתמקדות בעיקר בצרכני אנרגיה כבדים בקרב הצרכנים הפרטיים ובאזורים שבהם צריכת החשמל גבוהה במיוחד, שם הם מציעים חוזי שכירות לחשמל סולארי זול יותר מהתעריפים של חברות החשמל המקומיות. התשלום כולל תשלום חודשי קבוע ללא קשר לכמות האנרגיה המופקת.

 

לעומת זאת, בהסכם רכישת אנרגיה משלם הלקוח רק על האנרגיה המופקת מהפאנלים הסולאריים. על פי רוב חברות דומות מגייסות הון מהבנקים באמצעות הלוואות כדי לממן את הציוד ומחזירות את ההלוואות באמצעות תשלומים שהן גובות מהלקוחות במסגרת הסכמי שכירות או הסכמי רכישת אנרגיה.

 

אולם, תוכנית ההלוואות של סולאר-סיטי שונה בכך שהחברה לא נוטלת הלוואות מבנקים. במקום זאת, החברה מממנת את עצמה ומתכננת לגייס כספים באמצעות איגוח ההלוואות שהיא מעניקה ללקוחות, בדומה לאג"ח מגובות משכנתאות שמציעים בנקים. בשנה שעברה השלימה החברה את האיגוח הראשון בהיסטוריה של נכסי פאנלים סולאריים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x