$
כלכלה ומדיניות

תפנית במדיניות: שוויץ עומדת לבצע שינויים במערכת המיסוי

שוויץ נכנעה ללחץ הממושך מצד האיחוד האירופי וצפויה לשנות את מדיניות המס המקלה על חברות זרות הפועלות משטחה; איך היא תפצה על אובדן ההכנסות?

סוכנויות הידיעות 14:0118.05.13
לאחר שנים ארוכות של לחץ מצד האיחוד האירופי, נראה ששווייץ מוכנה לבצע שינויים במערכת מיסוי החברות שלה. כיום, חברות הפועלות משווייץ משלמות פחות מס על הכנסה המגיעה מחו"ל, עובדה שהפכה את המדינה לאבן שואבת לחברות בינלאומיות. האיחוד האירופי, שותף הסחר הגדול ביותר של שווייץ רואה בהקלות המס הללו עבירה על התקנות שלו, ודחק בממשלת שווייץ לשנות את שיטת המיסוי התאגידי שלה. האיחוד אף נקב ביוני הקרוב כתאריך היעד להכרזה על שינויים מצד ממשלת שווייץ ואיים כי ינקוט בצעדי ענישה כלפי המדינה אם לא תעשה זאת.

 

 

 

הממשלה הודיעה אתמול (ו') על מספר הצעות לשינוי שיטת המס. ההצעות גובשו בוועדה בראשה עמדה שרת האוצר של שווייץ, אוולין ווידמר שלומפף. בבסיסן של ההצעות עומד ביטול הפערים במיסוי על הכנסות המגיעות מחוץ לשוויץ והכנסות המגיעות מתוך שווייץ.

 

 

פרנק שוויצרי. "רוצים להישאר תחרותיים" פרנק שוויצרי. "רוצים להישאר תחרותיים" צילום: בלומברג

 

עם זאת, כדי למנוע בריחה של חברות בינלאומיות מהמדינה, הוועדה המליצה שהקנטונים השווייצריים בהם מוטל מס חברות גבוה יעשו מאמץ להורידו. בנוסף, הציעה הוועדה שורה של הטבות מס עבור החברות הבינלאומיות, דוגמת מס נמוך יחסית על הכנסות מקניין רוחני. "אנו רוצים להישאר תחרותיים וזה האינטרס שלנו שחברות מובייל יישארו בשוויץ", אמרה שרת האוצר.

 

כמחצית מהכנסות מס החברות של שווייץ מגיעות מחברות הנהנות מהקלות במיסוי על הכנסות המגיעות מחוץ לשווייץ. על פי ההערכות, היקף מס החברות שמשלשלת ממשלת שווייץ לקופתה עומד על כ-8.2 מיליארד דולר מדי שנה. יש לציין שתהליכי החקיקה בשווייץ איטיים במיוחד מפני שלעתים קרובות נדרש אישור חוקים חדשים במשאל עם. לכן, הוועדה העריכה שההצעות החדשות לא ייכנסו לתוקפן לפני 2018.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x